bloglovin     

Året som gått 2011

Januari

Plugget börjdade hårt efter lovet vill jag minnas. Jag och Emma hade en fyradagars på Old Saint's och livet lekte I guess. Första träningen inför Jesus Christ Superstar. Jag fick designa en blogg åt kommunen. 

Februari

Hade fullt sjå att dela ut studentmössor till hela Polhem. Satt med i studentkommittén och planerade fester, löste problem, bal mm. Jag hamnade i en The Ark-psykos, haha! Jag fyllde år den 12:e och sen skulle vi dra på 100dagarsfesten men kom inte in. Det hände nog massor av fler saker i februari, men inte vad jag kan minnas nu ;) 

Mars

Provvecka, massor av flumm med klassen och studentkryssning. Jag och Simon shottade fisherman och det slutade med att Simon somnade i frukosttallriken, haha! Efterfest på Goya, proppfullt och supervarmt! Halsfluss alltid kul! Lika roligt när penicillinet inte fungerar också. Var på Gruppaudition för jobb på Furuvik med feber och halvt halsfluss. Jag hade även massor av träningar med JCS, vissa heldagar från tidigt på morgon till sent på kvällen. Jätteroligt och jättejobbigt! Jag fick hem hundratals kataloger om högskolor och universitet och började tänka på vad jag ville plugga. Den episka bilden på en vettskrämd Vickan togs också i Mars.

April

Repetitionerna för JCS fortsatte med sena kvällar och heldagar. Högskoleprovet skrevs och jag träffade The Ark och var även på deras konsert. Åkte med skolan till Stockholm och klassen var till Nobelmuseét och Stadsteatern och såg Tartuffe. JCS sågs i tidningar och Tv och det blev en dundersucce när vi hade premiär den 15:e april! Folk kom från hela Sverige för att kolla. Vi fick jättebra recensioner!

Maj

Min mobil gav upp efter nästan två år. Stackaren! Jag fick jobb på Furuvik! Jag tog hål i tungan och varken mamma eller pappa märkte det på en vecka. Förberedelserna inför studenten sattes igång! 

Juni

Jobbade på Furuvik, träffade nya människor och åkte till Gröna Lund med gratis inträde och åkband. Insane!

Juli

Jobbade ännu mer, åkte till Frankrike till mitt underbara Taizé ännu en gång! Var även på en snabbvisit i Göteborg och åkte Atmosfear, woaaah! Var med på framsidan av GefleDagblad där jag blev anklagad för att inte sköta mitt jobb. Perfekt! ;)

Augusti

Jobbade ÄNNU mer! Jobbade nästan hela countryfestivalen i furuvik, 13 timmars pass. Pengarna rullade in ;) Visste fortfarande inte vad jag skulle göra med skola osv, eftersom jag inte kommit in på det jag villle. 

September

Jobbade en sista dag på furuvik, snyft! Men med massor av nya vänner och erfarenheter i bagaget! Jag började plugga i Gävle tilll Avancerad GIS-användare. Slutade plugga det när jag fick en reservplats i Falun och jag började plugga Ljud- och musikproduktion vid Högskolan Dalarna. Livet verkade ordna upp sig! 
Sara gick vidare i TT och vi satt och hejade på i f-gården!
Jag pendlade till och från Falun nästan varje dag, gick upp 05.45 på morgnarna, pepp! 
Jag blev slagen på krogen, kan bocka av det på listan.
Jag och Malin städade kyrktornet och har nu för tiden flugfobi!

Oktober

Jag åkte till Rättvik och jobbade på stiftsgården. Roligt och mysigt, nya vänner och gamla!
Jag klarade körkortsteorin på första försöket!
Letade lägenhet i Falun som en tok!
Åkte och kollade på True Talent i Sthlm med Malin, Klara och Ellen!
Var på läger till Harsa med konfirmanderna.
Klarade uppkörningen på andra försöket, körkort!
Lyckades spräcka baksidan på min Iphone, stackarn!
Jag och Ullis åkte till sthlm och bodde på hotell. Var ut på krogen, mös på sjätte tunnan med spöken och sprang in i Eric Saade vilket Ullis blev överlycklig av! Vi sneakade oss in i VIP-kön in till True Talent studion och kollade på Sara som tyvärr åkte ut. Men vi hördes på tv iaf! ;)


November

Halloween partaj med furuvikarna och utgång! Hittade en polisHUSBIL på torget.
Ordnade en Ung Psalm Gudstjänst.
Köpte 200 korvar och 200 korvbröd, ungefär.
Lyssnade på en konsert av en ungdomsorkester från Tyskland och Polen.
Designade Ellens blogg.
Skrev in mig på AF, anonyma fikare, eller arbetsförmedlingen.
Slutade plugga i Falun, klarade inte av att pendla och ta studielån om jag inte var produktiv.
Jag och Malin åkte och var publik till The Voice Sverige i sthlm, kul! Får se om vi syns nu när det snart börjar!
Jag och Jenny blev Sniglar Forever!
Jag och Klara åkte till Rättvik och Jobbade. Flumm!
Jag jobbade lite åt pappa i Solna.
Ringde brandkåren när jag, Carro, Carro och Ullis upptäckte en lägenhetsbrand.
Var på "En riktig advent" i Undersvik och det var Awesome!
Jag skrev mitt livs första låt!

