bloglovin     

Hemma

Nu är jag hemma efter en hääärlig dag. Jag och skolan går inte ihop, men jag har inget val så jag står ut i några månader till. Bara festerna och två provveckor kvar nu!!

Jag och Nattis gjorde våra första experiment med mina hundar idag. Det var riktigt kul och vi filmade det hela. Så förhoppningsvis vet vi till nästa gång vad vi behöver tänka på osv. Roligt!

Jag hamnade på Kyrkokörens övning idag, roligt det också med massor av folk som sjunger. Kände mig lite behövd vid ett ställe till och med, när jag kunde stämman men inte hela "basen" kunde den.
Nu har jag kommit hem och pluggar fysik. Har prov imorgon. Fysik B, I love it..

Ja, sammanfattning av dagen, kom inte på något bättre att skriva om, eller jo: Öppna din dörr, och säg att du vill ha mig här! Haha!

Över och ut, jag somnar med ett illtjut! (fast det gör jag nog inte, men man hoppas nästan att man ger ifrån sig ett tjut och somnar fort!)


Bild från "Jocke leker seriös fotograf"


Tröttnacke

Nej nu väntar en nybäddad säng. Jag ska lägga mig i tid för en gångs skull. Fotona lägger jag över på ett usb-minne och tar med mig imorgon, så ni får se dom då.
Sleepmode on!Jocke leker seriös fotograf

Ska iväg om någon timme och leka seriös fotograf. Jag ska fotografera lillebrorsans hockeylag. Får se hur det går, om det är tillräckligt bra ljus i hallen. Men det ska nog gå bra. Resultaten kommer upp senare på bloggen. Den här sms-gruppen till klassen börjar spåra ur, men på ett roligt sätt. Vi hade en väldigt underhållande eftermiddag. Folk bytte namn, främlingar tillkom och massor av skratt blev det. Jeanette kom även in i klassrummet och försökte få folk att ställa upp i någon tvintervju åt TV4, men det var bara Leo som ställde upp. Jag kanske skulle ha varit med och pratat om motivation, jag som är skoltrött. Appropå det, snart måste jag bestämma mig vad jag ska göra efter gymnasiet. Om mindre än två månader ska jag ha skickat in ansökningar till högskolan. Gaah! Vad ska jag gå? Var ska jag plugga? Var ska jag bo? Ska jag ta ett friår? Ska jag jobba? Ska jag resa? Jag har absolut ingen aning, men sånt ordnar alltid upp sig till slut. Får hoppas på att det blir bra val jag gör. Annars kan jag ju alltid ångra mig. Men det kan också bli lite krångligt eftersom man bara får studielån för 12 terminer. Om jag går en och hoppar av, då kanske jag inte får studielån sista terminen på en annan utbildning. Usch, sånt blir man less på. Men det kommer att ordna sig, i alla fall så intalar jag mig det. Kameran är på laddning, stativet ska med. Jag packar väskan och beger mig med Mamma till Nynäsvallen. Hej hopp!

Bakis

Ont i huvudet, trött i kroppen. Det känns som att jag är bakis. Men det kan jag omöjligt vara, om det inte var så att de hade sprit i latten jag drack igår på Waynes. Men det låter lite orimligt. Nej, det var så att min älskade bror fick för sig att snarka igår, så jag kunde inte somna. Det slutade med att jag letade fram ett par öronproppar och somnade till slut. Det märks att jag inte har sovit så mycket inatt, men det hade inte Emelie heller, så vi kan ju sova bredvid varandra i klassrummet. Vi har CAD nu, "Computer-aided design". Det går ut på att göra 3d-modeller i något program. Det är lätt den roligaste lektionen på hela veckan även fast den är tre timmar lång. Förra veckan kändes det som 45 min, så när lektionen var slut så undrade man vart tiden tog vägen. Kanske skulle ta och jobba lite nu istället, även fast jag är klar med uppgiften, så kan jag ödsla tid på något annat sen.

