bloglovin     

Bilder från JCS igår

Första bilden: Jag gjorde en ny klassiker och skrämde Vickan när hon kom till församlingsgården, catch the moment! :)
Andra bilden : Dansrep: Såhär ser det ut när man inte har någon Jesus i närheten. Man tager vad man haver.
Tredje bilden : Dansrep: Jesus-grodan sjunger ett solo till Kajafas!

Tydligen inte sjuk

Ja proverna visade på att jag inte hade halsfluss, konstigt eftersom sjuksköterskan tyckte att det såg ut som det, igen. Svullen och inflammerad. Jag har ju börjat hosta nu, men jag fick ingen hostmedicin, hon tyckte att honungsvatten var bättre tydligen.. Inget penicillin heller. Jag kommer nog att dö efter Torsdag när det är slut på penicillin. Hostar halft ihjäl mig och mår allmänt dåligt, men jag är frisk.. ;)

Sitter hemma hos Nattis nu och jobbar med PA:t, tycker att det börjar gå riktigt bra. Imorgon försöker vi att vara klara, så nu jobbar vi fram till big-brother, sen jobbar vi ännu mer imorgon.

Ser fram emot imorgon när det är JCS träning igen, ska bli roligt :)

Skriver mer när jag kommer hem, har ju även lovat lite bilder :)

Hej hej tisdag

Ska snart dra från skolan. Ännu en gång ska jag till hälsocentralen, hoppas jag får något starkare penicillin, annars dör jag nog. Eller annars dödar jag läkaren eftersom jag måste bli frisk. Nej nu ska jag vara snäll, inget mord ska ske. Men jag måste verkligen bli frisk eftersom jag inte mår bra och eftersom det snart är JCS.

Nu ska jag bege mig mot bussen, skulle vara ganska illa om jag missade den så att jag missade läkartiden. Skolan före annat, hälsan före skolan. Återkommer!


Studera vidare

Här ser ni vilken röra det blev när jag gick igenom alla kataloger till högskolor och universitet! Det tog ganska många timmar kan jag säga! Men nu vet jag ungefär hur det ligger till.
Var även på församlingsgården och tränade på dansen, fast det är ganska jobbigt när man inte är frisk. Jag ska ringa till hälsocentralen igen imorgon och se till att jag får något starkare än kåvepenin eftersom jag har tagit det i en vecka imorgon och inte blivit bättre. 

Jag kom på en grej idag som jag skulle skriva ett inlägg om, men det gick inte så bra att komma ihåg det. Malin kom inte heller ihåg vad det var jag sa. Är det viktigt så kommer jag nog på det så småningom.
Här kommer en från dansen :) (Lägger upp fler imorgon eftersom min mamma är väldigt kvällsgrinig av sig)


Vad less jag blir!

Jag stannar hemma från skolan idag för att jag inte mår så bra. Kan jag inte bli frisk någon gång? Jag äter jupenicillin så det borde ju hjälpa, men nej.. Och om drygt två veckor är det premiär för JCS, då måste jag vara frisk. På lördag är det högskoleprovet, då måste jag också vara frisk.

Någon som vet en dunderkur mot förkylningar och liknande? Ska be mamma köpa hem ingerfära så att jag kan göra té i alla fall, det brukar fungera. Kroppen kanske tar lite illa upp av att vara igång en hel helg. Men det är sånt man får ta. Nu när jag blev hemma så ska jag städa lite och kolla igenom alla utbildningskataloger jag har fått hem. Mår jag bättre ikväll så blir det mer sång, fast jag kanske bara lyssnar. Men man lär genom att lyssna också.

Frukost står på tur, ska göra iordning en bra frukost med tè och annat som kan vara bra för halsen :)
Hejhopp!

