bloglovin     

Hata pollen!

Svenka kom med en bra idé igår. När det börjar komma pollen i luften här så kan jag flytta till Norrland där det fortfarande är snö kvar. Sen flyttar jag ner till Skåne när det har blommat ut där. Smart, får fixa det till nästa år! Nu börjar det minska här tror jag, vilket är väldigt skönt! Jag har inte haft det så roligt de senaste dagarna. Jag kan inte öppna ögonen på morgnarna (Stavning?!), inte kul!


Men jag ser ljuset, snart är det över, då ska jag njuta av solen!

Cool kille!

Snubblade över det här klippet på Youtube, coolt gjort! :)


Glad påsk!


SVT


Ännu mer Media!

http://arbetarbladet.se/noje/musik/1.2958286-andy-jesus-christ-tuvesons-spellista

http://arbetarbladet.se/noje/recensioner/pascen/1.2964043-gud-sa-proffsigt-av-amatorerna-

Vad ska man säga? Den första är ju mer om Andy, men den andra, jag suger åt mig av kritiken! :) Hur bra som helst, fem av fem möjliga!! Vi är bäst helt enkelt!
(bilderna är från ABs hemsida)

Jesus Christ Superstar i media!

http://gd.se/noje/1.2961045-jesus-har-kommit-till-hille

http://svtplay.se/v/2395055/gavledala/superstar-jesus_jatteprojekt_for_kyrkokor

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_gavle?title=jesus_rockar_i_hille_kyrka&videoid=1585492

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=60&play=3030862&playtype=Sändning&t=560

Media verkar inte få nog av oss! Men det är ju för att vi är så bra! :D
Igår hade vi premiär! Det var jättekul och gick hur bra som helst! Det går inte att beskriva med ord!

Nu måste jag förbereda mig inför ikväll, slutsålda föreställningar!! :)

Glad och halv-deprimerad

Kan man vara det? Tydligen..
Jag är glad eftersom jag har fått chansen att vara med om det här hela "spektaklet" som tidningen skrev. Det är så mycket som händer runt omkring och med oss som är med i Jesus Christ Superstar! Jag har defenitivt växt till mig som person och har jätteroligt. Det finns så många underbara människor och jag är mitt i allt! Jag känner mig oerhört tacksam som har fått chansen att vara med! Nu börjar det här låta som ett tacktal..

Det som gör mig halv-deprimerad är att det snart är slut. Vi har inte ens haft genrep och jag känner så. Det kommer att gå så fort och det HAR gått så fort. Imorgon är det genrep och sen är det premiär på fredag. Sen är det föreställningar fram till på tisdag, sen tar det slut. Då är det städning av kyrkan på onsdag och sen är det tomt. Vad ska jag göra då? Jag ska plugga klart sista månaden och ta studenten. Men det kommer att bli väldigt tomt. Jag är nog inte den enda som kommer må lite dåligt efteråt.

Men än är det inte slut, så jag ska njuta av det som är kvar, jag ska njuta av varenda minut och varenda sekund! Imorgon går vi upp på scenen iför publiken och de kommer att bli tagna med storm! Vi är BÄST helt enkelt!


Njut Jocke, njut!

(Detta inlägg kan verka flummigt och djupt, vilket det också är, men då måste man tänka på att Jocke är ganska trött när han skriver det här och ska sova nu)

Jag borde inte skriva om mig själv i tredje person, men nu blev det så. Godnatt alla därute, imorgon ses vi på scenen. (Håll utkik efter oss på svt, de var där och filmade idag)

Tal i Svenska B

So, take it to the stage in a multicoloured jacket
Take it jackpot, crackpot, strutting like a peacock
Nailvarnish Arkansas, shimmy-shammy featherboah
Crackpot, haircut, dye your hair in glowing red and blue

Do, do, do what you wanna do
Don't think twice, do what you have to do
Do, do, do, do, let your heart decide
what you have to do
That's all there is to find

Sitter i vardagsrummet och skrivet mitt svenska-tal. Jag borde vara less på musik vid det här laget, men det är jag inte, konstigt nog. Mitt tal ska handla om musik och budskap. Då ska jag ta upp lite om att musik är ett sätt att förmedla saker på även om man kanske inte tänker på det så ofta.
Jag tror jag har bestämt mig för vad jag ska plugga efter gymnasiet. På fredag är det sista anmälningsdag, så det gäller att tänka igenom ordentlit nu. Men den utbildningen verkar passa mig. Kan ni gissa vad det den har med att göra? Gissa en gång? ;)
Musik, haha! :)

Jesus rockar i Hille kyrka (vi är tv-kändisar!!)