Söndagsfilm

Jag och Gabbe fick skjuts till macken av mamma och pappa som skulle på hockey. Vi köpte massor av onyttiga saker. Tur som vi hade så hittade vi Plupp-Sara utanför, så vi fick en varsin plupp-kram och skjuts hem!
Sara kallas plupp för att hon är lik plupp, fast med rött hår. Vi var i Stockholm på läger med konfirmanderna en gång, då köpte vi faddrar en pluppbok till henne på centralen, sen dess heter hon Plupp :)
Imorgon är det måndagsmys, längtar redan!
Nej nu ska jag ut med Pappa och övningsköra, så då passar den här låten bra! :)

"Jag är trött på grönsaksfanatikerna"

Blev lite lagom irriterad på en insändare i GD

"Jag är trött på ­grönsaksfanatikerna

 

 

Överallt sticker de fram sina nyllen, dessa veganer och vegetarianer som vill pracka på oss andra sin livsstil. Nu vill vissa av dem införa en obligatorisk vegetarisk dag i skolan.

Det är vidrigt och motbjudande. Vore jag elev i en sådan skola skulle jag demonstrativt bojkotta lunchen och äta pommes frites med bearnaisesås på skolgården.

Jag är innerligt trött på alla dessa grönsaksfanatiker och deras rabiata svammel. Själv kommer jag aldrig att sluta äta kött och jag VÄGRAR att äta vegetarisk mat.

Jag minns med vämjelse de äckliga vegetariska maträtter som kocken tillagade på Hotell Gillet i Uppsala när jag jobbade där.

Alla ska få äta vad de vill, när de vill och hur mycket de vill.

Bort med alla diktaturfasoner.

Larz Gustafsson, köttätare i Gävle"

http://gd.se/insandare/1.2770462-jag-ar-trott-pa-gronsaksfanatikerna

 

Hur kan man tänka så? Då är ju han precis likadan själv. Larz respekterar inte att folk vill vara vegetarianer eller veganer. Just nu är det diktaturfasoner mot vego-ätare om man ska se det så. För att få äta vegetarisk mat så måste man i skolan anmäla sig för "specialkost". Varför måste det vara special?

Jag tycker att det borde vara bra att införa en vegetarisk dag i veckan. Vegetarisk mat måste inte vara äckligt. Vegetarisk mat är som vilken annan mat som helst. Det finns vell kötträtter som är äckliga också, eller har jag fel?

Vegetarisk mat är bra för miljön, för dig själv och för alla andra. Köttproduktionen släpper ut MASSOR av utsläpp! Därför äter jag ganska ofta vegetarisk mat i skolan, och jag kan säga att den vegetariska maten oftast är bättre än den "vanliga" maten i skolan. Skolmaten är ändå av så dålig kvalitée och innehåller så mycket tillsatser och kemikalier så att man knappt vill ta i den med tång. Vi får inte välja vad vi ska ha för mat i skolan, det är inte vi som bestämmer att vi ska stoppa i oss mat fullproppad med E-ämnen.

Citat av Larz:

Alla ska få äta vad de vill, när de vill och hur mycket de vill - jag vill inte äta mat som är konstgjord eller innehåller kemikalier, har jag någon makt över det? Visst, jag kan ta med mig egen mat, jag kan köpa mat ute på en restaurang, men hur dyrt blir inte det i längden och skattepengarna som vi betalar ska bland annat gå till skolmaten. I så fall skulle man kunna göra ett avdrag för "oäten skolmat".

 

Men om Larz nu är så trött på att dessa "grönsaksfanatiker" försöker pracka på honom sin livsstil, varför försöker han då pracka på sin avsky mot dem till andra personer genom att gå till tidningarna med det? Lika illa, om inte värre tycker jag. Det har ingen som helst nytta, men det har i alla fall "påprackningen" av en hälsosam och miljövänlig livsstil.

 


Godmorgon

Jag vaknade för ungefär en timme sen av att solen sken in genom fönstret och jag vaknade aldeles av mig själv. Eller? Nja riktigt så var det nog inte. Det var snarare så att mamma ropade "Jocke, nu går du upp annars blir jag förbannad!"
Det var bara att pallra sig upp. Men det ÄR soligt ute, riktigt soligt. Funderar på att gå ut, fast det är ganska kallt. Men lite sol dör man inte av.
Ikväll blir det jobb, hoppas det inte blir lika kallt som inatt, imorse när mamma gick upp var det -26 grader!! Är det så kallt ikväll när jag ska jobba så kommer jag att se rolig ut. Då kommer jag nog ha två par mjukisbyxor och tre tröjor plus jacka och täckbyxor.. Jag kommer se ut som en sumobrottare ;)

Ba ba ba

Ba ba ba ba ba ... 

