bloglovin     

Yes!

Jag hittade inte mitt busskort, så jag fick köpa ett nytt av skolan. Som tur var så kostade det inte mer än 100 kr, jag trodde att jag skulle vara tvungen att betala runt 300.

Idag hade vi invigning i SSUs nya valcenter, vår lokal har blivit nyrustad med nya möbler och inredning. Det var trevligt och vi har fått en ny medlem också :)

Idag fick jag även hämta den nya skoldatorn, visst, själva datorn är bra, men inlogget.. Jag kan inte ens installera spotify!! USCH! Men någon som går TEit kanske kan fixa det? ;)

Och veckans tema är.... *trumvirvel*







                                       "En utsatt grupp i Gävle"





Jag har inte riktigt bestämt mig än vilken grupp (alltså folkgrupp) det ska handla om än, jag måste få göra lite research först.
Det var min kära vän Malin som tipsade mig, som även blir länkad för resten av veckan :) Ni kan även nu skicka in idéer till nästa vecka :)


NOO!!

Jag har letat under kuddar. I min säng. Under bäddmadrassen, under sängen. Jag har kollat i lådor och letat mellan sidorna i böcker. Jag har sökt igenom hela huset efter mitt skolbusskort. Jag har ingen aning om var det kan ha tagit vägen. Jag brukar inte slarva bort så viktiga saker och jag brukar alltid ha busskortet i plånboken. Nu vet jag inte var det är.

Hmm, om jag sover på saken så kanske jag hittar på det imorgon.



                               Kom igen nu, vad ska Veckans Tema vara?


Puuh!

Det har hänt mycket de senaste dagarna, men inget negativt i alla fall! Jag har virrat runt i skolan, varti på kickoff med SSU och igår var det lyskväll i stugan. Jättemysigt, men jag blev trött fort eftersom jag varit uppe så sent på kickoff:en. Men sånt får man tåla :)

Idag har vi rivit ut allt ur SSUs lokal, på tisdag är det invigning för vårt nya valcenter. Så om du inte har något att göra på tisdag så kom dit runt 16.00. För er som inte vet var det är så är det självklart i Gävle, i folkets hus bakom polishuset. Man kan ställa sig på sidan av huset så träffar man säkert någon som ska in :)

Det blev inte så många inlägg om "veckans tema", men det ska det bli ändring på, så fort vi får våra nya skoldatorer så kan jag skriva på raster mm. Nu är det lite svårt eftersom jag inte har lätt tillgång till internet i skolan. Så det kommer att bli mer.


Nu vill jar ha förslag till nästa veckas tema, alltså det som ska gälla från imorgon. Jag bestämmer mig imorgon, så ni har hela kvällen och natten på er att skicka in förslag.

Vad vill du att jag ska ha för tema på bloggen från och med imorgon?


Centerpartiets skolpolitik

Centerpartiet om betyg (hittat på centerpartiets hemsida):

"Allianspartierna har föreslagit en ny betygsskala och införande av betyg från år 6. Regeringen har även infört möjligheten för föräldrar att få skriftliga omdömen om hur deras barn klarar skolan redan från första klass."

Jag tycker fortfarande att betyg från årskurs 6 är för tidigt, som jag skrev i det förra inlägget.
De skriftliga omdömena gör enligt mig att föräldrarna får sämre kontakt med skolan. Är det inte lättare med ett vanligt samtal? Det har jämt fungerat och jag tror att man får en bättre bild av det hela om man får det förklarat för sig. Men ett skriftligt omdöme kan man alltid fråga om att få, det har vell aldrig varti omöjligt?

Jaja, det är bara vad jag tycker, vad tycker du?

Moderaterna om skolan

Nu har jag läst lite och kommit fram till vad moderaterna vill:

Man ska få betyg från årskurs 6 och betygen ska vara i fler steg än idag
Här kan jag faktiskt hålla med lite. Jag tycker att betygen borde komma tidigare, men kanske i 7:an. I sexan går man fortfarande på mellanstadiet och jag tror inte att man tar det lika seriöst med betygen då, som senare. Jag tycker även att man borde införa + och - i betygen. Ibland kan man vara aldeles på gränsen mellan två betyg, då tycker jag att det kan vara bra att se på slutbetygen. Vissa kanske behöver plugga jättemycket för ett VG och kanske inte nå ända upp, då kan man få ett bättre G eller ett VG-.