The most radical thing to do

"I could punch your face
When you say I´m good
I could dress in lace and paint my face
And go out on a cruise
In the neighbourhood
Become a prostitute
Or become a priest
I could fuck anyone
Every girl, every boy
At least one in every town
That´s to say the least
Wouldn´t that be radical?
Wouldn´t that be radical?

(but)

The most radical thing to do
Is to love someone who loves you
Even them the world is
Seemingly telling you not to
I don´t know what´s wrong or right,
But I know what´s worth a fight
The most radical thing is to do what
Your heart tells you to
´Cause I do assure you
That I do adore you

I could cut myself
And take it to the streets
I could dress like a freak,
Leave my blankets in a heap,
Stop brushing my teeth
for ninety weeks

Throw down the government,
Become the president
I could try every drug
Or give everyone a hug
Set every prisoner free
And claim I´m Jesus´ son

Wouldn´t that be radical?
Yes all of that would be radical all right
But the most radical thing to do
Is to love someone who loves you
Even them the world is
Seemingly telling you not to
I don´t know what´s wrong or right,
But I know what´s worth a fight
The most radical thing is to do what
Your heart tells you to
´Cause I do assure you
That I do adore you

I wish that I could be that radical,
that radical
I wish that I could be that radical,
that radical"

Jag har hamnat i en The Ark/JCS period, jag börjar fundera på om jag någonsin kommer att komma ur den. Det enda som spelas nu är det. Jag ska till och med hålla ett tal på svenskan och ta upp The Arks låttexter, hoppas att det uppskattas! Åter till CAD-lektionen på jordens segaste dator. Funderar på att försöka installera CAD på min Iphone istället, vilket jag inte tror går. Men jag tror ändå att det skulle gå fortare än på den här supermegasega datorn!

It takes a fool to remain sane!

Hej jag heter Jocke, jag är glad. Idag träffade jag The Ark! Vi pratade ett tag och dom kom ihåg mig från när jag åkte skidor med dom i Vemdalen för ungefär 7 år sedan. Riktigt roligt! Martin frågade mig och jag hade varit i Taizé, han såg mitt halsband. Haha, nu låter jag som värsta fanset (stavning?). Men jag och Simone stod och pratade med dom ett tag och tog bilder med dom. Jag var även så snäll att jag bad dom skriva deras autografer till Elaine, hon som är ett av deras största fan! Vi pratade även om JCS, Ola tyckte det var roligt att jag var med och önskade mig lycka till :)

BILDBEVIS
Nu ser jag ut som hejkomochhjälpmig, men det bjuder jag på.

Jag, Simone, Greta och Elaine hade köpt biljetter till konserten som var ikväll. Vi kom till Maxim vid halv sju, konserten började nio. Folk hade köat sen sju på morgonen, men vi hamnade först i kön ändå, för alla andra köade på fel ställe. Vi var så smarta så vi ställde oss vid rätt dörr! Längst fram hamnade vi, riktigt roligt!
Deras liveframträdanden är ju magiska på något sätt! Man blir enormt peppad och indragen i musiken! De bjuder på sig själva och musiken och texterna är ju helt grymma! (googla texterna och läs igenom dom, tankeställare x5)

Jag hade skrivit en lapp också där jag bjöd in dom till JCS (det är Ola som har gjort den svenska översättningen på JCS), både till föreställningarna och till efterfesten. Om vi har tur så dyker dom upp, men man ska aldrig hoppas för mycket. (önskar man något tillräckligt mycket så kanske det fungerar, det skulle trots allt vara väldigt häftigt och dom är riktigt trevliga!) Jag slängde upp den på scenen innan slutsången och när de var påväg ut så fick jag ropa på Jepson och han hittade lappen och tog den, så nu har dom förhoppningsvis läst den!

Jag fick skjuts hem av Elaine efter ett besök på Max för hamburgerkäk. På vägen hem lät vi radion vara av. Inget kunde ändå vara bättre än det vi redan hade hört!Hjälp jag blåser bort!

Haha, det blåser så att träden viker sig. Lite roligt är det ändå.

Idag är det bara 8 dagar kvar till premiären, och nu är det bara "ett fåtal biljetter kvar" som det stod i annonsen i tidningen. Så köp biljetter nu! :)

Jag och Nattis pratade, eller snarare försökte prata med vår mentor idag om vårt PA-arbete. Han var väldigt seg och började prata med andra istället för oss. Så vi blev ganska frustrerade. Då kom jag ironiskt nog att tänka på Ett Nalle Puh citat. "Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat." Haha, jag började skratta lite för mig själv.