Helhelg med Jesus Christ Superstar

I lördags kl 09.00 befann jag mig än en gång på församlingsgården. Då var det dags för helhelg med JCS. Alla var samlade; körer, solister, dansare, koreografen, bandet, regissören och vår drivkraft Ellen Weiss. Det var första gången som alla var tillsammans. Vilken skillnad det blev! Tänk er 70 personer som sjunger!! 
Tänk er 70 personer som ska regisseras!! Vilken röra det blev! Men "Det börjar klarna nu" som Judas sjunger i början.
Det har varit både roligt och jobbigt! Men mest roligt såklart! Det har varit många omtagningar och det har varit många skratt. Idag lärde jag mig att man ska följa impulser man får på scen, i alla fall när man repeterar. Jag fick även lära mig att man inte ska tveka på en impuls, eftersom jag gjorde det. Men det är bra kritik, man måste få det, annars kan man aldrig lära sig. Så mer teater ska det bli, kanske ganska bra ändå att jag hade drama som estetiskt val i 1:an.

Igår när jag kom hem så var jag helt slut, hjärnan slutade fungera efter så mycket information, den bara la' av. Inte för att det är så mycket bättre än idag, men när man börjar skratta åt att man själv skrattar, då är det lite svårt att sluta skratta. Dessutom så tror jag att det är ett ganska säkert tecken på att man är trött.
Nu höll jag på att glömma en sak, det var Earth hour igår! Några ur ungdomskörerna sjöng på stortorget mellan 20.30 och 21.30. Det var även dansare och cirkusartister från Vasa där. Jag fick sjunga solo, jättelätt om man är tjock i halsen, men det lät tydligen bra. Jag kan ju inte göra bättre än mitt bästa. För det fick vi 3000kr som går till JCS! Najc! Mindre Najc var att GefleDagblad skrev en liten artikel om det, där det stod att "bland annat medverkade dans och cirkuselever från vasaskolan". Det var TRE olika uppträdanden, hade de inte kunnat skriva oss då också? Haha, men vi var helt enkelt för bra, vi fick inte plats. Vi skulle ha tagit upp hela sidan!!

Nu har vi sålt över 1000 biljetter! Så nu är det läge att köpa om ni inte har gjort det! För det här vill ni inte missa!
Jag vill inte missa det, fast det är ju lite svårt när man är mitt i det. Men jag känner att jag saknar det redan. Som Ellen sa idag så är det här en process. Det börjar bli det för mig nu också, jag börjar förstå hur stort det här egentligen är! Vi ska stå inför publik, betalande publik och framföra Jesus Christ Superstar. Det kommer folk från andra delar av Sverige för att se oss!! Det kommer att bli kul, jobbigt och stressigt, men det är lätt värt det! Jag saknar det redan på något sätt. Snart står vi där på vår sista föreställning, efter det är det städning och sen är det tomt. Vad gör man då?

Det ska jag fundera över samtidigt som jag sover, annars orkar jag inte pallra mig upp till skolan imorgon vilket jag måste. Attans sommartid, det skulle vara tvärt om, en timme extra sömn, det skulle inte sitta fel.
Nu ska jag och min penicillinmarinerade kropp sova. Imorgon efter skolan blir det mer sång, det gäller att vara pigg hela dagen! Godnatt!

Tack Alexander Fleming!

Tack för att du upptäckte penicillinet. Hade det inte varit för dig så hade jag fortfarande mått riktigt dåligt. Det är ganska underligt att små tabletter kan få en att må så pass bra på knappt två dygn. Det är ju fortfarande kvar, men inte lika illa.
Jag var på församlingsgården idag från 18 till 22, man kan ju säga att jag är ganska trött nu. Dans och sång är inte det bästa när man är sjuk, men vad gör man inte för "laget"? :)
Imorgon är det en tidig morgon, hua! Kvart i sju ringer klockan. Anledningen till det är att Uppsala universitet ordnar en dag i Uppsala med föreläsningar och annat intressant om Universitetet, dom bjuder till och med på bussen ner!
Sen stannar jag i Uppsala och har möte med DÅM-gruppen, men jag kommer hem i mlagom tid i alla fall, får se till att ha med mig busskortet, för det glömde jag idag. Blir lite billigare så :)
Nu är det sleeptime, höres imorgon :)