I skolan ska man ha nationella prov i svenska och matematik i åk 3 och 6 och fler nationella prov i kemi, biologi och matematik i åk 9
Jag tycker alvarligt talat att det räcker som det är. Man har nog mycket prov i nian och man har faktiskt nationella prov i femman och i åttan, så jag tycker att det borde räcka med det som redan finns. Det kostar ju faktiskt ganska mycket att skicka ut alla papper till alla klasser och det tar mycket tid för både lärare och elever.

Det ska finnas tre inriktningar på gymnasiet: Studieförberedande, yrkesförberedande och lärlingsutbildningar
Det här tycker jag det verkar som att vi redan har idag, ungefär i alla fall. Studieförberedande finns. Yrkesförberedande finns. Lärlingsutbildningar vet jag finns, även fast det kanske inte är riktigt så som de vill att det ska vara. Jag vet många som har APU på olika företag, vissa har ett år på samma företag. Men de går även i skolan några dagar i veckan.
Det jag tycker är lite konstigt är att moderaterna verkar vilja ta bort komvux. Hur ska man då kunna ta sig in i arbetslivet igen om man tex. blev med barn under gymnasietiden eller av någon anledning inte kunde göra klart det? Ibland förstår man bara inte hur vissa tänker ;)



Nu fick ni något att läsa i alla fall. Men nu ska jag kolla på True-blood. Tredje säsongen har börjat på Canal+, tur att man har en mamma och en inspelningsbar boxer ;)

Mer "Veckans tema" bloggning kommer imorgon :)

Veckans Tema!

Nu har jag fått in några olika förslag på veckans tema. Jag fick in ett som är aktuellt nu. "Partiers åsikter om skolundervisningen". Det är aktuellt eftersom skolorna precis har börjat och det är faktiskt mindre än en månad kvar till riksdagsvalet.

Bloggaren som tipsade mig var Rebecka. Så nu ska det bli skriva av här. Jag börjar under dagen, för nu är det frukost som står prio 1 :)

Ny idé!

Jag ska börja med "Veckans Tema". Jag ska välja ett tema, som gäller i en vecka. Utöver vardagsbloggningen ska jag bli som "besatt" av temat och skriva så mycket jag orkar om det. Så både jag och ni vinner på det. Jag lär mig medans jag är besatt, och ni lär er när ni läser.

Nu är det upp till dig att säga vad jag ska ha för tema den här veckan! Skriv en kommentar, så väljer jag tema ikväll, kommer även att länka din blogg som "Tema-tipsare".

Första dagen på sista året

Idag var det första dagen i skolan, början på det sista gymnasieåret. Nedräkningen har börjat! Ställer även i nedräknaren så att jag och ni ser hur långt det är kvar till studenten.

Först hade vi peptalk med rektorn i aulan, sen en samling med klassen. Över på en timme. Men sen var jag på stan tills för ungefär en timme sen.

Fick reda på att vi ska få prova studentmössorna och kläder i september, det är inte långt kvar!

Nej, mat står på listan!

Sista dagen på sommarlovet! Den spenderad...

Sista dagen på sommarlovet! Den spenderades på stan med Gabriella och Linda. Först satt vi på waynes ett tag, senare på pazzo. Sen fick vi för oss att gå på bio, grown ups blev det. En rolig film som hade både budskap och sjuk humor. Härligt! Det känns tråkigt nu att sommarlovet är slut. Jag blir alltid lite smådeppig när jag blir påmind om att det blir mörkare och mörkare. Men sen vänder det vid jul :) Nu ska jag och Gabbe kolla på film och njuta av dom sista timmarna som återstår av sommarlovet 2010, misstolka inte det där fel ;) Jag hoppas att ni har haft ett bra sommarlov, med härliga fester, resor och allt vad ni nu har gjort! Jag har i alla fall haft en riktigt bra sommarlov, med många nya underbara vänner och fina stunder med redan underbara vänner. Sommaren 2010 må vara slut, men minnena finns kvar :)


Skola imorgon

Ja, imorgon börjar det. Jag kan inte säga att det ska bli tråkigt, men det är tråkigt att sommarlovet är slut.
Det ska bli roligt att träffa alla igen, få lite rutin i vardagen och lära sig nya saker.

