bloglovin     

Sista natten avklarad!

I natt jobbade jag sista natten på hotellet och börjar istället att jobbadagtid. Skönt att få tillbaka den "normala" dygnsrytmen igen, få se lite av solen och kunna planera lite bättre.
Det är ganska slitsamt att jobba natt har jag uppstäckt. Man blir tröttare och mer sliten än när man jobbar dag. Tror det har lite att göra med att man inte får så mycket sol, och att man sover dåligare på dagen än på natten. Nu jag har jobbat natt i 8 månader och det tycker jag är bra gjort ändå. Åtta månader, tänk vad fort tiden går!
I morgon är det exakt 8 månader sedan jag landade på flygplatsen här i Norge, bakis efter personalfesten på mitt förra jobb och med stora förhoppningar. Jag kan defenitivt inte säga att jag är besviken, snarare tvärtom!
Ta bara som ett exempel att du går ut på en promenad, du bor mitt i centrum av en stad med shoppingcentrum og massor av folk, går i ca 20 minuter och kommer till en strandpromenad med höga berg i horisonten. Kör du bil i 20 minuter kommer du till en strand med utomlandssand och så långgrunt att du måste gå halvvägs ut i horisonten. Så är det här i Stavanger, och jag älskar det!
 
Tänk att om 4 månader har jag bott här i ett år, helt otroligt! Jag lever och jag njuter, så ska livet vara!

Hoppas alla någon gång får känna det jag känner, för det är helt underbart!
 
Hilsen fra en svensk gutt i Norge som snart skall gå til sengs!

 

4 flygturer och 1 begravning

Förra onsdagen begav jag mig över gränsen till Sverige efter en mellanlandning i Köpenhamn.
Mamma köpte finkläder till mig inför begravningen på fredagen. Träffade lite vänner och tog det lugnt.

Begravningen på fredagen var väldigt fin, samtidigt som den var valdigt jobbig. Clara pratade fint om Morfar och jag log lite åt att han hade en påse med Polly i handen i kistan. Morfar älskade Polly. Men när Mormor la sin ros på kistan brast något i mig och det gjorde så ont. Det var nog då jag förstod att jag aldrig mer kommer få träffa honom eller prata med honom.
 
Vi har alltid plockat vitsippor till Morfar när han fyller år, men eftersom jag bor i Norge så blev det lite svårt att plocka några till honom. Men jag plockade några Norska vitsippor någonvecka före hans födelsedag, skrev ihop ett fint litet brev och skickade med bilder från när jag var på tur till preikestolen. Han blev så glad över det och ringde mig och var rörd. Söta fina Morfar!

När han blev riktigt dålig så åkte jag hem till Sverige. Jag kände att jag måste åka hem och träffa honom en sista gång. Martin, min chef var helt super och jag fick ledigt med en gång. Jag flög hem och träffade honom hela veckan. Bilden i huvudet när Mamma körde bilen ut från Mormor och Morfars gård, Morfar som står i fönstret och vinkar till mig, det var den sista gången jag såg honom, på hans födelsedag. Det var så hemskt, jag visste att det var sista gången jag såg honom och jag bröt ihop på badrummet när jag kom hem.
 
Ändå så fick jag en ganska lättad känsla när Mamma ringde mig tidigt en morgon och berättade att Morfar hade somnat in. Han hade lidit så länge och vart in på sjukhuset så många gånger i den sista tiden. Nu får han vila tänkte jag. Men för mig har det varit lite jobbigt att förstå att Morfar är borta. Han är verkligen borta, men det var först när begravningen kom som jag något som när förstod det. Jag hade ju inte varit hemma under tiden fram tills dess, inte vart hem till Mormor och inte sett att han inte har varit där. Så på begravningen så kändes det lite som ett slag i magen, att han verkligen inte finns.

Begravningen var verkligen fin, något jag vill minnas. Jag har mina fina minnen kvar av Morfar och jag är verkligen tacksam över de 22 åren vi har haft tillsammans med alla dina påhitt och galenskaper.

Efter begravningen stannade jag kvar i kyrkan, gick fram till kistan,satte mig på huk och viskade:

"Hejdå Morfar, älskar dig"
 
 
 
 
 
 
 

Vissa dagar är man lite extra kär

Idag är en sån dag! Så glad att du finns! 

 
 
 

Ny lägenhet

Nu har vi flyttat in i den nya lägenheten! Jag trivs som fisken i vattnet, och det gör silverfiskarna som jag hittade i badrummet nu också, men de ska få flytta ut snart. 

Vi har hunnit packa upp det mesta nu efter ett dygn här. Det finns så mycket plats här! 120 kvm, 7 rum och utan grannar. Till det priset vi har fått, mitt i Stavanger så kan ingen av oss klaga! Helt otroligt!
 
Jag är ledig fram till på måndag, Sondre också, så vi hinner verkligen göra det till vårt hem tillsammans med Siri. Väldigt kul! Nya soffan kommer på fredag och jag har packat in kläderna i supersize-garderoben. Har de veldig flott!

Hoppas ni har det lika bra, ha det så länge! :)