Gruppaudition

Nej nu ska jag och min halsfluss gå och lägga oss. Kollade på DH precis och blev rätt så trötter. Jag måste ladda batterierna för imorgon ska jag till Furuvik på gruppaudition. Det låter läskigare än intervju, men Elin var där idag och det var tydligen inte så farligt. Vilken tur att jag fick penicillin, så jag kanske är bättre imorgon.
Man fick lite olika uppgifter man skulle ta med sig, bl. a en bild på en kändis som man tycker skulle passa att bli anställd där. Jag kom på två, den ena är Johnny Depp som Jack Sparrow, också Ola, han som var programledare för "Myror i brallan" och "Wildkids". Jag tror det blir Ola, han skulle nog passa bra där bland djuren och han verkar vara ganska bra med barn också, det finns det ju gott om på Furuvik om sommrarna.
Jag får hoppas på att det går vägen och att jag får mitt sommarjobb, tror att det kommer att vara skitkul att jobba där! (om, eller förresten, NÄR jag nu får jobbet, vill säga.. självförtroende)
Mamma sa något om att "det är en minimal chans till att få jobbet". Tack för peppingen Mamma..
Hon tyckte att jag skulle vara förberedd på det.. det är jag också, men det kanske skulle ha varit bättre med ett: "Klart du kommer få jobbet" eller "Lycka till, det kommer att gå bra" ;) Jag vet att hon menade väl, men ibland blir det fel, men så blir det för alla.
Nej, det här går inte längre, djungelsömnen behövs för ett besök i djurparken imorgon. AIAIAAIIAIAAAAA (tänk Tarzan)

Hej Hej Halsfluss!

Har kommit på att det är ganska roligt att göra om "hej hej sommar" till andra saker. Haha, eller så är jag bara så knäpp så att det blir kul, jag vet inte riktigt, vad tror ni?
Vaknade upp imorse och mådde inte alls bra, men jag tvingade iväg mig till skolan ändå och genomled en tretimmars CAD-lektion. Själva ämnet är kul, men inte när man mådde som jag gjorde. Klockan ett fick jag tid på hälsocentralen. Jag hade halsfluss, men det syntes tydligen inte på proverna.. mystiskt. I alla fall så fick jag penicillin så nu ska jag bli bättre. Inte roligt att gå runt och ha en lymfkörtel som är svullen och känns som en tennisboll ungefär. Men jag måste se till att bli frisk nu, det är ju JCS på gång!!
Men om någon dag ska det värsta vara över och jag fick tabletter för 10 dagar, så då ska de försvinna.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Eller jo, jag måste skriva på PA:t som ska vara färdigt på fredag. Ha det hej!

Vem vet mest?

Sitter, eller förresten, jag ligger död i soffan och kollar på "Vem vet mest" med familjen. Jag har inget bättre för mig, men jag blir ju allmänbildad i alla fall. Jag lärde mig precis att Zeus sägs ha vuxit upp på Kreta
Jag funderar på om jag ska poppa lite popcorn och kolla på någon film. Eller typ gå igenom alla solsidan avsnitt. Har pluggat nu ett tag, så min hjärna är lite trög, fast det var den innan också. Men feber + pluggning går inte riktigt ihop. Jag kan ju säga att den sjuka delen av mig har inte blivit bättre precis. Halsen är uppsvullen, och jag fick reda på igår att Gabbe har halsfluss. Vi delade glas i hytten på båten, så hoppas att hon blev sjuk efter det så att jag inte är smittad! Halsfluss är inte kul!
Nu visas det "halv 8 hos mig" på tv, tror jag ska rymma upp till mitt rum. Inte för att det är dåligt, men jag orkar inte med det just nu.. Haha

Hur man hämnas på en otrevlig pizzabagare

Jag och Simone gick till Buddy´s igår och tänkte käka pizza. Pizzabagaren var otrevlig och gav mig fel pizza men hävdade att jag hade gjort fel. Vi skrev en liten lapp för att göra honom orolig och sprang därifrån efter maten ;)

