bloglovin     

En härlig torsdag!

Skola som vanligt på morgonen, håltimme, god lunch för en gångs skull. Efter det Svenska och en sjuk lärare på tms:en = sluta tidigt :)

Efter skolan inhandlade jag ett litet "block" eller vad man nu ska kalla det med plastfickor i så jag får lite ordning på alla miljoner papper jag har för varje ämne i skolan. Bättre med ordning än högar med papper hemma.

Idag kollade jag, Gabbe och Jakob på Aristocats. Jag tror att vi omedvetet har bildat ett "titta på gamla barnfilmers-klubb". Men roligt har vi och det är roligt att sitta och analysera filmerna.

"Alla snubbar vill ju vara katt" (godnatt)

Studiedag

Tro det eller ej, men jag har faktiskt varit duktig idag och pluggat lite. Det är nog första gången jag gör det på en studiedag. Men med den nalkande provveckan så kan det vara bra att ha tagit sig igenom några av dom 120 sidorna fysik som det är prov på.

I söndags fotograferade jag Linnea och hennes kompis (som jag tyvärr har glömt namnet på, oops) i Boulognern till deras PA. Här kommer tre av bilderna:


Det var roligt att få fota lite annorlunda :) Inte sista gången :)

Åh vad less jag blir! Idag skulle vi ha h...

Åh vad less jag blir! Idag skulle vi ha håltimme eftersom vår lärare är borta hela veckan. Nu skulle vi ha matte men vår lärare är hemma med sitt sjuka barn. Inget illa menat mot att hon är hemma, men skolan hade vell kunnat höra av sig på något sätt? Nu sitter vi i skolan och har ingen lektion förrns efter lunch. Vad roligt att komma till skolan kl 09.00 och få reda på att man börjar 12.30!


En fundering..

Jag, Gabbe och Jakob kollade nyss på Bröderns Lejonhjärta. Vi kom fram till att det var massor med ganska ogenomtänkta saker med i filmen. Filmen i sig är bra, men lite småroligt är det. Till exempel har vi när Skorpan kommer till Nangijala och kan både simma och rida, för där kan man allt. Men han kan inte skjuta med pil och båge? Hur tänkte man då?

En ännu roligare sak är att när man dör i Nagijala så kommer man till Nagilima. I slutet så hoppar Skorpan och Jonathan ner för ett stup för att dö, men då borde vell Tengil och Kattla vara där också? Dom har ju också dött.. Så då borde Tengil vara i Nangilima och terrorisera där med. Vi kom fram till att alla borde ha tagit livet av sig utom Tengil, då kunde han ju vara kvar i Nangijala och ha kvar sitt rike.

Har du hittat liknande saker i andra filmer? :)


Grattis Lillebror!

Min lillebror fyllde 16 år igår, Grattis! Tyvärr så hann jag inte blogga något igår, därför blev det grattis nu istället :)


Här har vi en trött liten hund som hellre sov än sa grattis ;)

För en gångs skull hade jag med mig kameran till skolan. Eller jag använde för en gångs skull kameran när jag hade den i skolan ;) Hösten är här nu. Det märks i alla fall idag, riktigt sitta inne väder :(

Vilket är ditt favoritfik ?

Jag har pratat lite om mitt, vilket är ditt? :)


Mitt favorit-fik

Jag måste fundera ett tag för att komma på vilket fik i stan som jag gillar bäst. "Gamla" Waynes var ju en favorit, men nu har det blivit ombyggt och är inte lika mysigt längre. Ett annat fik som jag varit mycket på senaste tiden är Mingel & Bar. Jättemysig uteservering, kanske inte på vintern, men på sommaren :)

Om man ska gå efter hur gott kaffe fiken har så kan jag säga att "Helt enkelt" vinner allt! Även fast det är en restaurang. De har något danskt kaffe som är helt underbart gott! Haha, kaffefantast ;) Nej, mer danskt kaffe åt folket!

Nu måste jag sticka, ska ut och övningsköra med Pappa och vidare in till stan till Olofsgården :)

Veckans Tema

Nu blev det lite sent, men veckans tema är Fika!

Malin, min kompis var väldigt mån om att det skulle vara temat och så fick det bli.

Fika.. Hmm. Ja det är gott, kan också vara äckligt. Det kan vara dyrt och billigt, för det mesta dyrt om man fikar på stan.

