bloglovin     

Burr!!


KALLT!!

Var precis ute med hundarna, det är närmare 20 grader kallt! Det kändes!
Citerar Gabbe: "Snart är det lika kallt ute som det är varmt inne!"

Nej nu tycker jag att det kan vända och bli sommar igen. Det får i alla fall inte bli kallare, då får jag i ide. Det skulle i och för sig vara ganska skönt att sova i ett halvår. Men man missar så mycket så det är inte värt att prova ;)

Tisdagsplugg som vanligt

Sitter på biblioteket nu och pluggar, fysik, matte, kemi, engelska, svenska, teu1, teu2, provvecka... GaaaH!?! Aja, men sen är det jullov, det kan jag verkligen behöva! Samla krafter och dricka glögg! :)

Mamma tjatar på mig att jag ska önska mig något i julklapp, men jag kommer inte på något, känner inget behov av att få något heller. Ser fram mot att umgås med alla i jul, men inte som när man var liten när man längtade efter julklapparna. Får se om man får något filurigt då. Jo två saker har jag önskat mig, tid och ett körkort, men det får jag nog inte.. ;)

Vad har du önskat dig i julklapp?

Fan vad det ska pipa!

Sitter och ska ha lektion, men det är något som piper. Hela mattelektionen pep det också med jämna mellanrum. Dom håller ju på att bygga om här i P2 på andra sidan väggen där vi oftast har lektion. Inte så roligt att sitta i ett klassrum utan värme, med någon som bankar på andra sidan väggen eller lyssnar högt på radio, hur var det nu med arbetsro och klimat? Här finns det inget som heter arbetsro i alla fall, kanske ibland, när byggarbetarna är på rast.
Men jag ska inte klaga, jag ska tänka på "barnen i Afrika", de kanske inte ens får gå i skolan, så jag har det bra.
Kaffe, aaaah!

Dagens!



Det var bara en som anmälde sig, så valet blev ju enkelt! Nu vill ja ha det svårare tills imorgon!


Dagens


Måndag igen!

Jag tycker inte om måndagar! Det enda positiva är att jag har sovmorgon till lite efter 10, men sen går jag till 17.00 istället. Engelska C i tre timmar och överröst med läxor av läraren är inte det roligaste, färre läxor i engelska tack!  Men sen ikväll får jag sjunga, då blir det roligare :)

Vad händer idag då? :)

Julmys!

Dricker glögg för första gången i år, kanske lite tidigt att ha julmys, men det är första advent :) För att inte tala om Frida som drack glögg för flera veckor sen ;) Det är alltid lika gott!

Nej, ska kolla på filmen nu, annars blir det för sent!

Bloggar på imorgon :)

Hemma igen

Äntligen hemma! Visst är det roligt att vara borta, men det är skönt att komma hem!
Har inte sovit speciellt mycket i helgen , gått till sängs tidigast 4 varje natt, som tur var så hade jag sovmorgon idag! Men roligt har jag haft! Men det blev inga bilder med min kamera, ska försöka fjäska lite för Ullis så kanske jag kan få bilder av henne :)

Jag har sjungit på invigningen av bocken idag, riktigt roligt var det! Det var hur mycket folk som helst! Från scen på söder till rådhuset var det proppfullt! Det roliga var att jag inte ens var nervös, fast tv var där och filma och allt, kanske är för trött ;)

Jaha, vad ska jag nu hitta på? Borde packa upp, men jag orkar inte. Ska dricka glögg med familjen kom jag på! :)

@Undersvik (Gustav:Undersviiiiik)

Cha cha, Jockibooi här ;) Nejdå, men nu är jag på rummet i Undersvik, har asont i huvudet. Ullis har också det, så vi "skolkar", inte kul att disskutera bilder med ont i huvudet.
Haha, kom på en rolig grej. Linda har fått en nyckel till sitt rum som man kan låsa upp alla lås med i hela Undersvik verkar det som, funkar till mitt rum också :)

Ska kila nu, och knäppa lite kort sen, så får ni se :)

God morgon!