Lá Fhéile Pádraig (st. Patricks day)

Det har inte blivit något inlägg på ett tag. Jag skyller på provveckan, det får man göra. Man kan skylla allt på provveckan, den är till för det!
Jag var ju på studentkryssningen i helgen som var, det var riktigt roligt!! Jag märkte inte av något dåligt på hela kryssningen, förutom att ölet och vinet i buffén smakade asdåligt. Men då gick man till taxfreen och köpte en flaska vin istället. Eller en och annan shot i baren. Jag och Simon hade deeptalk i min hytt i några timmar, sen blev det en impulsfrukost och sleeptime i ca. 4 timmar. Sen började festen igen! :) Efter kryssningen var det efterfest på Goya.
I bilen påväg hem till Simone räknade jag ut att jag hade sovit 4 timmar av 42 timmar. Det tar på krafterna.
Det kan ju vara därför som jag nu har blivit sjuk. Kroppen kanske inte är byggd för att festa.. eller? ;) Det var planerat att festa ikväll, men det blir ju inget av när man har feber. Får hoppas på att det går över fort. Men jag ska inte klaga, det finns folk som har det värre.
Nu ska jag ägna lite tid åt plugget, ha det, hej!

M & B

Sitter på mingel & bar med Simone och Selina (även kallad slynan, säg Selina fort så förstår ni). Simone tuggar i sig en varm macka och jag en kall. Jag orkade inte köpa något mer än en vanlig macka, lat som jag är.

Hade prov dag, det gick inte så vidare. "Matte E, killing people". Jag svarade på dom två första frågorna, sen fick jag hjärnsläpp, slår vad om att dom inte ens var rätt! Men jag har aldrig tyckt om matte och tycker att det är ganska jobbigt, så jag tycker att det är riktigt bra gjort av mig ändå att jag har klarat mig enda hit!

Imorgon är det studentkryssning med "förfest" hos Carro. Ska bli riktigt roligt. Men ärligt talat så är jag ganska opepp med tanke på att jag egentligen borde sitta hemma och plugga. Jag får ta med mig fysikboken på båten, inte för att jag tror att jag ens kommer att öppna den. Men då har jag i alla fall med den. Fast jag tror att det kommer att bli jätteroligt ändå!

Nu måste jag vara lite social höres. Tror det blir en Forsbacka by night ikväll :)

Psalm 21 (again)

Nu har jag sett den. I början ångrade jag rejält att jag drog igång filmen. Men efter ett tag och med täcket halvt över huvudet så gick det ganska bra. En aning flummig handling, men en bra story tycker jag. Som tur var hade Simone sett den innan så hon kunde säga till innan det hoppade fram någon eller innan det hände läskiga saker.
Kommentaren jag fick av Simone var: "Du är fan värre än min pappa när du kollar på skräckfilm". Saken hör till den att Simones pappa inte kan kolla på skräckfilm, men jag klarade av det i alla fall! :)
Kort sagt, det var en bra film för att vara en svensk skräckfilm! Det var spännande och hade ett riktigt bra slut!
Om tre dagar öppnar ansökningarna till högskolan. Jag har velat fram och tillbaka. Ska jag ta ett friår och flytta till Frankrike? Plugga? Var? Vad?
Jag ska söka högskola, se var/om jag kommer in. Kommer jag inte in så kanske jag åker till Frankrike i någon månad, åker hem och pluggar upp mina betyg. Prio 1 just nu är körkortet och provveckan. Men efter provveckan ska jag ta körkortet och söka igenom alla utbildningar och hitta det jag vill gå.
Det känns ju lite taskigt faktiskt, att planera framtiden när man har en flickvän som ska gå ett år till i skolan. Förlåt Simone! Du vet att jag vill stanna. Men jag måste plugga också. Hoppas nästan på att jag inte kommer in och att jag blir kvar här och måste plugga ;)
Nej som jag har sagt förut, allt löser sig med tiden. Back2pmatteplugg nu, vilket är väääldigt tråkigt!

