bloglovin     

Mensa och Godnatt!

"Även om just denna prestation placerar dig en bit under avskärningen finns det en skaplig möjlighet att du ändå skulle kunna kvalificera dig för medlemskap i Mensa"
Man kanske borde ansöka?

Haha... rubriken blev ju aningen rolig den med!
Godnatt för min del!

Nattmusik

 
 
Om du vill ha en idiot lägg din hand i min..

 
Sitter här och kosar mig med musik på natten, händer inte mycket inatt måste jag säga. Nattugglan hoar här utanför och kylen i lobbyn brummar. Känner mig ganska pigg inatt faktiskt, men jag sov ju till 8 igårkväll också. Ser knappt Stavanger i dagsljus längre, längtar till sommaren!

#fuckyouputin

Läste precis om ett projekt som en lärare och elever i Östersund jobbar med som jag bara var tvungen att dela med er!
Den 23:e januari är det dags, lägg upp en bild på dig själv med ditt långfinger på instagram/twitter med hashtaggen #fuckyouputin för att visa ditt missnöje för det som sker just nu i Ryssland. Förföljelse och förtryck av hbtq-personer, det är INTE okej! Alla har rätt till kärlek och rätt att älska vem man vill! 
Det värsta är att politikerna i Ryssland inte gör något åt saken, snarare förvärrar det med t.ex. lagen mot "gaypropaganda". Skärpning!

Jag tänker vara med, jag stöttar inte det som händer och tänker visa vilken sida jag står på. Det är en fråga om mänskliga rättigheter och vi i omvärlden måste visa vårt missnöje!

För att läsa mer om projektet, besök http://fuckyouputin.org/ eller klicka på bilden!

På jobb(et)

I Norge säger man att man är "på jobb", aldrig jobbET. Det fungerar ju det också!

Den här natten verkar kunna bli extremt seg. Jag har jobbat i knappt två timmar och det känns som om jag har suttit här i minst fem. Jag ska nog ta och dricka lite mer kaffe så kanske klockan rör sig lite snabbare.
 
Jag brukar kolla på filmer och serier när jag är på jobb, men jag har fått helt stiltje i "kommapåbrafilmer-delen" av hjärnan, så tipsa gärna!

Typiskt!

Det var ju just typiskt att man inte får kolla på vad man vill när man inte har något att göra på nattvakten. Haha! Ibland märks det att man inte är kvar i sitt hemland i alla fall!

TGIF

Snart när alla påbörjar sin sista arbetsdag för veckan, då tar jag helg! Kl 07.00 beger jag mig hemåt och ska krypa ner på min tillfälliga sovplats, en soffa. Det ska bli så skönt att sova! 

På eftermiddagen händer det spännande saker. Jag och Fredrika ska sätta oss på Bøker Og Børst, ett café fyllt med böcker och sällskapsspel. Vi har bestämt oss för att försöka hitta en lägenhet som vi båda kan flytta in i. Hennes roomies ska flytta hem till Sverige och jag kan inte bo på en soffa resten av livet. Tror nog att vi hittar något vi kan flytta in i, och bättre tjej att dela lägenhet med får man nog leta länge efter! Jag har känt henne i lite drygt en månad, men vi kommer jättebra överens och hon är nog lika galen som jag, om inte lite galnare! 
 
Mot kvällen blir det fest!! Aino fyller år och vi ska fira henne med ett riktigt partaj! Ser fram emot denna helg!
 
 

Lonely nights

Som rubriken lyder så har jag ganska ensamma nätter, men det är absolut inget dåligt med det. Sitter här på hotellet och ibland går det tre-fyra timmar utan att jag träffar på någon alls. Det är faktiskt ganska skönt måste jag säga! Sitter här nu och sjunger med i musiken, jag får hoppas att ingen gäst kommer förbi, kan ju bli lite pinsamt! Eller så blir det skivkontrakt med en gång, haha! I wish!
 
Om ni någon gång kommer till Stavanger, checka in på mitt hotell då! Annars...!
 