Jag hittade precis det nya schemat:



Rätt så bra, förutom att vi börjar tidigt nästan varje morgon. Men vi har det bara en period, så man får stå ut.
Jag har bara en fundering, varför har vi tvi TEU-lektioner på samma dag? Haha, det ser lite roligt ut.

Nej, så länge jag sitter här blir det ingen städning, höres!

 


Jacob/Jakob

Varför har alla fått för sig att jag heter Jacob? Är det inte illa när ens kompisar säger fel och kallar mig för det istället för Jocke. Jocke och Jacob är ganska lika, men det borde inte vara så svårt.
Samma sak hände när jag var i Åre på läger med konfirmanderna. Då fanns det visserligen en Jakob med, men lite koll borde man vell ha? ;) Jag kanske borde döpa om mig, om jag ser ut som en Jacob.

Jag kom hem från stan för ungefär en timme sen. Jag, Elin, Achmed och David delade ut bananer och vatten från SSU för att fixa fler röster på Sossarna i riksdagsvalet. Det var roligt, synd bara att det inte var mer folk på "det stora fotbollskalaset". Istället gick vi runt i stan och bjöd på röda bananer :)

Nu blir det till att städa. Det känns inte som om jag har skrivit om något annat än det, men när man är seg som jag är, då kan det ta en vecka att städa sitt rum.

Senare går familjen hem till familjen Jones. Mathilda fyller år idag så vi ska dit och äta.

Grattis Mathilda! :D

Kaaanske

Det ropar mamma att hon kaaanske åker och kollar på min lillebrors match ikväll, fotboll och hocketgalen som han är.

Det blev en snabbträff hos Elaine, Greta var också där. Av någon anledning tog jag med mig hundarna också, på bussen. Så det var första gången som den yngsta hunden, Sally, var på stan.
Elaines lägenhet var jättefin :) Jag ska bo i hennes städskåp har hon lovat mig :)
Dom var i Stockholm igår och kollade på The Ark på Gröna lund, tror jag att det var. Sen träffade Elaine Ola Salo, som är hennes Idol :) Fast jag sa att det slog inte mitt rekord, eftersom jag lärde honom och Jeppson att åka slalom när vi var i Vemdalen ;)

Jaja, nu ska jag möta Gabriella, får se vad vi hittar på :)


God morgon!

Jag vaknade inatt av att jag fick ett sms från Telia. Jag har tydligen surfat för mycket, så dom begränsar min hastighet nu. Jag har bara 0,5 GB att surfa för i månaden, glömde nog att sätta igång Wifi:en igår när jag kollade på film. Jaja, jag får klara mig tills nästa månad, det är lite mer än en vecka kvar.

Nu ska jag gå ner och ära frukost, hundarna ska gå ut och sen åker jag till Elaine, så får jag se hennes lägenhet för första gången :) Hundarna får följa med.

Tar med mig kameran, så får ni se lite flummbilder sen :)

WOHO!

Okej, det kanske inte är så mycket att jubla över, men nu är balkongen färdigstädad för min del. Men mamma hittar nog något senare som jag har missat. Men det känns bra, ska fira med att äta kötbullar med mackaroner och sen nybakad rabarberpaj :)

Får se vad som händer sen då, jag har ju ingen växlad bil att övningsköra med eftersom växellådan pajade på Forden..

Men men, jag hinner ta körkort någon gång :)

Städning av balkong

Steg 1. Försök att dra ut på det så länge som möjligt, annars blir man inte tillräckligt "peppad" av mamma.

Steg 2. Ställ dig på balkongen (Eller rummet, beror på vad du ska städa) och titta runt. Låtsas som att det kommer gå jättefort och vara roligt när du städar.

Steg 3. Börja sakta plocka ihop saker. Försök att inte fastna vid gamla roliga prylar. Bättre att slänga dom.

Steg 4. Hittar du något av värde som du inte vill ha längre, sätt in en annons på blocket.se.