Psalm 21

Avbrytning i pluggandet. Nu ska jag och Simone kolla på Psalm 21, en svensk skräckfilm, får se vad den har att bjuda på. Återkommer för bedömning ;)

I better keep on study, keep on study..

Jaha ja, matteprov imorgon. Matte E, roligt, det bästa som finns... Snarare tvärt om. Får jag inte G på provet imorgon så flyttar jag till Moskva eller något och isolerar mig för resten av mitt liv. Fast ska man se det från den ljusa sidan så är det det sista matteprovet på gymnasiet, vilket är ganska skönt!

Sitter just nu hos Gabbe och surfar runt på matteguiden.se, en riktigt bra sida. Jag förstår inte varför det måste vara så krångligt i boken när man kan förstå det på fem minuter från en hemsida utan konstiga motiveringar och svåra förklaringar. Jag skulle ha gjort det som UF-företag, en enkel, men avancerad mattebok. Jag förstår verkligen ingenting i boken, men jag förstod på en gång när jag gick in på matteguiden. Bra affärsidé?

Snart kommer Simone med bussen, då blir det mat hemma och ännu mer plugg. See ya!

1.. snart 0

Imorgon händer det. Domedagen, även kalad provveckans första dag. Det första provet är konstruktion, kanske det svåraste och tråkigste ämnet någonsin! Så idag efter skolan blir det plugg i timmar.
Om några minuter måste jag bege mig till Mimmis kontor/rum/konferenssal. MÖte med studentkommitéen, lagom bra att ha ett möte dagen innan provveckan.. men det är sånt man får ta.

Nu tycker jag att det här inlägget blev lite väl negativt, positivt ska det vara!

På lördag är det studentkryssningen! Jag skrev ut biljetten igår, så nu är vi på g! 15.15 på lördag går bussarna mot Stockholm och båten. Najs Najs!

*Springer genom polhem mot nya studentkommitée-äventyr*

Tre.. Två..

Nedräkningen har börjat. På torsdag börjar provveckan.. Suck..
Som tur är så har vi inget prov på måndag, kan tänka mig att jag är ganska sliten då efter studentkryssningen! Men då ska det bli skriva av ändå, för jag har hemprov i religion. Jag tycker att religion är ganska intressant ändå, man förstår bättre hur andra kulturer är uppbyggda och hur andra människor tänker. (Jag och mitt "försöka vara psykologisk"-dravel)
Appropå religion, hittade en bild på "Simone goes muslim"!
En väldigt söt muslim! :)
Nu ska jag nog ta och bädda ner mig i sängen. Vänta.. Jag glömde något. Jag har ju glömt att säga hur det gick med semlorna!! Jag och Simone köpte semlor i sällskap av Emelie. Sen gick vi till waynes och köpte take-aways och satte oss i solen på nians tak och tjockade i oss dom. Haha, gott var det, men vår är det inte riktigt än. Efter smärre frostskador begav vi oss hem till mig efter lite sura miner. Men det är sånt som hör till livet. Väl hemma hade pappa köpt semlor, så det var bara att äta på lite mer. Så jag hoppade över middagen.. haha!
Men nu har det i alla fall blivit dags att sova, ha det bra! Godnatt!

Fettisdagen

Idag är det fettisdagen. Semlor ska inköpas efter skolan! Hittils har jag ätit två semlor, men jag vill gärna ha en till. Men nu blir det lektionsbyte, fysik, usch. Har dongeln med mig så det blir vell update från något café.

(Mer meningslöst inlägg får man leta efter)

Piiiinsamt

Lina är ganska rolig. Hon skäms för oss andra när vi driver med henne. Som någon gång i matsalen när jag och Frida låtsades vara efterblivna och ropade LIIIINA, då dog hon. Men ibland så kan hon göra saker själv som hon BORDE skämmas över, men det gör hon inte. Ibland så är hon lite tokig också, hon brukar säga rätt så roliga grejer, sen när vi skrattar lite åt henne så MÅSTE hon förklara sig, vilket gör att det bara blir ännu värre!!

