bloglovin     

LocalHeroes-galan

Återigen har jag varit med i en musikal som har blivit nominerad till årets musikupplevelse på localheroes-galan. Jättekul! Så jag tycker att ni borde rösta på oss, så vi får det pris som vi förtjänar efter allt slit och ståhej vi höll på med under repetitioner och föreställningar! Självklart så förtjänar ju alla som är monimerade att få priset, men jag måste ju vara lite partisk också! 
 
Röstar gör du genom att skicka ett sms med texten   UPPLEVELSE 1   till 72 026. (kostar bara 5kr)
 
 
 
Bild och text från arbetarbladet.se
 

Ingen kims ingen kos

Haha såg precis den här reklamen på tvn i lobbyn och började skratta här för mig själv. Har lite feber och är ganska trött så jag vet inte riktigt vad som hände där, men ett skrattanfall utan dess like! Bra träning om inget annat! 
Tycker ändå att den svenska verisionen är bättre, men lite roligt var det att höra den på norska. 
 
Och fredagskos, det blir det, har längtat hela veckan! 
 
 

Restaurangmys

Sitter på Kitchen & table på Clarion och myser lite med härliga människor innan jobb. Känns som att jag inte gör så mycket annat än att jobba och mysa, men jag gillar det! Här finns det alltid någon som vill hitta på något, även om det så bara är att gå ut och ta en kaffe på något fik. Mysiga Stavangerlivet! 

Om en timme blir det att bege sig till hotellet igen och jobba några timmar. Det är verkligen lugnt på hotellet nu veckan innan jul, så jag hinner med massor av serier på älskade netflix, bästa jobbet ever! 




Breakfast is served!

Jag tycker ändå att jag är ganska duktig som sätter ihop en dunderfrukost varje morgon på jobbet!




Illuminate the sky

Sitter här hotellet och filosoferar. Har inte träffat en människa på några timmar nu, och musiken fungerar inte i högtalarna i lobbyn. Lite skönt att vara ensam faktiskt. Det enda som hörs är kylens konstanta brummande. Jag tar på mig hörslurarna och lyssnar på min nya favoritlåt och svävar bort i tankarna. Tänk vad musik är magiskt, som balsam för själen och bensinen som får hjärtat att fortsätta slå.
 
 

Tacotisdag på en måndag

Här i Stavanger så brukar svenskarna jag bor med (som för övrigt är de bästa svenskarna) ha tacotisdag. Men Frida åker hem imorgon så det fick bli tacotisdag på en måndag istället. 
Åkte bil ut till Frida och Trond i Forus och sitter nu och väntar på att jenterna ska komma så att vi kan börja äta, är utsvulten! Har inte ätit något än idag, bara druckit kaffe. Det blir lätt så när man jobbar natt och sover fram till 15 på eftermiddagen. Men jag ska bli bättre på det har jag lovat mig själv, vill inte hamna i något dåligt mönster när det gäller mat! Inte bra! 

Annars så har jag haft en rolig helg med utgång både fredag och lördag, funnit en ny norsk vän som heter Mari som är helt crazy. Jag, Ullis och Gustav hade även en heldag med soffläge framför vänner på tvn. En bra helg helt enkelt som förhoppningsvis leder till nya äventyr! 

Trond står och steker köttfärsen nu, skulle kunna döda för att få börja äta! Det luktar alldeles för gott! 
Iväg på jobb sen, första natten efter långhelgen, ska försöka knåpa ihop något inlägg då också och hoppas på att brandlarmet inte går på i natt!

Fredag den 13:e

Jag tror aldrig riktigt att jag har upplevt otur på fredag den 13:e förr, men idag har jag verkligen upplevt det. Var på jobbet och började jobba 23.00, hela första timmen gick superbra, ganska lugnt och skönt. När klockan slog över till 00.00 började helvetet. Gäster kom ner och ville uppgradera sina rum mitt i natten, folk sprang in och ut och skulle röka eller försöka ta med sig sk. glädjeflickor in på sitt rum. Inget gick som det skulle, det var saker i systemet som motarbetade mig också. 
 
Runt halv 4 började brandtavlan att tjuta. Blev riktigt stressad då jag trodde att det var förvarslet på brand som gick igång, men som tur var så varnade den bara om ett batterifel och skrev ut ett kvitto på det. Jag fick tyst på larmet som gick och allt började flyta på för första gången på hela natten. 
Efter ungefär 20 minuter började det tjuta igen, samma fel den här gången. Men när maskinen (som förövrigt är den enda i bruk i Norge, finns två stycken, den andra är på ett museum) skulle skriva ut kvittot så tog pappersrullen slut, och då ville maskinen varna om det. Klickade på återställ, tyst i en sekund... sen började det tjuta igen. Det gick inte att stänga av! Ringde min chef och frågade hur jag skulle byta ut den där förbannade kvittorullen men det kan vi tydligen inte göra, då måste några servicekillar komma och skruva upp hela schabraket. BLÄ!
Ringde nummret som står på maskinen och välkomnades av en norsk inspelad röst: Våra öppettider är vardagar mellan 07.00..... GAAAH! Klockan var inte ens fem. 
 