December

Luciafirande i Oslättfors, Hille och Hilleborg. 
Sjöng tillsammans med Sanna Nielsen.
Fick reda på att en jag kände hade dött. 
Hade några konstiga dagar där alla dåliga saker hände. 
JCS blev nominerade till Local Heroes-galan, Sara likaså!
Designade om bloggen lite.
Felt like a snail.
Köpte biljetter till JCS på göta lejon ett år efter vår premiär. YEAH!


2012 is going to be legen... wait for it...

Yeah!!

Den 15:e april åker jag, Klara, Malin och Vickan till Stockholm och Göta Lejon, kommer bli hur awesome som helst. Dessutom blev jag 675 kr fattigare! ;)

Tycker att Ola ser riktigt creepy ut på bilden!

Så är det precis ett år sedan som vi hade premiär för vår uppsättning! 


Längtar redan!!


Bild lånad från http://musikal.net/

yeah.. eller?

cela n'a aucun sens

Valbooo

Har varit i Valbo nu med Ullis i lite drygt tre timmar. Nice! Handlade även kläder på rean för 400, men det var Ullis som betalade. Också Nice! Haha! Hon var skyldigt mig 400 så hon fick betala. 6 st tröjor för 400 är ju inte helt fel faktiskt, speciellt inte när de är riktigt snygga! :)

Var även runt och kollade i alla buiker efter en Ipad, men de var slut överallt förutom på Mediamarkt, där hade de bara en modell kvar som kostade 6500.. så näe..

Vidare till Munter nu!

Vi!


Lejonkungen

Jag, Malin och Klara var på Mediamarkt idag och jag vara bara tvungen att köpa Lejonkungen när jag såg den där. Det blev en blue-ray + dvd. Tror inte vhs-bandets ljud är så bra längre, spelade sönder den när jag var liten. Sen åkte vi hem till mig och myste till den!

Den börjar gå på bio i 3D snart, jag måste se den! Det var den första filmen jag såg på bio, så då måste jag ju gå på den nu också! ;)Filurar


Zombigothchi


Patetisk

Haha, jag kan inte förstå att du orkar!

"Hoppas stormen sveper dig med sig och att du drabbas av alla åkommor som kan frambringas på denna jord."
Det hade jag skrivit om jag hade varit en ond människa, men nu är jag snäll.

Visst, det ligger en mening i det jag skrev, men jag är för snäll för att mena det. But still... sht up

Lucka nummer 23!

För er som inte vet så har Gävle haft en levande julkalender med lucköppningar runt om i stan. Det har varit folk som har dansat, sjungit, läst berättelser och massor av annat skoj! Idag var det vår tur! 17.45 samlades några ur kyrkokören i Hille vid stadsbiblioteket och sjöng igenom låtarna och bestämde hur vi skulle göra. Sen kom tvåans buss mot stan och vi fick hoppa på. Enligt kalendern skulle man befinna sig vid tvåans hållplats på stan, så folk välde in och vi låtsades som ingenting. Det var människor som skulle kolla på lucköppningen och helt vanliga resenärer också. 
18.15 började Ellen sjunga första versen på Nu tändas tusen juleljus och vissa som inte visste om att det skulle vara lucköppning kollade lite snett. På andra versen hakade tjejerna på och stälde sig upp. Ni skulle ha sett allas miner av de som var där och kollade! Förvånade! Sen när vi killar också reste oss upp och började sjunga så såg man leenden var man än tittade och jag hade en kamera mitt i nyllet kändes det som. Det blev en liten flashmob av det hela! En härlig och rolig sådan. Vi sjöng tre sånger till och klev av bussen sen. Jag han höra en äldre herre säga att han hade varit på alla lucköppningar, men det här var minsann den bästa! Härligt!

Jag måste förövrigt säga att jag kände mig som en busig liten femåring när jag satt på bussen och visste, men nästan inga andra. Haha, jag njöt! Får se om det dyker upp några bilder sen :)

Wtf?

Haha! Satt på Youtube och kollade runt lite och hittade det här. Vad gör du Carro?! Haha!!!Lycka

Är när man ska bjuda någon på bio och inte hittar biocheckarna och köper biljetter och sen hittar biljetterna några dagar efter, haha! Men det var ju värt det ändå!

Är lite trött idag, men det anser jag att jag får vara. Var vaken ganska länge igår och låg och filosoferade, om allt och inget.
Lillebror spelar Sanna Nielsen på sitt rum, han blev nog lite inspirerad av konserten vi hade med henne. Hans reaktion efter konserten var att Carola kan ju slänga sig i väggen, haha! Här har vi låten han lyssnar på, och jag förstår honom. Lyssna på hennes röst, hon är grymt duktig på att sjunga!
Haha vilken snygg förstabild det var ;D

Olyckan, ole do lyckan!

PANG! BOOM! KRASCH!
Jag krockade idag, eller snarare blev påkörd. Trodde för någon sekund att det var min sista stund i livet.. men jag överlevde som tur var!

Och nu kunde jag inte sova.. men jag tror det är dags att göra det ändå.
Så efter en händelserik dag så går jag till sängs.
godnatt!

Blubb Blubb

Haaaavet är djuuuuuupt!
Det är det faktiskt!

Fick svar direkt!