Come here, please forgive me now
Don't know ff I dare to try
Come here, let me turn you by
Don't wanna cry again
Come on, let me kiss you now
Don't know if I dare to fly
Come on, let me turn you by
Don't wanna cry 

I don't wanna break your heart
I just want a brand new start

Ba ba ba ba ba ba... 

Come here, don't be stiff and proud
It wasn't me who did the crime
Come here, it's hurts so bad inside
That's what they try for me
Come on, let me do you right
Well I didn't start the fight
I know, and I promise to be kind
Make up your mind 

I don't wanna break your heart
I just want a brand new start 

Ba ba ba ba ba ba... 

Let's stop breaking eachothers heart
We both want a brand new start
Lets forget about the pain
We both know our love will last

Come on! Ba ba ba ba ba ba...

Det måste ha sett lite roligt ur när jag kom nedglidandes för backen med två hundar sjungandes 
på den här. Även fast det var -22 grader ute så tyckte jag att det var skönt att komma ut och få 
lite frisk luft. Jag träffade Ullis i 10 min och pratade av mig lite. Har varit rätt osocial nu senaste 
dagarna, men det är förståeligt. Nu blir det ett avsnitt av HIMYM och sen väntar sängen. 
Imorgon ska jag blogga, det lovar jag! 
För jag tänker inte bli sjuk igen!Repris

Är tvungen att lägga upp den igen, alltid lika rolig!

Längsta dagen i mitt liv!

Usch. Jag bloggade inget igår. Har inte startat datorn förens nu.
Jag vaknade 4 igår morse av att jag mådde illa. Kul, jag hade fått magsjukan. Inte så kul precis. Tiden har aldrig gått långsammare. Jag låg i min säng i timmar och bara kollade. Väntade på att springa till badrummet, sörplade på lite avslagen cola.
Men till slut gav det sig, runt halv ett, men då var jag så uttorkad och energilös att jag ville dö. Jag hade ont i hela kroppen och kunde knappt dricka eller äta något. Mamma köpte någon tomatsoppa som jag fick tvinga i mig, vilket fungerade. Jag fick i mig några rån också. Så imorse när jag vaknade så mådde jag mycket bättre. Fortfarande astrött och uttorkad, men jag mår inte illa. Dessutom har jag världens träningsvärk i magen, men det får jag se som något positivt ;)
Mamma sa det igår när jag mådde som sämst. "Se det positivt, du går ner i vikt". Haha! Inte utan anstängning i alla fall, det var inte värt det! Magsjuka är nog det värsta som finns. Bara känslan av att man vet att man antagligen snart kommer att spy är så äcklig så att jag hellre skulle äta något äckligt, som på fear factor typ ;) Det skulle vara mindre äckligt.
Ja, nu är jag tillbaka till livet igen. Trodde ett tag igår att jag skulle dö av utmattning, men jag överlevde. Dessutom tror jag inte att magsjukan är dödlig. Men när man mår så dåligt så VILL man dö. I alla fall för stunden. Men nu ska jag komma igång med bloggandet igen.
Simone kommer nog vilken minut som helst. Så nu måste jag fixa till mig lite, kan ju inte gå i mjukisbyxor och en ful t-shirt ;)

Godnatt


Sms-grupp

Jag tog tag i ett problem i vår klass. Vi brukar komma till skolan på morgonen och upptäcka att våra lärare är sjuka. Det är inte så roligt om man har en hel förmiddag med samma lärare eller en tretimmarslektion. Så nu kom jag på att man kunde göra gratis smsgrupper på internet när man får ett nummer och lägger till medlemmar som kan smsa till varandra via ett(!) nummer. Smidigt va? Så då kan första personen som kommer till skolan höra av sig till resten av klassen.
Men nu är det så att min klass är ju lite.. speciell. Så idag har det skickats över 300 sms i gruppen. Det vill säga, det plingar i mobilen varannan sekund. Sen kan det bli tyst i någon timme tills någon tycker att vi ska prata igen. Det blir en del roliga diskussioner!
OJ! såg precis något nytt på Facebook. När man klickar på bilder så ploppar det upp en liten bildvisare med svart ram. Najs, bilderna syns bättre, men det var ganska drygt.. Får se vad det blir av det :)
Nu ska jag fortsätta följa mina klasskamraters underliga diskussioner. Just nu handlar det om dåligt samvete och fika..