Haha! Aningen trött Jocke som är på jobbet, men glad!
 
 
 
 
 
 
 

A dark night at the hotel

Haha, jag var med om något läskigt första natten jag jobbade nu.
Innan jag gick iväg till jobbet så kollade jag och Ullis på skräckfilm. Den var inte så jätteläskig egentligen, men kom in i "kolla över axeln-mood". Så jag kom till jobbet och böt av Mira. Efter ungefär en halvtimme så var jag tvungen att kopiera några papper och när jag tryckte på start-knappen så dog hela skrivaren tillsammans med alla lampor i lobbyn. 

Hej rädda kille!

Det tog ungefär tio sekunder innan nödbelysningen gick igång så där stod jag halvt livrrädd i mörkret och trodde att någon skulle hoppa fram och vifta med en kniv. Som tur var så fick jag ta i Mira som berättade var säkringarna satt, så det var inte så farligt ändå. Men rädd, det blev jag!


Lite flashback

Lärde mig "the cup song" innan den blev ett youtubefenomen på en liten gräsmatta i ett franskt kloster för några sommrar sedan, i Taizé. Hittade den här videon på youtube nu och blev så glad. Vilken mysig verision! Tjejen som sjunger är ju riktigt duktig på att sjunga också! Perfekt att höra det första man gör på morgonen!
 
 

Hemma i Stavanger

Nu har jag kommit hem till Stavanger igen. Var en aning nervös när jag skulle flyga i vad som kändes som världens minsta propellerflygplan. Allt gick bra och det var den lugnaste landning jag har varit med om.
Som tur var så kom Ullis och Alex och mötte mig vid flygbussen och hjälpte mig att släpa hem allt. Hade ju liiite packning. Resväska, gitarrcase, handbagage och taxfreepåse. Kände mig som en riktig packåsna när jag hade hämtat allt från väskbandet. 

Nu ligger jag här och kollar på serier och utforskar youtube i ett försök att hålla mig vaken för att vända dygnet rätt för nattjobb. Imorgon kl 23 går jag på mitt pass igen, som jag har väntat! Det kändes inte så jättebra att bli sjukskriven det första jag blev på nya jobbet, men vad ska man göra? Jag har i alla fall längtat tillbaka och det tar jag som något positivt!


Hittade precis det här klippet, väldigt roligt, sött och proffsigt! Tänk om man kunde dansa som de här!Operation och skit!

Förlåt för att jag inte har skrivit något, men det har hänt en del grejer.
 
Jag åkte ju hem till Sverige innan jul och redan på torsdagen innan jag åkte så mådde jag lite dåligt, så jag jobbade inte då den natten. På söndagen flög jag hem och när jag vaknade dagen efter så hade jag superont i halsen och det blev bara värre och värre för varje dag som gick. Efter två besök på akuten och ett på familjeläkarjouren konstaterades det att jag hade halsfluss och halsböld. Yaaay, halsfluss för fjärde gången på ett halvår, och halsböld på det. Mysig jul! 
Hur som helst så blev jag inlag för akut operation och blev opererad på fredagskvällen efter jul.
Allt gick bra och jag hämtade mig faktiskt riktigt snabbt. Men jag blev kvar i Sverige, man får tydligen inte flyga när man har opererat bort halsmandlarna pga lufttrycket... Så jag skulle ha åkt tillbaka till Stavanger redan den 2:a Januari, men jag är fortfarande kvar och åker först på söndag. 

Så jag har liksom inte riktigt orkat skriva något, speciellt inte när jag var superdålig. Men nu är jag back on track igen!
Apropå on track så spelade ju jag och Gabriella in en låt för någon månad sen. Nu har jag fått den och även fått en där enbart jag sjunger. Lite för lågt för mig egentligen, men tyckte att det lät ganska bra ändå. Lite surt på några ställen, men vi satte ihop den väldigt fort. 
Jag sjunger och spelar gitarr, enjoy!