"Tack Jocke du ska veta att du är en av de bästa kompisarna jag någonsin har haft och kommer att ha! Dig kommer jag inte släppa taget om i första hand!
Du har gjort så mkt för mig speciellt den bästa händelsen i mitt liv( träffa min blivande man Eric Saade!)
Du ska veta att jag älskar dig för den du är mot mig och alla andra fortsätt va så!

MVH

Ullis the best jao!"


Haha vad snäll du är Ullis, jag kan inget annat än att säga detsamma! Tack för att du finns!! :D

Ett inlägg tillägnat

ULLIS!

Eftersom Ullis jobbar nattish så tänkte jag skriva till henne, eftersom jag vet hur tråkigt det kan vara att jobba själv. Men jag vet inte om hon får läsa, så isf får hon läsa imorgon :)

Jaja, Jag och Ullis har känt varandra sen vi gick på dagis, vi var kanske 2 år? Eller? Sedan dess har vi inte bråkat en enda gång tills för två veckor sedan, och det gick över på några timmar. Haha! 
När Jag och Ullis gick på dagis tillsammans så sa Ullis att vi skulle gifta oss när vi blev stora. Jaadu Ullis.. jag tror inte det blir så va? ;) 

Jag förstår inte hur vi står ut med varandra egentligen.. Vi är lika dryga båda två, men jag tror inte att vi stör oss så mycket på varandra. Jag menar, efter dagis, låg, mellan och högstadie tillsammans så borde man ju tröttna, men inte då. Och tur är det! För Ullis finns alltid där för en! Oavsett om det är i glädje, sorg eller ilska. Tack för det! :D

Så tänkte jag bjuda på någon bra bild på den här Ullis, så alla vet vem det är ;)

Här står hon med sin älskade Saade, ojoj! Och hon borde tacka mig för att hon träffade honom! ;)Född för sent

Jag tror jag är född lite för sent.. Hittade lite mer musik, sann kärlek! Flashbacks! Höst!

Nostalgisk

Jag gillar starkt att JAG blir nostalgisk av musiken.. jag som inte ens var född när den kom ;) Haha! Men jag minns min lilla period. Dessutom blev jag lite sur nu att den här låten inte finns på spotify, för den är riktigt bra!!

True!

Nästa gång jag får chansen
Så kommer du inte undan så lätt

Jag tror jag vill för mycket..


Plz

Gimme Gimme Gimme a work after midnight.. eller på dagen, det funkar också!

Lucköppning + fikamys!

Jag, Klara, Wille och Malin begav oss ner till staden för att titta på lucköppningen. Och tänka sig.. det var Sara som pluppade (haha!) fram i lucköppningen och hade världspremiär för sin egenskrivna låt som är grym! Sen blev det "Ängeln i rummet" som hon gjorde bra också! :) 


Gillar mitt försök till bild..
Här är en inte så mycket bättre bild, men den fyller sitt syfte i alla fall och det är att visa något roligt. Någon som har gjort ögon och tuppkam på fnasket i plasket.. som fontänen kallas. Haha, fanns även lite andra extragrejer som vi kanske inte måste gå in på ;)
Justja! Innan lucköppningen var vi inne på H&M och jag hittade lite kläder jag ville prova och Klara öste på med fler som jag skulle prova. Så det blev panikombyten för att hinna testa alla när vi insåg att klockan var 18.10 och lucköppningen började kvart över. Haha! Jag fick Wille att hoppa över torget för att det skulle gå lite snabbare.
Innan det har jag inte gjort så mycket, jag var hem till mormor och morfar och skottade snö och fick fika. Riktigt myyysigt! :D Spelat lite gitarr har jag också hunnit med när jag hade huset för mig själv. Nu väntar lite härlig alone-time! Fast med ett och annat sms kanske ;)
You make my heart sing pretty songs in the morning light

Ny bloggdesign

Jag kände att jag kanske behövde mig en liten uppdatering. Nu när det är vinter och allt vad det innebär så kände jag för att sprida lite av den kylan.. eller? Haha! Jag gillar det här fotot, jag tog det för något år sedan i Undersvik. Det var klarblå himmel och strålande sol. Mysigt!


Jag fick precis brev hem från Parks And Resorts, de vill att jag ska jobba för dem i sommar igen! :D Tror du jag blev lite glad?
"Audition kan du hoppa över. Vi vet ju redan hur grym du är."

Det måste ju vara bra ;)

En till

Sanna Nielsen i Hille kyrka

 

 

Sanna Nielsen i Hille kyrka. Så stämningsfullt som det bara kan bli i juletid.

Hon känns verkligen som hundraprocentigt äkta när hon förkunnar att hon älskar julen. Hon bjöd på klassiker som
”Jul, jul strålande jul”, ”Ave Maria” och ”Little Drummer Boy” och många andra sköna sånger.
Hille kyrkokör och körerna Hoppet och Kram ackompanjerade på ett galant sätt.
Hon känns verkligen som hundraprocentigt äkta när hon förkunnar att hon älskar julen. Hon bjöd på klassiker som
”Jul, jul strålande jul”, ”Ave Maria” och ”Little Drummer Boy” och många andra sköna sånger.
Hille kyrkokör och körerna Hoppet och Kram ackompanjerade på ett galant sätt.
Från gd.se

Har du tråkigt?