Bloggdesign åt kommunen

Har glömt bort att berätta det, men jag fick uppdraget att göra en bloggdesign åt kommunen. Här är resultatet! (klicka på bilden för att komma till bloggen): 


Sjukling!

Väldigt roligt att jag vaknade imorse av att jag hade ont i hela kroppen och det kändes som om jag låg i ett badkar med is. Jag frös som in i norden! 38 i feber, blev till att stanna hemma idag.
Gustav frågar vart jag är och anser att jag är hemma med Simone och skolkar.
Nattis tror samma sak och var lagom irriterad på mig för att vi har Pa-möte idag som jag inte ens kom ihåg att vi hade.
August MMS:ade en snygg bild på sig själv, jag tror att han har börjat jobba på church street.
tycker att han passar bra i det där ;)
Nu ska jag kolla på HIMYM och dö lite i sängen

Videoinlägg!


Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp, därav inga inlägg. Men jag är tillbaka imorgon! :) Jag och Simone hade alla hjärtans dag idag istället. Det krisade sig lite igår. Så vi var och åt på church street idag och åt. Mysigt! :) Vi drygade även lite med Lilly ;) Som sagt så blir det bloggning imorgon, ska grotta ner mig i ett avsnitt av HIMYM nu och sova, skönt att komma i sängs i tid! :)

Videoinlägg!!!

Här kommer den utlovade filmen från mitt och Emelies missöde!


Glad alla hjärtans dag!

Jag fick en Nalle av Mamma nu innnan skolan. En gosig nalle med ett hjärta som det står kram på. Tack Mamma! :)

Nu ska jag försöka lägga in ett videoinlägg!

Kemilektion i matsalen

MånDag
Tunnbrödsrulle med varm korv, potatismos
Oxjärpe, gräddsås, potatismos
Tunnbrödsrulle med winjekorv, potatismos
Tunnbrödsrulle med kycklingkorv,
potatismos
Ska ha kemilektion i matsalen nu med mig själv som lärare. Ska försöka lista ut vad all mat innehåller för tillsatser och skit!
Måndag
Tunnbrödsrulle med varm korv, potatismos
Oxjärpe, gräddsås, potatismos
Tunnbrödsrulle med winjekorv, potatismos
Tunnbrödsrulle med kycklingkorv,
potatismos

Jag som oftast äter vegetarisk mat i skolan har en fundering, vad är winjekorv!?

Haha!

Hittade det här som en gillad länk på Facebok!
I know 10 facts about you
1. You are reading this.
2. You can't say M without touching your lips
3. You just tried it
4. You just smiled or laughed.
6. You are a boy/girl.
7. You didnt realize I skipped 5.
8. You are looking back at 4 and 6.
9. You are liking this.
10. You are reading me telling you to like this.
LIKE THIS IF YOU DID THOSE THINGS :)

Söndagskalas

Idag var nästan hela släkten här. Vad många vi är!! Mormor och morfar är dock sjuka, men dom ska jag träffa en annan dag. Familjen Jones var också här och Simone och Gabbe. Vi blev sammanlagt 26 stycken i vårt radhus! Lite trångt, men roligt!
Jag fick bra saker! Pengar och flyttahemifrån-grejer. Köksanddukar, kastruller, en stekpanna och slevar och en visp. Snart har jag ett helt hus med tanke på att jag fått sånt sen jag fyllde 17. Riktigt bra!
När jag fyllde 18 så fick jag en flyttahemifrån-låda av familjen Jones. En stor IKEA-plastback med massor av bra saker i. Ska fylla på den nu. Jag tror inte att allt får plats, men ska kolla upp det.
Ska fixa filmer imorgon från i Lördags. Men det blir nog ganska sent. För jag slutar 17, kör 18.15 sen ska jag och Simone äta på helt enkelt 20. Tajt schema, men det löser sig!
Sleepmode on, kan behövas efter en tuff helg med jobb, fest, kaos, kalas och andra roligheter! Godnatt!

Gårdagen!