Jag brukar fika ofta, men det brukar oftast bara bli kaffe eller en Latte på stan efter skolan. Jag tycker att det är mysigt och skönt att sitta på ett kafé med härligt folk och bara vara. Det roligaste med det är att man kan komma in på riktigt intressanta diskussioner. T.ex. så ringde vi vår svenskalärare en gång och frågade om ett grammatiskt problem som vi disskuterade, haha!

I Finland, där man pratar "finlandssvenska" är man fjollig/mesig/töntig om man ska fika. Där säger man att man "tar en kaffe" istället ;)

Nu är det över!

Nu är valet över, snacka om skitval! Men på grund av reglerad uttryckandefrihet av min mamma så får jag inte skriva vad jag vill här.. Men jag kan säga att om fyra år så har de blå förstört allt som de röda har byggt upp. De som röstade blått och klagar då får skylla sig själva.

Jag kan säga att jag är lite besviken på hur det blev, att fler inte inser var vi är på väg. Och nu har SD kommit in också, vilket man kan säga vad man vill om.

Nu bli det övningskörning, bilen är äntligen lagad! :) Sen ska jag till församlingsgården på kör :)


Hahaha!

Det här är kanske hur kul som helst!


Utfrågningen

Kollar på utfrågningen på TV4 av den rödgröna alliansen. Jag tycker att dom grillar på ganska bra och avbryter väldigt ofta, men jag tycker att ledarna klarar det bra. Dom skämtar och har roligt under tiden när dom får fram vad de står för. Hoppas programledarna grillar på dom blåa ännu mer imogon på debatten.
Jag diggar även skärmen som Jihde håller på med. Tänk att ha en sån i väggen :)

Nej, nu ska jag sova, godnatt!


Mycket att göra!

Just nu har jag ganska mycket att göra, det är trots allt bara fyra dagar kvar till valet på söndag. Det är tur att man har en almanacka i alla fall, annars hade jag inte överlevt! Ni kan ju få ta er en titt på min vecka, ganska fullbokad.


Det här är första dagen på ungefär tre veckor som jag är hemma och inte är på stan och ränner eller har någon aktivitet. Det känns ganska skönt, men lite tomt.. Men lite vila behöver man. Efter valet kommer det att lugna ner sig :)

Jag tog lite bilder när jag kom hem på "hösten" som kommer smygandes:Nej om man skulle ta en promenad medans solen lyser :)


Jobb på G

Nu ska jag in till stan och jobba mellan 9-12, gå runt lite på stan och prata med nyktra och inte så nyktra ungdomar. Riktigt trevligt! Får se om jag hinner träffa Gabbe en sväng också :)

Om jag inte hinner med så säger jag godnatt nu, Godnatt :) ;)

Tatueringar

Jag tycker att en tatuering ska betyda något. Vissa vill ha dem för att de tycker att det är snyggt, andra för att den betyder något. Visst, alla får tatuera sig oavsett anledning, men jag tycker att det kan bli aldeles för mycket "snyggt" och man har hela armen/ryggen full med tatueringar. Kolla bara på Miami inc. Där kommer det in människor med hela kroppen tatuerad. Men dom kanske tycker att det är snyggt.

Själv vill jag tatuera in ett Taizé-kors. Dom resorna har betytt mycket, så därför vill jag ha ett sånt :)Plugg

Nu sitter jag och Elin och filar på fysikrapporten. Egentligen trodde vi att vi skulle ha varit på Thoren tidigare, men det ska vi inte göra förens på eftermiddagen. Men eftersom vi gjorde labben på fysiken igår så skriver vi klart den nu.

Jag hade precis körlektion. Jag tycker att det gick bra, fick nästan bara positiv feedback :)

Om ett tag blir det debatt på thorens då, sen bokbord. Efter det ska jag följa med Gabriella till Valbo och lämna in hennes mongomobil :) Sen blir det olofsgården ett tag och senare film hos Jakob :)

Vad härligt att solen är framme! Jag ska ladda kroppen med D-vitamin inför vintern nu, ha det! :) Njut av solen!

Mingel

Sitter på M&B Med Gabriella nu och dricker chai-latte :) Slutade tidigt, skönt. Snart ska jag iväg och spela lite piano på kulturskolan. Första lektionen blir det, men egentligen så är det andra, bara det att jag glömde bort att gå förra veckan.