Då kan du ju lyssna på den här i 10 timmar ;)Haha!


Feeling good


Photomiiix!

Hittade bilder från i somras som kanske är värda att visa upp


Recension, yay!

Sanna Nielsen
Hille Kyrka, 17 december
Sanna Nielsen är precis så innerlig, god och glittrande som vi önskar att julen var. Rösten är perfekt,
tonsäkerheten nästan retlig och närvaron total.
Hon tågar in i Hille kyrka sjungandes ´Tänd ett ljus´ och förklarar hur mycket hon älskar julen. Berättar att
julaftonens höjdpunkt är när hon och familjen hemma i Skåne sätter på en särskild julskiva med ´Jul, jul, strålande2011-12-18 Helt perfekt, Sanna - På scen - www.arbetarbladet.se
arbetarbladet.se/noje/recensioner/pascen/1.4211864-helt-perfekt-sanna?« 2/3
Arbetarbladet Bo[ 287, Besöksadress: Hattmakargatan 12, S 801 04 Gävle, Sweden tel: 026 - 15 93 00, Ansvarig utgivare: Sven
Johansson
jul” som första spår.
Med samma säkerhet och känsla tar hon sig an sina egna melodifestivalhits, julklassiker och lånade låtar som
Kents ”Utan dina andetag” och Leona Lewis ”Bleeding love”.
Hon weilar loss i en uppfriskande version av ”Little drummer boy” och får publiken att sjunga, eller i alla fall
nynna med, i ”So this is Christmas”.
Hille kyrkokör och ungdomarna i körerna Hoppet och Kram gör ett par egna nummer riktigt bra och backar upp i
några av Sannas låtar. ”O Helga natt” gör de så snyggt tillsammans. Mäktig körsång när den är som bäst. Sanna
håller ut en ton oändligt länge och vackert.
När Sanna Nielsen sjunger både sprött och kraftfullt i ”Ave Maria” blir stämningen andäktig och publiken vill inte
sluta applådera.Vilken annan månad som helst hade det här kanske blivit lite väl mycket av det goda, trevliga och
perfekta. Men så här veckan före jul är vi nog lite mer mottagliga, lite mindre skeptiska.
Både Sanna Nielsen och gitarristen Joakim Ramsell är proffs rakt igenom. Jag noterar i mitt block hur samspelta
de är. Att en till musiker på scenen bara hade förstört. Kort därefter bjuder Sanna Nielsen på en liten inblick i livet
bakom scenen genom balladen ”I¶m not afraid to love” som hon skrivit själv, just till gitarristen vid sin sida.
Kärlek på jobbet. Det kan vara bra ibland, kommenterar Sanna Nielsen när den smäktande balladen klingat ut.
Det är lite tur att hon gör så där. Sticker hål på den laddade stämningen. Annars skulle känslorna snart bli så röda
och mättade att det inte gick att andas i kyrkan.
Hanna Lundquis
Sanna Nielsen
Hille Kyrka, 17 december

Sanna Nielsen är precis så innerlig, god och glittrande som vi önskar att julen var. Rösten är perfekt,
tonsäkerheten nästan retlig och närvaron total.
Hon tågar in i Hille kyrka sjungandes ´Tänd ett ljus´ och förklarar hur mycket hon älskar julen. Berättar att
julaftonens höjdpunkt är när hon och familjen hemma i Skåne sätter på en särskild julskiva med ´Jul, jul, strålande jul” som första spår.
Med samma säkerhet och känsla tar hon sig an sina egna melodifestivalhits, julklassiker och lånade låtar som
Kents ”Utan dina andetag” och Leona Lewis ”Bleeding love”.
Hon weilar loss i en uppfriskande version av ”Little drummer boy” och får publiken att sjunga, eller i alla fall
nynna med, i ”So this is Christmas”.
Hille kyrkokör och ungdomarna i körerna Hoppet och Kram gör ett par egna nummer riktigt bra och backar upp i
några av Sannas låtar. ”O Helga natt” gör de så snyggt tillsammans. Mäktig körsång när den är som bäst. Sanna
håller ut en ton oändligt länge och vackert.
När Sanna Nielsen sjunger både sprött och kraftfullt i ”Ave Maria” blir stämningen andäktig och publiken vill inte
sluta applådera.Vilken annan månad som helst hade det här kanske blivit lite väl mycket av det goda, trevliga och
perfekta. Men så här veckan före jul är vi nog lite mer mottagliga, lite mindre skeptiska.
Både Sanna Nielsen och gitarristen Joakim Ramsell är proffs rakt igenom. Jag noterar i mitt block hur samspelta
de är. Att en till musiker på scenen bara hade förstört. Kort därefter bjuder Sanna Nielsen på en liten inblick i livet
bakom scenen genom balladen ”I¶m not afraid to love” som hon skrivit själv, just till gitarristen vid sin sida.
Kärlek på jobbet. Det kan vara bra ibland, kommenterar Sanna Nielsen när den smäktande balladen klingat ut.
Det är lite tur att hon gör så där. Sticker hål på den laddade stämningen. Annars skulle känslorna snart bli så röda
och mättade att det inte gick att andas i kyrkan.
Hanna LundquisSanna Nielsen är precis så god och glittrande som vi vill att julen ska vara under sitt framträdande i Hille kyrka på lördagskvällen.Fotograf: Jenny Lundberg

Allt taget från arbetarbladet.se

!