Igår fyllde jag år. Jag hade en jätterolig kväll med förfest hemma hos mig. Alltid roligt att umgås med vänner och trevligt folk, ännu trevligare blev det med min och Emelies champagne! Haha, ni ska få se ett jätteroligt klipp sen från min och Emelies skål!!
I alla fall, på kvällen var det ju 100-dagarsfesten. Vi åkte till 11, kom till Maxim. Längre kom vi inte. Det var Kaos, med stort K! Det stod fem polisbilar utanför och ingen kom in. Det kändes värt att vi hade köpt biljetter och att vi inte kom in. Träffade Alexandra och hon hade stått där i en timme i kylan och köat. Ingen kom in. Folk skrek, grinade och bråkade med poliser. Kunde dom inte släppt in mig på min födelsedag? Inget bra avslut på kvällen. Som tur var så var jag med mina vänner, så vi tog det med en klackspark. Men det kommer nog inte bli så kul på nästa möte med alla studentkommitéer.
Vi gick in mot stan och jag och Emelie köpte cheeseburgare. Eller, jag köpte cheese och Emelie följde med. Vi hade några disskussioner och begav oss till old Saint's. Där var det mycket folk och jag stod upp i en kvart, sen tog jag bussen hem till Gabbe. Vi hamnade hemma hos hennes granne Lina och drack ett glas vin. Smarrigt värre, fyllodiskussioner och en Lina som hade varit tillräckligt snäll så att hon kunde vara lite dum. Fast mest på skoj.
Mamma blev orolig eftersom jag inte sagtvart jag var, men det löste sig idag. Shit happens life goes on. Eller som jag och Gabbe sa idag. Shit happens, then you die. Sen kom vi att tänka på "De tre vännerna och Jerry". Jerrys pappa: Livet är hårt, sen dör man!". Men riktigt så är det inte.
Ja, kvällen slutade bra i alla fall. Men undrar hur det blir med biljetterna, dom som inte kom in? Time will see!

Let the party begin!

Förfest nu! Ska bli kul! Sen bär det av mot Maxim och 100-dagarsfesten. Nu hade tydligen kortläsarmaskinen gått sönder, så man är tvungen att ha med sig pengar.. Suck. Men som tur är så bor vi i Sverige, där det finns automater i varannat kvarter.
Bilder från förfesten kommer imorgon! :)

Grattis till mig!

Idag fyller jag år! Får man gratta sig själv? Jag tycker det.
Grattis på mig på 19-årsdagen!!
Tack! :)
Blev väckt runt 10 av att min familj kom in och sjöng jättevackert.. ;) Men det har sin charm! Jag fick ett par jeans, "I rymden finns inga känslor"-dvd:n och en Videokamera! Glad är jag nu!!
Ikväll blir det 100-dagarsfesten, 100 dagar (inte exakt) kvar till studenten. Det blir till att vara med lite kompisar först och förfesta.
Malin och Jessica frågade om en bild på när de låg i lådan och hade kärleksbarn och skrattade.. Den kommer nu!
Haha, knäppingar!
Nu ska jag fixa mig lite och kolla om det finns något mer att göra inför imorgon!
Ha det!

Kaos ute och inne

Det snöar och snöar ocn snöar.. Sen snöar det lite till. Jag trodde att det skulle sluta någon gång, men tydligen inte. På ett sätt är det roligt med mycket snö, men inte när bussarna kommer försent och man måste skotta på morgonen för att ta sig från gården. Men, bor man i Sverige så gör man. Jag och Simon diskuterade om att när vi blir gamla så vill båda flytta till varmare breddgrader. Förstå vad skönt när man är pensionär och kan lapa i solen i ett varmt land. Fast det är ett kvar tag.
På mitt rum var det också kaos tills för en halvtimme sen. Nu är det städat och bra! Det kommer ju gäster på Söndag och dom har säkert inte sett ett stökigt rum förut, så de kanske får en chock och svimmar eller något. Jag bespar dem det. Istället har jag nu i två timmar städat, annars blir det inte några presenter imorgon (Mamma).
Ska iväg och jobba om tre timmar. Hoppas att det inte är så mycket folk på stan så att vi kan sluta tidigare, för det börjar bli riktigt kallt ute!
Förlåt Malin, men jag var tvungen! :)

En busschaufför, en busschaufför..

Det är en man med glatt humör!

Nu när jag åkte buss till Pianolektionen så åkte jag nog med Gävles gladaste busschaufför! När jag klev på fick jag ett: Välkommen ombord, och ett Tack när jag betalat. Sen sa han varje busshållplats i högtalarna. Jag blev på bra humör! Äntligen en trevlig busschaufför, de brukar ha en tendens att vara otrevliga och griniga.