Jag undrar hur många gånger som Lina har framkallat halvtimmes-skrattattacker, det går nog inte att räkna till ens med tio händer. Haha! Men vi tycker om Lina ändå, hon har bara lite otur ibland ;)

Sitter just nu på CAD-lektionen, har en uppgift som jag inte riktigt vet hur jag ska betée mig med. Jag som brukar vara riktigt bra på det här. Men nu funkar det inte alls.. hmm, ska fortsätta med det nu.

Hörs snart igen!


UPDATE Nu skäms Lina även över att hennes skor låter när hon går. "Jag kan ju låtsas att det är någon av er som låter, så jag går bredvid er". Hahaha! UPDATE

fem, sex, sju, ått..

Jag kom precis hem från övningen med kören. Vi håller just nu på att repetera för fullt. Det är roligare nu när man kan låtarna och måste träna på att komma ihåg allt istället för att lära sig stämmorna. Ja, jag kan ju inte precis allt, men det börjar sätta sig. Kan komma på mig själv med att gå runt och ropa "Korsfäst honom!" eller "Vår enda kung är Cesar" lite lågt för mig själv. Men riktigt snyggt och coolt kommer det att bli, så köp biljetter! Snart kan det vara för sent. Köp biljetterna på www.entregavle.se.

Imorgon är det fettisdagen, en semla ska inhandlas. Sen funderar jag på att fasta, men det visar sig, kanske ska äta enbart vegetariskt i 40 dagar, inte dricka cola eller äta godis. Men det återkommer jag till.

(paus)

Duschning, check!
Bäddning, check!
HIMYM, check!

Sen blir det till att sova, sov gott! :)


Pluggtider

Har suttit och pluggat konstruktion ett tag nu, det måste vara det tråkigaste som finns. Det är till och med tråkigare än fysik och matte. Förstår ni hur tråkigt det är då?

Jag har haft en stor bloggsvacka nu, har gjort massor med saker istället. Som i lördags tex, då var jag i Stockholm på fest. Hela kvällen slutade med att vi var tvugna att gå i en halvtimme med tunga väskor i iskall blåst, eftersom Taxi Stockholm vägrade skicka en taxi och var otrevliga i telefon. Jag frågade till och med honom som jag pratade med varför han var otrevlig. Fick som svar tillbaka "Tycker du att jag är otrevlig när jag ifrågasätter din beställning som inte finns? Tycker du att jag ska leta igenom alla beställningar för att hitta din?" Saken var den att vi hade beställt en taxi, men den kom inte. Slutade med att jag ville beställa en ny och letade reda på gatuadressen, fick till svar att "Vi har inga bilar i det området så ni får ingen taxi". Sen anklade han mig för att jag hade ringt och beställt på ett annat taxibolag, fast vi hade ringt till samma nummer en halvtimme innan. "Tack för bra service" sa jag och la på, så gick vi istället. Snacka om att vi var lagom less på Taxi Stockholm, vi kom hem 05.50.. Kul att jag gick upp halv 10 dagen efter för att ta bussen ;) Men jag klarade mig bra och hade övning med musikerna till JCS. Det började 13.30, mitt tåg kom till tågstation 13.30. Tur att det finns en taxi som fungerar i alla fall. Pappa ;)

Nu fortsätter jag med pluggningen, tråkigt nog. Kaffe, mums!

Big Brother

Ska kolla på Big Brother för första gången, får se vad det har att ge. Som vanligt så är det vell ett gäng patetiska människor som ska supa och ha sex, haha! Men det är tydligen sånt folk vill se. Kan ju vara lite kul ibland.
Har haft en liten bloggpaus, men nu är jag tillbaka.
Skriver igen imorgon! :)