You make me happy whether you know it or not

Wiho!

Ville bara säga att jag är glaaad!

Knäppisen Ullis

Haha, Ullis ville att jag skulle anmäla henne till en tävling på Rix Fm där hon kunde vinna en privat konsert med Eric Saade. Sagt och gjort så knåpade jag ihop en motivering:

Min vän är ett otroligt stort Eric Saade fan! Hon är också en av de knäppaste jag vet, på ett bra sätt. Hon har en affisch bredvid sängen från en av hans spelningar och hon blev överlycklig när jag sprang på honom på stan i stockholm och fixade så hon fick ta ett kort med honom. Jag ringde henne och hon släppte allt hon höll i händerna för att springa ut på drottninggatan. Visst är det lite fjortisvarning, men jag kanske glömde nämna att hon är 19 år, haha!

Haha, nu får vi bara vänta och se vad som händer!

Kaos, lycka och Lucia

En salig blandning, inte sant? 

Det var en aning kaos igår. Men det blev bättre på natten i alla fall! Tröttheten och ilskan gick över i något bättre!

Idag har jag varit med om två luciatåg. Jag och Pappa var i Sandviken och jobbade idag och när vi skulle äta lunch på Bolaget så var det julbordsbuffe. Mums! Köttbullar och röbetssallad!! När vi drack kaffe efteråt så släktes lamporna och det kom in ett Luciatåg precis den vägen som jag och Pappa tänkte smita ut på. Haha, så vi fick sitta kvar lite. 

Sen var det ju det årliga Luciafirandet i Hille. Med ungefär 80 personer medverkande. Det är så mysigt och härligt. Lite pirrigt och otroligt varmt. Jag höll nog på att svimma idag. Jag började vingla lite när jag stod där och Malin började fundera hur det gick för mig. Men jag klarade mig! Sen när vi skulle tåga ut så höll jag på att ramla omkull, men som erfaren (haha) luciatågare så skötte man det snyggt och parerade det bra! Fick många fina kommentarer om sång och om tåget sen. Jag har saknat Lucia, det är nästan det mysigaste på hela vintern! :)

Jag tror att det är dags att sluta skriva nu, och kolla på ett avsnitt av himym. Imorgon bär det av till kyrkan igen, ska återigen vara Josef och Malin ska föda barn. Tur att det händer bakom kulisserna så dagisbarnen slipper se på!! Haha!!

Godnatt på er!Lucia du stråååålande brud

Första Luciafirandet avklarat för i år. Det var både roligt och jobbigt. Har glömt hur jobbigt det faktiskt är att stå stilla i 40 min och sjunga. Men som tur är så är det ju roligt! Solo:na gick bra och jag blev hejad på av Wille som satt i bänken. Fick ett tummen upp! :)

Så här mysigt såg det ut när man kom till Oslättfors, riktig julstämning!Med ett lyckat luciatåg så gör jag mig själv förtjänt till att sitta lite vid datorn och bara slappa. Imorgon ska jag upp tidigt när jag och Malin ska vara med i Julspelet, spännande! :)

Lucia ikväll

Har du inget bättre för dig så kan du ta dig till Oslättfors kyrka ikväll kl 18.00 ikcäll, för så har vi luciafirande där. Det kommer bli awesome! Och jag måste fixa en ljusmanschett, ojoj. Och jag måste hinna städa rummet också så jag får ta bilen. Lite smått paniiiik nu. Lämnar datorn då så jag hinner!

Black Jack

Jag har en kompis, Emma heter hon, som jobbar som Dealer till Blackjack-borden i Gävle. Det är faktiskt kul att spela när man fattar. Jag har faktiskt vunnit lite några gånger, men jag har inte spelat så jättemycket. Men man tränar verkligen på huvudräkning när man spelar det, speciellt om man inte är nykter ;)

Det funns massor av olika casinospel, de är nog roliga på olika sätt. Roulette har jag aldrig förstått mig på, men jag har inte heller spelat det och försökt satt mig in i det. Man kanske borde göra det ;)

Men BlackJack är något som jag tyckte var hättetråkigt först, eftersom jag inte förstod. Men nu när jag förstår så har det blivit mycket roligare! Prova på det vettja! Det är inte så svårt som det verkar. Annars kan man ju alltid lära sig via internet om man inte vet någon som kan. Har man tur så vinner man lite kosing ;)