Imorgon åker jag till den kungliga hufvudstaden med skolan. Det blir besök på Cosmonova, Nobelmuséet och Stockholms stadsteater. Ska få information om pjäsen nu på svenskan. Vi ska se "Tartuffe" av Molière, det ska bli spännande! Jag gillar att gå på Teater, det blir mycket närmare än att kolla på film. Det är ju ingen skärm emellan, haha!

Jag tycker att på bilderna så ser man att det är riktigt snygga dekorer och sceneri, ska bli riktigt roligt och inspirerande att se! (bilderna är tagna från Stockholms stadsteaters hemsida)

Vår, smink och träning

Ja idag när jag vaknade kände jag av våren, det var varmt och skönt. Nackdelen var att jag har börjat känna av min pollenallergi, vilket inte alltid är så kul. Snarare aldrig.Det begränsar alltid så mycket. Eller, egentligen inte, det är bara obekvämt. Men i år ska jag inte låta det ta över! Jag började ta mediciner för knappt en månad sen och jag började med ögondroppar idag. Så nu ska jag få bukt på skiten! Jag kan ju inte komma till föreställningarna och vara sjuk heller!

Appropå sjuk. Om ni har hosta och behöver hostmedicin, köp då aldrig theracough. Det är det vidrigaste som finns! Det smakar i en kvart och smakar något som kan liknas med jägermeister blandat med nagellack, eller som nagellack luktar! Det borde stå i bipacksedeln att det framkallar kväljningar. Så illa är det! Men om man nu som jag har hosta så måste man tvinga i sig det, hur det än smakar. Jag känner mig som ett litet barn som inte vill ta sin medicin, men att det inte är Mamma eller Pappa som tvingar mig, utan det är jag själv som gör det.
Nu undrar ni säkert varför jag har skrivit med smink i rubriken? Jo jag ska ner på stan imorgon efter skolan och köpa smink. Haha! Det är så att jag ska ju vara med i Jesus Christ Superstar, en musikal/rockopera/kalladetnågotannatomnivilldet. Det är väldigt mycket ljus på scenen och folk kommer sitta långt bort, så alla på scenen ska ha scensmink på sig. Man måste även markera ögon, ögonbryn och mun för att det ska synas på långt håll. Så imorgon blir det ner på stan och inhandla Kajal och, vad var det nu då? Haha, jag är nog för trött för att komma ihåg, jag sover på saken så kommer jag nog på det.

Jag kom hem lite efter tio, jag fick skjuts hem av Ewa, på cykeln. Ewa skjutsade halva vägen och jag resten, så att det skulle bli rättvist. Vi var på träning med alla körer, solister och regissören i kyrkan. Nu börjar det ta form på riktigt, och det blir roligare och roligare varje gång! Idag är det bara 9 dagar kvar till Premiären, med stort P!! Jag längtar och gruvar mig, kommer jag ihåg alla texter? Kan jag dansen? Var ska jag befinna mig då? Men det börjar också klarna upp. 

Nu känns det som att jag börjar babbla på om lite allt möjligt, men idag har jag varit extremt trött hela dagen. Så nu tänker jag sova, för imorgon vill ja vara pigg, ska ju på konsert på kvällen! :)

Grattis Mamma!

Hoppas du har haft en bra dag! :)


Tvättsvamp!

Haha, det är ungefär så det känns i min skalle just nu, som en urvriden tvättsvamp. Jag är ganska trött idag, fast ändå pigg på något sätt. Hmm, hur ska jag förklara. Min kropp är ganska pigg, men hjärnan är lite trög idag, fast det är den ju i och för sig alltid.. Jaja, ni kanske förstår. Eller inte.

Imorgon är det The Ark på maxim!! Jag ska dit! Jag och Simone ska stå längst fram!! Jag ska INTE skrika mig hes, men jag kan låtsas att jag skiker. Måste ju spara på sångrösten ;) Jag skulle vilja ta med kameran, men det känns lite.. riskabelt på något sätt. Jag har haft med den på en Lars Winnerbäck-konsert, men det var utomhus och det var inte lika trångt som inne på Maxim. Så vi får se hur jag gör. (Antar att Mamma inte kommer släppa iväg mig om jag har den med). Appropå Mamma, hon fyller år idag! GRATTIS!! :D

Nu ska jag egentligen träffa han som jag är kontaktperson åt, men jag får inte tag i honom. Mobilen hans är avstängd.. Inte så lätt då. Men det löser sig, har skickat iväg ett sms i alla fall.

Nu blir det att jobba lite PA, sen blir det träning med JCS tills sent ikväll, tur att jag har sovmorgon imorgon!


Hallå?!

