bloglovin     

Avskedsfest

Igår har jag en liten avskedsfest hemma hos mig. Eller, den blev väl inte så liten. Vi var 14 st i min lilla etta. Golvfest blev det, med soffkuddar på golvet i köket för att alla skulle få plats. Mysigt och en härlig blandning av människor. Det var så roligt och mysigt att det var så många som ville komma för min skull, som var där för att säga hejdå till mig. 
Vi hade jättetrevligt och drack gott, sen blev det en sväng på stan med mat och vidare mot interpool. 
Kvällen avslutades med kramar och jag och Emma hade ett litet äventyr innan vi kom fram till Brynäs! 

Mycket lyckad kväll! Tack alla som kom! 

Äntligen fredag!

Började dagen med en skrattattack till det här klippet, och nu kan den här fredagen inte bli annat än bra!
 
 

10 The Big Countdown

Jag kom precis på att det bara är 10 dagar kvar tills jag lämnar Sverige. The Big Countown has finally begun!

Halsont och flyttångest

Dagen började inte så bra. Vaknade och hade otroligt ont i halsen och rätt så hög feber. Men det var bara att knapra alvedon och bege sig mot jobbet. Jag hade velat stanna på vägen och lagt mig på en bänk och sovit lite, men det kunde jag inte göra... det skulle ju i och för sig vara en ganska rolig ursäkt till att komma försent. 
"Nej men jag var så otroligt trött så jag somnade på en parkbänk på väg hit"
 
Idag har det inte blivit så mycket gjort däremot. Jag har plockat undan lite här hemma, lagt upp bilen på blocket och sen har det inte hänt så mycket. Har legat i sängen och satsar på att bli frisk. Imorgon har jag nämligen en liten avskedsfest och måste ju vara pigg då! 

Sömn är viktit när man är sjuk, det är nog den bästa medicinen, så jag tänkte knoppa om ett tag till någon bra film. Hoppas alla ni andra håller er friska och vaknar upp till en underbar fredag imorgon! 
 
 

Fingerkonst

Har otroligt mycket att göra på jobbet just nu! 


Lördag hela veckan!

 
 
 
 
 
 
 

Familjemys

Mamma kom och hämtade mig, Gabbe och två stora sopsäckar med kläder idag. Kläderna ska skänkas bort till Erikshjälpen och fler säckar blir det nog! Kan inte förstå att jag har haft så mycket kläder som jag inte använder! Men nu får de komma till någon bättre behövande! 
 
Bjuden på Tacos blev jag också! Mums! Hela familjen satt tillsammans och åt och pratade om allt mellan himmel och jord, mys! Sen blev den en sväng till Gabbe också med mys framför solsidan och Hellenius hörna. Carola.. jadu, jag vet inte riktigt vad jag tycker om henne. Hon är ju en grym sångerska, men ibland tål jag inte henne. Men på senare tid så verkar det som om hon har släppt till lite och blivit lite mer människa. Hon verkar lite mer öppen.
Bara det att hon kom och sjöng på Pride var väl ändå ganska stort? Hon har ju uttryckt sig en aning opassande om homosexuella osv, men hon kom ändå dit och sa att de som var där har alltid varit en trogen publik och att hon älskade alla människor oavsett vad. Jag vet inte.. hon kanske hade ramlat och slagit huvudet i handfatet dagen innan hon fick förfrågan om att sjunga där, eller så har hon vaknat upp. 

Hur som helst så har jag börjat komma igång med allt inför flytten. Imorgon ska bilen besiktas och jag håller tummarna för att det inte är något problem men det, för annars blir jag galen och lägger ut den på blocket för en skitsumma så jag blir av med den!

Avrundar natten med lite kvällshumor som jag hittade på facebook idag. Hur gullig?!
 
 
 
 
Godnatt på er alla där ute, hoppas ni sover gott och vaknar pigga och glada inför en ny vecka!

Långhelg

I helgen ska det bli en hel del gjort. Kläder ska sorteras upp och lämnas in till något bra ställe, på måndag ska bilen besiktas och sen ska jag börja packa ner lite saker som jag är rädd om som lillebror inte får ha framme! 
 
Börjar känna mig lite vemodig också, jag kommer sakna alla så mycket och nu verkar det inte riktigt som att vissa har tid att ses, som om de tar avstånd eller är sura för att jag ska åka härifrån. Kan tycka att det är väldigt tråkigt, och att man kanske borde försöka ta vara på tiden istället, för det kan ta ett tag innan vi ses igen. Men jag kan inte göra annat än att erbjuda mig att ses, sen är det faktiskt upp till dem. 
 