Som tur var så har jag världens snällaste chef som klev upp ur sängen mitt i natten och kom ner och hjälpte mig. Tillslut fick vi tyst på skiten och jag kunde springa iväg och fixa med frukosten. Snacka om kaos!
 
Sa till min chef att om Lucia hade kommit förbi så hade hon varit svartklädd och sugit åt sig allt ljus med en såndär deluminator som Dumbledore har. 
 
Nej, nu slänger jag mig i sängs efter en natt som jag inte glömmer i första taget!

Rewind 2013

 

Livet rullar på

Här händer det grejer. Stormen Sven (som den heter i Sverige) svepte in över Stavanger också, en aning tidigare. Nere i Byen spärrade polisen av centrum med band och mitt hotell låg mitt i smeten. Men som tur var så hade de tagit bort avspärrningarna när jag skulle jobba. 
Jag hade lite kaos första natten som jag jobbade själv pga stormen eftersom flygplatsen vad helt avstängd, dvs alla ville bo på hotell när de inte kom iväg med sitt plan. Men jag löste det ändå efter x antal samtal till Gustav på Clarion. 
Jag har hunnit med två utgångar i fredags och i lördags också. I fredags var jag ut med Sofia och Fredrika som jag egentligen inte kände då, men som är helt crazy och fantastiska! Deeptalket vi hade inne på Cardinal var det bästa på länge och sen blev det att skaka lite rumpa inne på Tango (vissa twerkade lite mer än andra). 

Det har även hunnit bli en hel del snö här, runt 2 dm. Men i den här staden växlar vädret från -2 grader och snö ena dagen till +9 och regn den andra, så det är inte någon snö kvar alls. Man kan verkligen inte vara förberedd på vädret här, för det växlar så fort. Ena sekunden är det vindstilla och klart, efter fem minuter måste man hålla i mössan och söka skydd för regnet. But I like it! 

Jag gillar verkligen Stavanger, det är lite som Göteborg, en såndär mysstad! Kom hit så får ni se!

?

Trodde då aldrig att jag skulle få se någon blåsa löv, i storm och regn, kl 07 på morgonen, i december... Men det är sånt man får se när man går hem från jobbet i Stavanger!
 
 

Första nattpasset

Jag sitter här i lobbyn nu och har mitt första nattpass. Det är faktiskt riktigt mysigt att sitta här med Janne (som tydligen är ett tjejnamn här i Norge) och ta emot gäster, vissa lite gladare av alkohol än andra! Mellan gästerna är det rätt så lungt och inte så mycket att göra så vi sitter och pratar om allt mellan himmer och jord. 
Jag trivs verkligen här, alla är så trevliga och det är ett roligt jobb med massor av nya saker att lära. 
Tur är det i alla fall att jag har Janne med mig. Ibland får man ju lite hjärnsläpp och vet inte riktigt vad man ska göra, och allt är på norsk, så det gör det hela lite svårare. 
Imorgon blir det andra bullar, då jobbar jag själv för första gången, efter bara tre dagars upplärning. Men det ska nog gå bra. Jag har en så fantastiskt bra chef också, som erbjöd sig att sova kvar på hotellet så att jag kan knacka på om det är något jag undrar över. Helt underbart!
 
Nu blir det att jobba vidare, ha det bra där ute!

Framme!

Oj, det blev några dagar utan inlägg nu!
Jag har haft en del att göra om jag säger så! Packa, städa lägenheten, säga hejdå till alla, personalfest... ja det är bara några saker av vad jag har gjort de senaste dagarna. Nu är jag i alla fall framme i Stavanger efter en tripp till Köpenhamn i 35 min. Bagaget fastnade i Köpenhamn men det kom utkört till dörren igår kväll.

Igår fick jag en rundtur i byen (läs stan) av Ullis. Supermysig stad det här! Åt en BigMac på McDonalds för 87 NOK, galet!
Fick lära mig att det inte heter plusmeny här om man vill ha det, då hon i kassan frågade om jag ville ha en stor eller liten BicMac.. jag kollade frågande på Ullis. Haha!

Idag var det tidig morgon och jag traskade iväg till Comfort Hotel Stavanger till 07 imorse. Möttes av en supertrevlig tjej som heter Mira som jag har haft upplärning med idag. Det blev en hel del skratt och många nya saker att lära. Sen kom receptionschefen Martin och gav mig en rundtur och visade mig alla vrår av hotellet.
Alla har varit så trevliga och det känns verkligen superkul att jag trivs så bra från dag ett! Det här kommer bli superbra!

Var även förbi hotellet för ett tag sedan och fick anställningsavtalet och träffade hotelldirektören. De hade ordnat en pepparkaksfest för anställda och deras barn där de gjorde pepparkakor, koseligt!

Det händer mycket idag, kl 21 ska jag iväg ner till stan igen och blir bjuden på en julkonsert av jobbet där bla Alexander Rybak uppträder.

Det ska bli skönt med sovmorgon imorgon då jag börjar kl 15. Det är nog jobbigt för hjärnan att lära sig nya saker, prova på att lära dig nya saker på norska, då brinner det i huvudet ;)

Hoppas alla där hemma, och alla som läser, har det bra, för det har jag! :)