Är det ingen som vill köpa? Vi har sålt lite drygt 30 biljetter idag, det måste finnas fler som vill gå! Men nu är hälften av alla balbiljetter sålda i alla fall.

Nu blir det till att packa ihop och bege sig till TUF-lektionen och leka företag.

Har bokat biljett till The Ark-konserten på torsdag. Askul! :)

Måste dra igen, ha det!

Försäljning

Ska sätta mig utanför Aulan i P1 nu och sälja biljetter till studentbalen. Jag undrar om vi kommer sälja slut alla idag. Det är 300 biljetter totalt och dom sålde tydligen väldigt många igår. Alla som vill kommer nog inte få biljetter. Men det är inget vi kan göra något åt, det får bara plats 300 på Engeltofta.

Igår hade jag repetition med JSC i kyrkan på scenen för första gången. Lite läskigt när alla 80 st skulle upp på scenen, men den höll! Regissören sprang omkring och gjorde vad han skulle och Ellen fick hoppa in som komp. Roligt, men sent blev det. Kom hem halv elva. Så det var en tidig morgon imorse.

Måste dra nu, skriver mer sen :)

Kyrkbesök

Jag och Simone begav oss till församlingsgården kl 11 imorse/i förmiddags och kollade på barnen när dom sjön "vad vore livet utan häst? vad vore livet utan präst?", haha! Sen hamnade vi i kyrkan och hjälpte till på lite olika sätt med byggandet inför JCS. Vi var upp i kyrktornet (tillsammans med tusentals döda flugor). Malin och Sara vågade inte följa med upp, men är man höjdrädd så är man. Det var faktiskt lite läskigt att bara gå upp två stycken. Fick en flashback från en gång då jag och Ullis skulle skrämma konfirmanderna lite och jag gömde mig själv bakom en av dom enorma kyrkklockorna. Det var inte så läskigt tills lamporna slocknade och jag stod själv i kyrktornet i mörkret. Haha, jag kan skratta åt det i efterhand!

Simon var iväg en svän till sin tremänning på kalas. Sen kom hon tillbaka och vi hämtade lite saker i församlingsgården, bland annat en kundvagn som hon fick åka i genom kyrkan. Hon är nog den första som har gjort det någonsin, det tror jag i alla fall! Lite spårat blev det med tanke på att vi kom hem runt sju. Men vi hade kul i kyrkan, eller, ibland var det lite mindre kul, men vi hade givande samtal med härligt folk i alla fall! :)
Nu blir det vell att slappa inför morgondagen. Träning träning träning, innan det skola..

Wish me good luck!

Imorgon är det lördag. Inte vilken lördag som helst, utan högskoleprovs-lördag. Uscha, jag orkar verkligen inte, sov ungefär en timme sammanlagt igår natt. Simone sov här och jag hade hostattacker varannan minut. Härligt att precis somna och vakna någon sekund senare av att man hostar halvt ihjäl sig. Simone kan ju inte ha haft det så kul med en hostande Jocke bredvid sig. Men hon hade kunnat ta ett par öronproppar men hon får skylla sig själv lite eftersom hon inte orkade det. 

Ja, nu har jag tagit värsta dunderkuren mot hostan. Svartaskäggets hostmixtur från Finland, hejdå hostan! Eller, jag hoppas på att den går över, vilket jag tror att den gör med tanke på vad/hur det smakade. Det kittlades/brändes/sved i hela munnen och halsen på något konstigt sätt. Typ som när man var liten och det fanns raketchoklad med saker som knäppte i när man åt den. Fast det kanske bara är jag som minns den. Efter en googling kom jag nu fram till att den hette "Dogsons raketchoklad", om det nu stämmer. Den var rolig!
Sådärja, nu känner jag att sömtåget är påväg, kanske borde köpa en enkelbiljett och sova i några dygn. Nej justja, ska ju göra som Prins Daniel och skriva 0,1 imorgon. Sorry Daniel, men hur lyckades du med det? (inte för att jag tror att jag får någto svar precis)
Innan det här spårar så säger jag godnatt och dödar strömmen till datorn. Godnatt!

Jesus Christ Superstar i Media

Kolla in här, står om oss (eller egentligen om JCS, men det är ju vi) i tidningarna!!

I GefleDagblad från idag http://gd.se/noje/1.2909124-hillelujah-de-ar-punkigare-an-salo
Vi är tydligen "punkigare än Ola Salo" vilket jag tycker är en komplimang! :)

Här är från Arbetarbladet från i onsdags http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2892414-jesus-christ-uppstar-i-hille-kyrka

Alltid roligt med publicitet, och bra reklam är det också!

Nu ska jag äta lite grillspett, ha' le' hej!