Just nu fokuserar jag på att försöka bli klar med allt, träffa så många som möjligt och förbereda mig inför resan. Jag går till jobbet på morgonen, gör det jag ska, går hem och försöker ta tag i saker och ting. Men det är svårt, man blir lite trött av allt och det är så mycket att tänka på. 
Det är tur att jag har Ullis där när jag kommer fram, hon vet precis vad som behöver fixas när jag konverterar till norsk.
 
Vardagen känns en aning skruvad, ena sekunden är jag jätteglad för att jag ska flytta, nästa så är jag ledsen för att jag ska lämna alla och ibland förstår jag inte ens att jag ska flytta. Men allt kommer falla på plats, det är jag helt säker på.
 
Ikväll unnar jag mig faktiskt att inte ens tänka på flytten, att inte ens bry mig. Ikväll ska jag bara må bra,  ha de gött och umgås med en fin vän! 
 
 

Vad ska jag ha med mig?

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Lägenheten ska städas ur, bilen ska säljas, massor av kläder ska bort och prylar ska packas ned. Var börjar jag?
 
Idag är det bara 18 dagar kvar till planet går. 18 dagar! Det är inte ens tre veckor. Hur ska jag hinna med allt och hinna träffa alla?

En sak som är skön är i alla fall att jag har hittat någon som ska hyra lägenheten, min lillebror. Hur skönt som helst! Lägenheten finns kvar och alla prylar kan vara kvar. (CHECK!)

Sen var det ju det här med vad jag kan ta med mig. Jag ska flytta till ett annat land, och kan ta med mig 23 kg...
 
23 KG!
 
Jag kommer ha lager med kläder på mig och sitta som en michelingubbe på flyget om jag ska få med mig allt jag vill ha med mig. Det kommer nog bara bli kläder i min resväska. 
Som tur är så kommer jag hem igen till jul (bara jag som hörde Peter Jöback i huvudet där?) och kan komma tillbaka till Sverige med en tom resväska och ta med lite mer tillbaka igen. 
 
Mycket som snurrar i huvudet just nu, medan alla funderar över julklappar och vad de ska ha på sig på nyår så sitter jag på golvet och sorterar kläder. Spara... slänga.. spara...
Att spara eller inte spara, det är frågan!
 
 

Blivande norrman


Hej på er allesammans!
Nu var det ett tag sedan jag skrev, men har fått påhopp från olika håll om att jag måste börja igen, speciellt nu när jag ska flytta iväg. Ja, du läste rätt! Jag ska flytta till Norge. Om exakt 19 dagar går flyget från Arlanda mot Stavanger där jag ska börja mitt nya liv. Jag ser det som en nollställning, att börja om på nytt. Allt och alla finns kvar, men jag kan börja fokusera mer på mig själv. 

Var ska jag jobba då? Var ska jag bo?
Jag har fått jobb på ett hotell i Stavanger och jag kommer att jobba natt i receptionen (Norsk lön + natt-OB, catchiiiing). Det kommer bli så spännande att få prova på något nytt, att få möta människor och lära känna nya härliga personer. 
Till en början ska jag bo med en av mina bästa vänner som jag har känt hela livet, kommer bli så kul! Till en början bor jag hos henne, sen får vi se vad som händer. 
Jag vill explodera för jag är så glad, och samtidigt så är det så sorgligt att jag ska lämna hela mitt liv i Sverige. Familjen, alla fina vänner, musikalensemblen och kollegorna på jobbet. Men ibland måste man tänka på sig själv, man måste få vara egoistisk och tänka på sitt eget bästa. Jag hade varit dum om jag inte tackade ja till den här chansen! Som min mamma sa: om det är något sånt här du ska göra, så är det nu du ska göra det!
Jag kan inte göra annat än att hålla med! Jag är 21 år, har jobbat alldeles för länge på mitt nuvarande jobb (mycket att göra och dåligt betalt) och jag har fått ett superjobb. Inget ska gå fel, jag ska bli bäst! 
Min nya chef verkar helt suverän och supertrevlig, och jag kan inte tänka mig att det kommer att kännas något annat än bra när jag har kommit dit. 
 
Nu tänkte jag i alla fall få igång bloggen här igen, så att alla som vill kan följa med över till Norge och Stavanger och se vad som händer. (Jag har inte så mycket till val, om någon motsätter sig mitt bloggande så får ni ta det med min mor, haha!)
 
Jag har en lång lista nu med saker som måste fixas innan flytten, så jag får skriva mellan packade och städande, men det ska jag hinna med!
 
Nu kryper en trött och förväntansfull Jocke ner i sängen och sussar sött för att påbörja sin 12:e sista arbetsdag imorgon. Ha de!