Steg 5. Fira att du äntligen är klar, efter att ha blivit "peppad" av din mamma i ett halvår!

Hmm

Är det bara jag som nästan skäms FÖR honom när jag ser den här? Stackars unge, hur kan föräldrarna vara så dumma och lägga ut denhär, fattar dom inte att han typ kommer att bli mobbad?

Aja, fast lite roligt är det ;)



Raindrops keep fallin' on my head

Nu har det regnat i två dagar. Jag börjar fundera på om det aldrig ska ta slut.

Jag och Gabbe åkte in till stan igår och fikade. När vi klev av bussen på hemvägen regnade det, mycket. Efter några sekunder började det regna ännu mer. Det stänkte upp från backen så paraplyt var bara ivägen. Vi sprang in istället. Väl inne stod vi i hallen som två blöta hundar. Där kan man snacka om regn.
Vi kollade på Sex and the city 2. Jag har aldrig ens sett något avsnitt av serien och inte första filmen heller, men jag förstod ganska bra ändå, filmen var bra. Rolig och underhållande :) Det roligaste i hela filmen var ändå när dom är ute i öknen och rider kameler, fy vad jag skrattade!

Nej, nu blir det inget städat här inte, får återkomma efter jag har städat :)


Busstiderna!

Jag är irriterad!

Vem är det som inte använt sina grå hjärnceller och funderat över hur skjutton dom nya busstiderna ska fungera? Om man går in och kollar på 3:ans tidtabeller så ser man många siffror. från Hille får dom bara fem minuter tidigare än förut, det stör jag mig inte på, men efter 18.20 så byts tiderna! Samma sak gäller från stan, där går dom 13, 28, 43 och 58. Bara dom tiderna är inte kloka.. Men efter 18.28 börjar bussarna gå tio i och tjugo över.

Hur kan man sätta olika tider på samma dag? Nu blir man tvungen att gå runt med busstidstabellerna och se ut som någon turist, för att man ska ta sig till och från stan.

På helgerna är det andra tider också. Kan man inte ha samma tider dygnet runt? Förut var det så, men på kvällarna gick bussen en gång i halvtimmen istället för varje kvart. Blir det bättre och effektivare för att man byter tider när dagtrafiken går över till kvällstrafiken?

Nej usch!

En vecka kvar

Om exakt sju dagar börjar skolan. Inget jag ser fram emot. Fast det ska bli roligt att träffa alla igen, och det är faktiskt sista året. Om än det jobbigaste.

Nu ska jag börja städa mitt rum och på balkongen, rummet först. Sen måste jag fixa ett fritidskort och lämna papper på banken.

Slänger upp två bilder från igår också :)

Här har vi Elin när hon åker vattenskidor


Millan körde båten :)


Flänger hit och dit

Nu åker jag till stugan över några timmar bara. Millan och Elin följer med, eller jag och Elin följer med Mathilda, efttersom det är hon som har körkort :D

Usch

Blä, så var det med det

Filmen var i alla fall riktigt bra, men min hjärna blev helt vänd. Filmen var inte krånglig att förstå, men man blev ganska omtumlad. Inception heter den, filmen. Den handlar om drömmar, och drömmar i drömmar. Sen om drömmar i drömmar i drömmar. Till slut fick man tänka hela tiden på var alla var och allt blev kaos i slutet. Sen blev jag väldigt irriterad på slutet, dumma regissör! Hur kan man avsluta filmen så? Hela biosalongen suckade. Men det var samtidigt ett bra slut, öppet, för vidare tankar.

Nej nu ska jag sluta svamla och få lite sömn istället.

Tack för en bra kväll, den behövdes!

Hitta Nemo

Haha, sitter och kollar på Hitta Nemo på Disney XD. Haha, har glömt bort hur rolig den är!

"Du fick ingen man, du fick ingen mat, du fick ingen mat för du ska BANTA!!" haha!

Och så har vi Doris som glömmer allt och som Ulla Skoog gör rösten åt, asroligt!

"Eva Kuering, vilket roligt namn. Konstigt nog stavas det likadant som evakuering"


Fredag den 13:e

Ja igår var det fredagen den trettonde. Det var en rolig dag, men det hände några saker som kanske hade med den dagen att göra. Först detdär som jag skrev om igår, och jag slog mig några gånger också.