Detsamma

V i ä r f | r l o r a r e j a g o c h d u , f | r i n g e n a v o s s v å g a r t a l a u t ,
f | r i n g e n a v o s s s ä g e r v a d v i k ä n n e r , s t å r v i h ä r m e n v i ä r b a r a v ä n n e r ,
f i n n s i n g a v i n n a r e i l e k a r f | r t v å , i n g a v i n n a r e d e ä r b a r a s å ,
o c h o m a l l t i n g s k u l l e f a l l a i m o r g o n
s å v i l l j a g v e t a a t t d u v i s s t e h u r j a g k ä n d e d e d å .
Ä r d e t u p p e n b a r t f | r d i g ,
d e t k ä n n s s å u p p e n b a r t f | r m i g ,
ä r d e t u p p e n b a r t f | r d i g .
F | r o m d e t i n n e b ä r a t t d u o c h j a g a l d r i g m | t t e m o r g o n d a g e n ,
s å v i l l j a g v e t a a t t d u k ä n d e , o m k ä n s l o r n a v a r s a m m a ,
k ä n n e r d u d e t s a m m a , d e t s a m m a , d e t s a m m a s o m m i g . ( x 2 )
J a d u k a n t o l k a d e t h u r d u v i l l o c h v i k a n f o r t s ä t t a s t å s t i l l ,
v i k a n l å t s a s s o m i n g e n t i n g m e n v i l j u g e r f | r o s s s j ä l v a n u .
F i n n s i n g a v i n n a r e i l e k a r f | r t v å ,
i n g a v i n n a r e d e ä r b a r a s å ,
o c h o m a l l t i n g s k u l l e f a l l a i m o r g o n ,
s å v i l l j a g v e t a a t t d u v i s s t e h u r j a g k ä n d e d e d å .
Ä r d e t u p p e n b a r t f | r d i g ,
d e t k ä n n s s å u p p e n b a r t f | r m i g ,
ä r d e t u p p e n b a r t f | r d i g .
F | r o m d e t i n n e b ä r a t t d u o c h j a g a l d r i g m | t t e m o r g o n d a g e n ,
s å v i l l j a g v e t a a t t d u k ä n d e , o m k ä n s l o r n a v a r s a m m a ,
k ä n n e r d u d e t s a m m a , d e t s a m m a , d e t s a m m a s o m m i g . ( x 2 )
L a l a l a l a l a l a ( x 3 )
( k ä n n e r d u d e t s a m m a )
V i l l i n t e v ä n t a m e r , k a n i n t e v ä n t a m e r , d u k ä n n e r s a m m a s o m m i g .
V i l l i n t e v ä n t a m e r , k a n i n t e v ä n t a m e r , d u k ä n n e r s a m m a s o m m i g .
F | r o m d e t i n n e b ä r a t t d u o c h j a g a l d r i g m | t t e m o r g o n d a g e n ,
s å v i l l j a g v e t a a t t d u k ä n d e , o m k ä n s l o r n a v a r s a m m a ,
k ä n n e r d u d e t s a m m a , d e t s a m m a , d e t s a m m a s o m m i g . ( x 2
Vi är förlorare jag och du, för ingen av oss vågar tala ut, 
för ingen av oss säger vad vi känner, står vi här men vi är bara vänner, 
finns inga vinnare i lekar för två, inga vinnare de är bara så,
och om allting skulle falla imorgon 
så vill jag veta att du visste hur jag kände de då. 

Är det uppenbart för dig, 
det känns så uppenbart för mig, 
är det uppenbart för dig. 

För om det innebär att du och jag aldrig mötte morgondagen,
så vill jag veta att du kände, om känslorna var samma, 
känner du detsamma, detsamma, detsamma som mig.

Ja du kan tolka det hur du vill och vi kan fortsätta stå still, 
vi kan låtsas som ingenting men vi ljuger för oss själva nu. 

Finns inga vinnare i lekar för två,
inga vinnare de är bara så, 
och om allting skulle falla imorgon,
så vill jag veta att du visste hur jag kände de då.

Är det uppenbart för dig, 
det känns så uppenbart för mig, 
är det uppenbart för dig. 

För om det innebär att du och jag aldrig mötte morgondagen,
så vill jag veta att du kände, om känslorna var samma, 
känner du detsamma, detsamma, detsamma som mig. 

Vill inte vänta mer, kan inte vänta mer, du känner samma som mig.
Vill inte vänta mer, kan inte vänta mer, du känner samma som mig.

För om det innebär att du och jag aldrig mötte morgondagen,
så vill jag veta att du kände, om känslorna var samma, 
känner du detsamma, detsamma, detsamma som mig

Möblerar om

Nu när jag ändå skulle städa igenom hela rummet så passade jag på att möblera om också. Nu har jag ett jättestort rum utan ett skrivbord mitt innanför dörren. Nice nice! Nu kan jag kolla på film i sängen också, wiiie! Nöjd kille!
Nu återstår bara problemet med datorn att jag inte får ljud via HDMI-kabeln till tv:n, men jag tror det löser sig med de nya drivrutinerna som håller på att laddas ner. Bara 30 min kvar.. Får lyssna på lite bra musik istället :)
HAHAHA!

Ja vad ska man säga? Haha!


Julkalendern by M&G

Haha, de är för roliga Matilda och Greta! De har gjort en egen julkalender. Kolla vettja, det är en spellista så alla avsnitt från avsnitt 1 till idag finns med! :)


Local Heroes

YES!

Vi blev nominerade till Local Heroes-galan! Vi som var med i Jesus Christ Superstar. Hur kul är inte det?


Motivering
Att bara få idén att sätta upp rockoperan "Jesus Christ Superstar" i Gävle, med lokala proffs och amatörer är värt full pott, menade vår recensent, och kunde samtidigt konstatera att genomförandet höll lika god klass som nånsin en musikal på de stora scenerna i Sverige. Respekt!

Härlig nominering tycker jag!!