Konstruktion A är troligtvis den konstigaste och svåraste kursen att förstå ngonsin. Ingen i klassen vill svara på frågor, ingen fattar ;) Fysiken är i alla fall logisk, det kan man inte säga om konstruktionen. Men jag är positiv idag, så för att inte ta det negativt så säger jag det för att jag ska veta vad jag ska plugga på. För det är inte så långt kvar till provveckan! Men det är ett lov innan, så då hinner jag plugga en del också! :)

Torsdag
Fläskschnitzel, tomatsås, pasta
Bacon- och ratatouillesås, pasta
Vegetarisk pastagratäng

Hmm, låter lite mystiskt. Känns som att det kommer att vara något som vi har fått förut fast med ett nytt namn. Men det är bättre än att svälta, nästan iaf.

Tisdag.. Eller?

Jag trodde typ hela dagen idag att det var tisdag. Även fast jag kollade vad det var för mat och på schemat.. På något sätt kopplade jag fel ändå. Så när Ewa ringde och frågade om jag skulle komma till församlingsgården så satt jag på stan. Men det löste sig ändå. Även fast jag missade det mesta så var det mysigt. Och Wilde var också med!

Innan det så var jag som sagt på stan. Jag fikade med Simone, Gabbe och Carlos. Carlos kommer från El Salvador, jag upptäckte hur bra jag var på att babbla på engelska! Han är riktigt trevlig och rolig! :) Imorgon ska de följa med till Olofsgården och träffa människor. Det ska bli väldigt roligt. :)

Nu är det Godnatt för mig, höres imorgon :)

PIZZA!!

PIZZA TILL LUNCH! :D

God morgon!

Vanligtvist så brukar man börja skolan prick eller halv, eller hur? På onsdagar börjar jag 08.40, en konstig tid. Men det är bättre än att börja halv, för jag kan ta en buss som går en kvart senare. Så 10 min senare i skolan ger mig 15 mer sovmorgon, najs! Mamma undrade vad jag gjorde igår när jag sjöng/sa "Vår enda kung är cesar".

Haha, jag lyssnade på JCS på mobilen för att lära mig när man ska komma in bland solona. Det är inte så långt kvar nu! Beställ biljetter på http://entregavle.se !

Religionslektion nu, lite flummigt, men ändå roligt och intressant :)

Pluggmusik!


Hundar!

Jag och Nattis sitter och jobbar med vårt projektarbete. Vi ska göra ett intelligenstest för hundar. Böcker i travar, hundar på datorn, hundar omkring oss. Fast bara i bok och filmform. Någon som är bra med hundar?
Vi hade kontakt med hundcoachen från TV4, men sen dissade han oss, det kanske blev lite för jobbigt när vi började ställa frågor ;)
Fick halvpanik nu, trodde att jag hade körlektion snart, men det är imorgon, tur att man har koll! ;)
Back to plugg nu!

Bilder från Rättvik!


Flashback!

Fick en liten flashback idag. Jag lyssnade på The Ark. Har glömt bort alla bra låtar dom har gjort!! Synd att dom ska lägga av, men troligtvis så följer jag med Elaine på en av deras spelningar i sommar, om det vill sig! :)

Det var såhär att 2004 eller 2006, kommer inte riktigt ihåg, så var jag och familjen i Vemdalen med Millan och hennes familj. Jag, min lillebror Jesper och Millan var ute och åkte skidor och följde efter några som vi tyckte såg fulla ut, så vi åkte efter och skrattade lite. Tre av dom kunde åka, men två av dom ramlade i första backen och skidor och stavar flög åt alla håll. Vi hjälpte den närmsta och vi pratade lite med honom. Han frågade om vi skulle på konserten ikväll. Det ville vi.
-Hej, jag är Jepson, gitarristen i The Ark.
PINSAMT! Haha att vi inte kände igen honom! Men det kanske inte är så lätt om man har skidglasögon, mössa och inga glamour-scenkläder på sig.
Vi åkte vidare och skulle hjälpa nästa person som låg i backen med skidorna och stavarna utspridda. Det visade sig vara Ola Salo.
Vi hade riktigt kul i någon timme när vi åkte med dom två och lärde dom ploga ner för backarna. Ola hade åkt någon gång när han var liten och jag tror inte Jepson hade åkt någon gång förut. Smart att ge sig ut i en röd backe det första man gör då ;)
Vi åkte ett tag till och sen kom resten av bandet och de åkte iväg för att göra sig iordning. Vi åkte hem till stugan och åt.
På kvällen gick vi på deras konsert i hotellet. Vi stod längst fram och hade riktigt roligt! Sen på våren så köpte vi deras album State of the Ark som spelades på repeat i bilen hela sommaren. Alltså måste det ha varit 2004, kollade upp det nu.
Sen konfirmerade jag mig och träffade Elaine, en gammal dagiskompis som nog är världens största The Ark fan! Snacka om att hon blev avundsjuk när jag berättade! ;)
Här är två riktigt bra låtar de har gjort! Lite roligt är det att vi ska göra Jesus Christ Superstar med Olas översättning.