Senare blir det gatutteater med SSU :)


Vad brukar du beställa när du fikar? :)

Piercing och Tatto

Så, nu är veckans tema satt. Piercing och Tatto blev det och det är Linda som är tipsare.

Jag vill själv tatuera mig, någon gång, får se när det blir. Men mamma tycker nog inte om det, eller hur ? ;)

En sak som jag inte förstår är varför man inte får ha tatueringar i vissa jobb. Okej, i vissa jobb när det är väldigt speciellt kan jag förstå det. Men som på max tex. Jag känner en som jobbar där och hon jobbar tillsammans med en kille som har tatueringar. Han får inte visa dom utan måste dölja dom. Varför då egentligen? Då borde man inte få ha halsband på sig heller.

Piercingar kan jag förstå bättre att man inte får ha i tex vården eftersom det kan vara rätt så ohygieniskt. Men om man sköter det snygg och om man har hål i ögonbrynet/läppen så tycker jag attdet är helt okej att man inte ska behöva ta ut det när man jobbar. Jag tycker själv att det är mer ohygieniskt att ta ut piercingarna och bara ha ett hål där ;)

Nu börjar konstruktionen, höres sen :)

Slutkörd

Jag har varit funktionär i Uppsala i helgen. Det var riktigt jobbigt! Men det var roligt också :) Just nu är jag lite trött och har ont i hela kroppen, men det går ändå.

Vad ska veckans tema vara?


Fridas hemlösa pennfodral.

Tänk dig att du är Fridas pennfodral utan någon plats att sova på. Hur gör man då? (Frida tyckte att jag skulle skriva om hennes orangea pennfordral) Man sover ute eller i en trappuppgång. Tänk dig att du är tvugna att sova ute en kall vinternatt. Burr! Det finns människor i Gävle som gör det varje natt. Tänk dig vad hemskt det måste ha varit i vintras när det var närmare 30 grader kallt.

Varför tar vissa inte emot hjälpen? Dett finns folk som vill hjälpa. Samtidigt är de ganska bortglömda..


SSU jobb

En doft av kaffe spred sig från Gevalia och gjorde mig genast på bättre humör. Jag, Elin och Sami var ute och delade ut goodiebags på stan idag, folk blev glada och var positivt inställd till sossarna, så vi har en chans om folk orkar tänka och inte latar sig. Ta reda på vad som passar er. Vill ni ha ett kallt eller varmt Sverige?

Aja. Såg minst fem hemlösa på den timmen som vi var inne i stan. Just nu sitter jag ensam i SSUs lokal och väntar på ett möte på andra sidan stan som börjar 18.00. Okej, andra sidan stan är det inte men från folkets hus till heliga är det rätt så långt.

Nej, nu skulle jag kunnat vara hemma och packa och städa lite, men jag hinner inte hem. Jo jag hinner hem, men  fem minuter. Det får jag fixa senare ikväll istället.

Imorgon ska jag till Uppsala och jobba som funkis på ett vuxenläger. Det ska bli kul att prova på något nytt! :)

Hemlösa

Nu har jag valt vilken grupp, som rubriken lyder så är det hemlösa det ska handla om. Ingen som bor i Gävle kan ha undgått att ha sett någon hemlös. Det finns tydligen närmare 100 hemlösa personer i Gävle. Vissa vill inte ha hjälp, men andra kanske inte får den hjälp de beöver. Det finns många av dessa hemlösa som är alkoholister. Jag tycker att om någon kommer fram och tigger pengar eller tigger på pengar på något annat sätt så är det bättre att tex. köpa en hamburgare åt dom, så att han eller hon inte köper sprit för pengarna.

Vore det inte bättre om de tog emot hjälpen? Vissa är så djupt instängd i sitt alkoholberoende att de inte vill ta emot hjälp eftersom de måste sluta dricka om de ska få hjälp. Ibland kan jag tycka att det skulle vara bättre att tvinga dem att ta hjälpen, men egentligen så kan man inte göra så.

Hur ska man lösa det här problemet då? Vad tycker du?

Jag ska tänka lite på saken och återkomma :)

En utsatt grupp i Gävle?

Vad ska jag skriva om för grupp? En grupp är ju invandrare, de har det rätt så svårt i Gävle skulle jag säga. I Gävle är det nog inte så lätt att vara annorlunda, alla har aldeles för mycket fördomar. Jag återkommer ikväll när jag har valt vilken grupp jag ska skriva om :)