Bästa Sara är också nominerad!! Hur kul är inte det också?! Skönsjungande Sara!Motivering

Först dök Sara Kreft upp i rutan. Sen Jacob Gordin. Sen Amanda Holmgren. Och visst skymtade ytterligare en och annan Gävlebo förbi i castingdelen av den tv-sända talangjakten. Det är bara att konstatera – det finns sjukt många bra röster här.

Också en jättebra nominering! 

Jag känner att det spelar ingen som helst roll vilka som vinner. Bara det att vi har blivit nominerade är ju jättekul! Jag har redan köpt biljetter dit, så det ska bli spännande att vara där! :)
(Bilderna och motiveringarna är tagna från arbetarbladet.se)

And i forgot to mention

Två saker. Det ena är kön till luciabiljetterna i tisdags. Knäppt var lång den var och 300 biljetter tog slut på 45 minuter.


Jag känner mig extremt snygg på den bilden... men jag bjuder på det!

Glömde även att säga att snön har kommit, hoppas den stannar!! JUUUUUL!! En bild från idag när min knepphund Sally var ute och lekte med det där kalla och blöta som gör att man vill lyfta på tassarna och inte nudda det. Men hon insåg att det var ganska roligt, i år igen. Det smakade nog gott också!


Konstiga dagar

Ja det har varit ett par konstiga dagar nu med döende hundar, dödsfall och en lillebror på sjukhus. Fick reda på senast idag om en kille som går på brorsans skola som har dött och om en liten kille som dog tidigare i veckan från ett ställe i närheten. Det är ju hemskt! Och allt inom loppet av en vecka, innan jul?! Nej jag känner mig lite vimmelkantig av allt dethär. 

Men då är det tur att man har en familj och vänner som man blir glada av! 

Idag var det genrep till Lucia. Innan det var jag och Malin på möte. AF-möte. Anonyma fikare. Efter det var det pizzaätning i kyrkan och ett spontant snöbollskrig mellan mig, Malin och Sara. Fick inte in någon fullträff dock, men Sara verkar ha tjuvtränat! Sen var det genrep i några timmar med barnkörer som inte kunde stå stilla och en kyrkokör som inte hade koll på när de skulle sjunga och inte kunde vara tysta. Jag blir faktiskt lite irriterad på dem när de står och pratar med varandra och inte visar någon som helst respekt och sen vimsar bort sig och glömmer bort och sjunga för att de har en het diskussion om att någon har klippt sig eller att de har hittat ett nytt recept på flygande jakob. Har faktiskt varit påväg flera gånger att hålla ett litet tal inför kören, men känt att det inte är värt det. De skulle börja surra ännu mer efter det. Det känns bara lite taskigt mot oss som lägger ner så mycket tid på kören att andra ska sitta/stå och prata bort tiden. Men sånt är livet, det finns alltid såna överallt. Synd bara att de inte inser vad de gör. Men allt är inte bara negativt, alla i kyrkokören är jättetrevliga och härliga, och vi är ju superbra och sjönsjungande, så det så!

Ja, sen har jag inte gjort så mycket mer, har lite svårt att sova nu bara.. lite mycket tankar och känslor. Men det blir nog bra, finns säkert en mening med det också. Det kanske bara är lite svårt att se den just nu. 

Imorgon är det träning inför julspelet som jag ska vara med i. Det ska bli roligt att få spela lite teater, om än för barn. Ser fram emot det! Men jag måste nog sova lite innan det, så jag orkar lära mig och inte somna under träningen. Godnatt folket!

När sånt som inte ska hända händer

Det här är bara för hemskt! 

Jag upptäckte precis något som får mig att må riktigt dåligt. För att ni ska förstå så måste jag förklara från början...

Första året jag åkte till Taizé så träffade jag någon speciell. Hon hette Madeleine. Hon fick mig att prata göteborska hela veckan och hon hade ett supersött leende. Jag fick spela hennes pojkvän för att få hennes tyska följeslagare att ge upp och vi grät tillsammans när vi sa hejdå. Det var den kvällen när jag grät i tre timmar för allt skit som hänt mig genom åren. 
Påvägen hem skickade jag ett sms och föklarade att jag gillade henne, hon gillade mig med. Vi föll för varandra pladask. Sen blev det jobbigt att prata i telefon mellan Gävle och Trollhättan varje dag och det är lite långt att åka. Så det blev inget, men hon var ändå min första största kärlek. Jag träffade henne för något år sedan när jag var i Göteborg också, hon var sig lik. Jättesöt och jättetrevlig. 

Nu vet jag inte riktigt varför, men jag fick som förslag på facebook att jag kanske kände någon som hade ett liknande namn som henne, då tänkte jag att jag skulle gå in på Maddes profil. Men jag hittade henne inte. Jag trodde hon hade tagit bort mig, men jag förstod inte riktigt varför. Tills jag googlade hennes namn..

Jag hittade ett inlägg på en blogg, med en bild på henne och en förklaring. Några dagar innan den 25 oktober tog hon livet av sig. Jag fick en så äcklig känsla som jag inte kan beskriva när jag läste det. 
Vi har inte pratat med varandra på länge, men det kändes ändå. Och jag förstår inte varför, det gör nog ingen. 