One of Us is Gonna Die Young
I wanna hold you but you’re out of reach
somewhere searching for your inner peace
I’m just looking for a little squeeze
Face to face and cheek to cheek

It’s in your blood but not in mine
What’s in your blood is in my mind
something’s broken in the way we smile
It is within us all the time 

You’re well aquainted with the So- o- o-Ho
And all the ”Ello” and ”Ow are ’u?”
And we both have to get it on before the summer’s gone

We gotta hurry with no worry to get done today
Cause one of us is gonna die young
Let’s put our money where our mouth is and get out today
Cause one of us is gonna die young
Ooh, Ooh, One of us is gonna die young 
Ooh, Ooh, One of us is gonna die young

And don’t you take this the wrong way
I’m not looking for a way to replace 
what love can give
Cause you can’t do that!
I’m only saying that where I come from
People find it very fashionable 
to burn like a flame
Never get tame
Grown-up and lame
Yeah! Yeah! 
You’re looking beat but you say: ”no, oh, no, no”
”I’m all messed up and I’m ready to go!
We ain’t gonna go it alone no more
So let’s get on
with the show…”

There’s a lot to be said and to be done today
Cause one of us is gonna die young
Before they put us in a coffin I’ve got things to say
One of us is gonna die young
One of us is gonna die young

Ooh, ooh, one of us is gonna die young
Ooh, ooh, one of us is gonna die young
There’s a lot to be said and to be done today
Cause one of us is gonna die young
We’ll go shim-shim shammey
And get whimsy and get whammy
Cause one of us is gonna die young
One of us is gonna die young
One of us is gonna die young


It Takes A Fool To Remaine Sane

Whatever happened to the funky race?
A generation lost in pace,
-Wasn't life supposed to be more than this?
In this kiss I'll change your bore for my bliss
But let go of my hand and it will slip out
in the sand if you don't give me the chance
to break down the walls of attitude,
I ask nothing of you
not even your gratitude

And if you think I'm corny
then it will not make me sorry
it's your right to laugh at me
and in turn, that's my opportunity
to feel brave
Because ridicule is no shame
it's just a way to eclipse hate
it's just a way to put my back staright
it's just a way to remain sane

Every morning I would see her getting
off the bus the picture never drops
it's like a multicoloured snapshot stuck in my brain
it kept me sane for a couple of years
as it drenched my fears
of becoming like the others
who become unhappy mothers
and fathers of unhappy kids
And why is that?
'Cause they've forgotten how to play
or maybe they're afraid to feel ashamed
to seem strange
to seem insane
to gain weight
to seem gay
- I tell you this:

That it takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
(-Oh, take it to the stage!)

So, take it to the stage in a multicoloured
jacket take it jackpot, crackpot,
strutting like a peacock
nailvarnish Arkansas
shimmy-shammy featherboah crackpot haircut
dye your hair in glowing red and blue,

-Do, Do, Do! What you wanna do, Don´t think twice,
do what you have to do,
Do, Do, Do, Do, let your heart decide
what you have to do that´s all there is to find
Cause it takes a fool to remain sane,
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
Oh It takes a fool to remain sane,
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
-Oh, it takes a fool!..

Mingel

Haha! Sitter med Simone och hennes syster Oliwia på mingel nu, det kom en grupp med utländska turister. Vi försöker fundera ut var dom kommer ifrån. Oliwia och jag tror på Litauen. Oliwia skrek ut "BRATISLAWA" för att kolla om dom reagerade. Dom blev rätt så tysta.. haha!


Tell me why I don't like modays!

Tell me why I don't like modays! Tell me why I don't like modays! Tell me why I don't like modays!