Idag är det nya krafter. Jag ska gå på bio med Elin, Elin och Lina. Inception, den ska tydligen vara bra :)

Btw, sommaryran är ganska lam, förutom karusellen som jag och Mia åkte igår :)



Fan!

Just nu sitter min bästa vän nere i Jönköping och är ledsen, varför? Jo en vän till henne tog livet av sig imorse. Jag blir ganska arg, kan man inte tänka på alla anhöriga? Visst, det kanske inte jag kan säga, men lite vett lär man ju ha. Lite svårt att trösta någon över telefon.
Tydligen så hade det varit lite mysko grejer inblandat, så det kanske var därför, men ändå. Hoppas i alla fall att du får vila i frid Simon.

Laaaalaaa lalala laaaa

Nu ska jag iväg och sjunga igen, men jag vet inte riktigt vad jag ska sjunga och hur det kommer låte, men det går nog bra ändå :)

Trött!!

Jag är hemma nu, kom hem igår måndag. Jag gick faktiskt och la mig tidigt igår, sov till 10, ändå är jag trött och har varit det hela dagen.

Sovdags nu, slut efter en extremt härlig vecka i Wien. Mer krafter imorgon!

"Hemma"

Nu är jag och resten av kören "hemma" på vandrarhemmet igen. Vi har varit iväg på en tur till Prater, en nöjespark i Wien. Vi sprang runt där mellan alla karuseller. Fast spökhuset "Jack the ripper" vågade jag mig inte på, så jag satt utanför och väntade. Jag tar lite avstånd till spökhus sen Gasten på Liseberg. Haha!

Nu är jag lagom trött i benen, så jag ska vila upp mig till imorgon. Vi ska upp tidigt imorgon, göra oss i ordning och äta frukost. Sen bär det iväg till en kyrka där vi ska vara med i en gudstjänst och sjunga. Det var så roligt i ungern. Där hade guiden ordnat med radioreklam och reklam i tidningar, så det kom lite folk dit :)

Nej, nu ger jag upp, är väldigt trött nu. Ha det bra, så hörs vi :)

Bilder från Wien!


Vienna

I need a visit to Vienna

Vilken tur att det finns trådlöst internet på vandrarhemmet! Då kan jag ju uppdatera er där hemma! :)

Wien är riktigt vakert, mäktigt och stort! Man förvånas varje gång när man kommer runt ett hörn och det är stora torg och pampiga hus. Stephansdom är otroligt stort!

Idag har vi varit på rundtur i nästan tre timmar, till fots. Så jag kan säga att jag har ganska ont i fötterna, men det får jag stå ut med, för det var det värt!

Vi hade även en konstert i Peterskyrkan, jag skojar inte om det var 25 meter i tak! Det var helt enormt och då är det en "liten" kyrka jämfört med andra. Vi fick många applåder i alla fall, så vi måste ha varit bra :)


På Arlanda nu. Planet går om lite mindre...

På Arlanda nu. Planet går om lite mindre än en timme. Det ska bli roligt att flyga, det är riktigt härligt! Jag har kommit på att jag skriver det ofta, att saker och ting är härligt, men det är egentligen bara bra. Jag är inte ett dugg nervös, men jag är ganska resvan nu efter alla svängar hit och dit. Vi höres senare :)


Avfärd!

Om exakt en halvtimme går bussen till Arlanda där vi tar flyget till Wien i Österrike. Det ska bli så kul! Det ska bli roligt att se något nytt, upptäcka en annan "kultur". Man kan nog kalla det för en annan kultur eftersom det verkar vara ganska annorlunda av vad jag har hört.

Jag måste gå nu, ska åka nu :)

Packat och klart!

Imorgon åker jag till Wien med kören, det ska bli riktigt roligt! :D

Packat har jag gjort och städat också. Nu är det bara jag som ska med.

Jag ska försöka blogga, nu är jag i alla fall inte långt bort från civilisationen, utan mitt i en storstad. Europas kulturhuvudstad om jag inte minns fel.

Ha det så bra här hemma!

Ps. Här kommer bilden som vi gjorde kortet av till Elin ;) Ds.


Hahaha!