Vi delade mycket i Taizé och jag har många fina minnen av henne. Jag låter dom stanna kvar och tänker på hennes familj som måste ha det väldigt jobbigt just nu. Hoppas du har det bra nu Madeleine Runesson. Hälsa till han där uppe!
Det här var din och min bild. Jag kommer ihåg när jag hade den som header på bloggen förut och du sa att ljuset runt våra ljus såg ut som ett hjärta. Taizé är viktigt för mig, och du var en del av min första tazéresa. Inte för att låta klyschig, men du hjälpte mig att bli den jag är idag. Du var en milstolpe i mitt liv och det kan nog alla som var med på resan garantera. Du förtjänade bättre än så. Men jag är säker på att du har det bra nu! Vi ses där nästa gång Madde! :)


Nu vet jag vad texten i låten betyder som jag har lyssnat på flitigt senaste dagarna, jag vet vad jag måste göra!

Ta mig till den platsen
Där jag bara ser Ditt ansikte 
Din närvaro jag söker
Jag vet att Du kallar mig till Dig

Så jag ber att Du omsluter mig 
I Din vilja alltid nära Dig

Kom Helig Ande 
Fall över mig 
Jag behöver mer av Dig 
Fyll mig igen med Ditt liv och Din styrka
Gud jag ropar efter mer…

Ja, mer av Dig
Det är dags för

Måndagsmyyys! Om det så är det sista jag gör!

Nu ska här sjungas! Luciasånger och repetition inför julkonserten med Sanna Nielsen. Det känns riktigt roligt och kommer bli hur mysigt som helst! Dock är jag trött efter en jobbdag, men det ska nog gå och sjunga ändå.

Just nu sjunger barnkören "stjärnbarn" här utanför, den är så bra! Speciellt när alla småttingar sjunger den! :)

Jag ska försöka hitta lite kaffe innan det börjar nu, så jag orkar ge fullt ut (; dessutom tycker jag att jag är extremt snygg på de här bilderna!


En liten bild

Pecis som Malin skriver så längtar jag också tillbaka! Man hinner inte uppskatta det lika mycket som man vill förens det är försent! Det är så mysigt på en riktig advent, massor av folk, härligt! 

Imorgon får jag träffa "my partner in crime" igen. Jag har inte träffat henne på tre dagar nu, inte okej!! 

Klicka på bilden och ni kommer till Malins blogg, där jag har snott bilden! :)


It hurts!

Det känns som att jag har varit där förut, för länge sedan. Men det gör ont att se när andra lider. Hoppas människor inser hur man ska behandla andra! Hoppas killen mår bra och slipper det här!! :(Tredagars!

Håller fortfarande på att repa mig lite efter min och Jennys tredagars på saints. Jag har legat hela dagen i soffan och kollat på How I Met Your Mother. Ganska skönt att unna sig en riktigt ordentlig softdag, det var länge sen sist! Sen avslutades kvällen nu med lite movietime med Ullis. 

Jag har träffat så sjukt mycket folk på det här tre dagarna, folk som jag inte har träffat på flera år, folk jag inte ville träffa och folk jag aldrig träffat. Ibland var det helt dött och ibland var det proppfullt. Synd bara att det var samma musik varje kväll, haha! Men jag hade roligt och det är alltid nice!


Kom precis på att imorgon är det sångtaajm, måndagsmys! Den sjunde är det genrep för Lucia och den åttonde börjar repetitionerna för Julspelet. Spännande! Börjar äntligen få in lite av julstämningen! Det saknas bara lite snö!Gick snabbt!

Nu är det här snabbspolat, men det gick riktigt snabbt ändå! Spola fram till 1:40, händer inget innnan detUtekväll

Var ut igår och fikade med Jenny, nice. Har inte varit på mocca på jättelänge och vi fick roliga kaffe...grejer. Vet inte riktigt vad det heter, kaffekannor kanske? Jenny fick en chokladboll som man hade kunnat döda någon med och jag fick aldeles för mycket paj! Men det gick ändå.


Förlåt Jenny, men jag är tvungen till att lägga upp den här bilden! ;)
Sen kom Ullis och hämtade oss och körde oss till Old Saint's, nice! var där hela kvällen tills vi fick skjuts hem av Gabbe. En riktigt härlig kväll! Får se om det blir en remake idag då. Först ska jag med Ullis ut till Valbo så hon får se sin "blivande man" Eric Saade som ska uppträda. Vad gör man inte för fridens skull ;)

Passande låt?


Bocken har brunnit ner i Gävle

De hade väl kunnat vänta tills efter jul i alla fall? Jag som började få lite julkänslor och såg den senast för några timmar sedan...

1:a December

It's the final countdown!!
dudududu dududududuuuu...
Ja nu börjar min nedräkning till jul, mysigaste tiden på året! Nu har man rätt till att sitta inne och mysa, fika, dricka glögg och kolla på film med vänner. Lucia är på ingång och julspel på gång. Jag ska få vara Josef i år och bästa Malin ska vara Maria! Jag lääängtar till Lucia och julen, få mysa med släkten och sen gå på midnatsmässan.


Back 2 work, måste städa rummet för att få lämna huset och få tillbaka bilnyckeln. Jättekul att vara jag, not. Vill flytta hemifrån, helst nyss. Och jag struntar i att du läser det här, för det är så jag känner. Så det så!

NostalgiJag tror jag han före Ellen, men det spelar ingen roll, haha! Nostalgi på hög nivå, saknar det och vill igen, helst nyss!!