Jag har kommit på att måndagar alltid är ovärda. Idag började jag 09.30 och jag slutar 17.00, om jag har tur så kanske jag får sluta tidigare. Sen blir det måndagsmys, så det är inte ovärt!


Dagen börjar bra..

SKrev precis klart omprovet i Matte E, inte kul att få ig på ett prov. Men nu hoppas jag på att jag skrev ett G på provet! Annars blir jag less. Det gick rätt så bra så jag kan bara vänta på resultatet nu. Förhoppningsvis så har Karolina rättat klart det tills i eftermiddag.

Mina tokiga klasskompisar brukar checka in på egengjorda ställen på facebook. "Fysik med Classe Bengtsson". Nu har dom kommit på att det står "Jocke är på.." Så då har det gjort ett ställe som heter "god väg att få IG i Matte E". Så det ser lite roligt ut när det står "Gustav Hellström och 3 andra vänner är på god väg att få IG i Matte E".

Idag blev det alltså ingen sovmorgon, och jag ska gå till fem. Men jag är inte bitter, är på ovanligt bra humör idag! Härligt! Dagarna har blivit någon timme längre och det märks när solen skiner, riktigt skönt att det börjar bli ljust igen!

Snart är det sommar! Eller ja, om några månader börjar det bli ritktigt varmt, men det är inte så långt kvar!

@Rättvik

Kom precis fram till Rättvik nu. Är på ledarutbildning. Vår första uppgift vi fick när vi kom fram var att gå 15 åt ett håll och prata med en person, fast bara ena fick prata. Sen skulle den andra prata på vägen tillbaka. Vi skulle prata om hur en god medmänniska är. Det var jättesvårt att prata i en kvart själv. Vi kom i alla fall fram till att en god medmänniska är en osjälvisk person som även bryr sig om andra.

G2G, mer sen :)


Utus Gångus

Kan det vara det "latinska" uttalet kanske? Betvivlar det, men det låter kul i alla fall!
Ska på förfest hemma hos Selina, men just nu sitter jag och avnjuter en kopp kaffe och lyssnar på musiken från "Så mycket bättre". Jag har underskattat September, eller snarare inte tänkt alls på all musik hon har gjort. Dessutom har hon gjort "Kärlekens tunga" jättebra!
Halva koppen kvar
Är den halvfull eller halvtom?!
Jag har även kommit fram till att Thomas Di Leva är väldigt härlig och rolig! Han är så jordnära fast han är ute i kosmos, om man nu kan se det så.. haha!
1/3 av kaffet kvar
Om jag skulle ta och hälla i mig resten av kaffet och tigga skjuts av pappa in till stan..
Appropå pappa, jag jobbade åt honom idag. Jag och Tim rensade ventilationskanaler på Lernia. Var faktiskt ganska kul!
Nu anser pappa att vi ska åka, höres!
UPDATE Kaffet är slut UPDATE

Tips för en lyckad utdelning av studentmössor!

1. Se till att ha en ordentlig ordning på alla kartonger!
Annars får man springa runt som en idiot och leta bland 400 kartonger.

2. Var på bra humör!
Det är inte roligt att vara trött och försöka kränga ut studentmössor till hela polhem samtidigt!

3. Vara bra på att äta mat fort!
Lunch i skolan på en kvart är en möjlig omöjlighet, för att hinna till kommitténs rum.

4... Kommer inte på någon fyra, men jag var den första på Polhem som provade sin studentmössa, najs! :)

Vad ska jag skriva om? (Mikrofonkåt-melodin)

Frida tycker att jag ska skriva om Selma Lagerlöf. Just nu sjunger hon "Selma i min ficka, låt mig besjunga dig nu". Eftersom hon har en tjugolapp i fickan, hon är lite tokig. "Nils Holgersson i min ficka". Undrar om man skulle göra en dokumentär om klassen. Om Leo och Jonas försök att vara alfahanen, om Claes försök till roliga skämt som ingen fattar. Jag kanske borde önska mig en filmkamera i present.

Appropå det, jag fyller om 9 dagar. Lite svårt att fatta att jag fyller 19. Jag har kollat upp en grej. Jag får inte gå på systemet när jag fyller 20, jag fyller på en söndag. Hade inte mamma och pappa kunnat planera lite bättre? ;)

Fysiklektion=flummlektion

"Selma och Nils i min ficka, låt mig besjunga er nu.."