Sovmorgon är ett stort +! Men en studiedag hade inte suttit fel.
Ska iväg nu på möte med studentkommittén, ska bli intressant att höra vad dom andra skolorna har gjort ;)
Jag har inte datorn med mig, så det blir fler inlägg när jag kommer hem runt två.

Ha en bra dag!

Bocken!

Nu har bocken här i Gävle kommit upp! :) I morse var det fyra pinnar som stack upp ur backen när jag åkte till skolan, när jag åkte hem stod den där, stor som bara den!
På söndag ska jag stå där på invigningen och sjunga, på scen, läskigt med så mycket folk! Men man börjar ju vänja sig ;) haha!

Skönt med sovmorgon imorgon, sen bär det av till Undersvik med stiftet. Har med mig kameran och mobilt bredband, updates! :)

Sovtajm, gnatt!

Dagens!!


Stockholmsresan del 2


Dagens :)


Stockholmsresan del 1

Här kommer bilderna från Stockholmsresan med SSU, riksdagsbesök och andra roligheter :)


Över och ut!

Tänkte att jag skulle lägga upp bilderna från stockholmsresan med SSU här nu, men det tar så lång tid att ladda upp dom så det får bli imorgon helt enkelt..

Sovdags nu, godnatt! :)

Två dagens blogg! :)



Fysiska svårigheter

Det kan man ha om man har otur, man kanske har blivit påkörd eller något. SJälv sitter jag i skolan med en tung och tjock fysikbok framför mig. Men det är bra att vår lärare använder smartboard, annars hade jag drunknat i papper!
Undrar om det blir plugg idag efter skolan, borde plugga lite. Går nog till biblioteket och tar en kaffe, så kan jag läsa boken om hundarn som jag måste läsa ut tills nästa vecka. Jag har "bara" en 500+ bok i svenskan, en engelskabok, den boken och alla andra ämnen ;)

Glöm inte dagens blogg!

Yay!

Tror jag har fått till designen som den ska vara nu. Så den får se ut så tills jag fixar min nya. Jag trodde jag skulle hinna klart med den idag, men jag var på promenad med Gabbe och Ullis, så det sket sig ;)

Nu ska jag börja läsa svenska-boken, en till saftig bok på mer än 500 sidor. Utvandrarna heter den, någon som har läst?

Godnatt på er :)

!!


Pluggsession

Sitter på biblioteket som vanligt på tisdagar, har blivit en bestämd grej nu att jag och Nattis pluggar om projektarbetet. Nu ska vi låna böcker, känns som att jag har nog med böcker att läsa redan, men vill man ha bra betyg så blir det till att ligga i.

Glöm inte att anmäla dig till Dagens blogg! Vinnaren utses 16.30 (ändrat tiden)

Fel på bloggen

Som ni ser är det något fel på menyn till höger. Men det kostiga är att i början så åkte den ner, och jag hade inte ens rört stilmallen eller kodmallen.. Så nu när jag pillade lite med den så blev det ännu mer fel ;) haha, jag fattar inte vad som är fel med den, hittar inget.. Någon som vet?

Så ikväll gör jag nog den nya designen, så slipper jag försöka fixa till den där onda menyn ;)

Dagens blogg

Anmäl dig nu till dagens blogg! 16.00 publicerar jag vinnaren! :)

Om ni anmälde er igår så behöver ni inte göra det idag igen :)

Dagens blogg!

Dagens blogg är Fanny Ahlm

Vill du bli dagens blogg? Då kan du anmäla dig redan nu genom att kommentera "Jag är med"! :)

Hos Gabbe

Tralala lala.. Snart beger vi oss iväg och sjunger. Ska blogga ikväll :)


Hemma!

I fredags åkte jag och Gabbe till Morgongåva för att hälsa på Sanna. Jag hade jättekul! Fick träffa massor av trevligt folk, och eftersom jag är en väldigt social filur så passar det mig jättebra! :)

På lördagen var det fest hemma hos Alex som bor i Gåvan, roligt! Go Pamilla! Go Pamilla! ;)

Idag slappade vi, kollade lite på film och mös. Sen skulle vi åka hem och då åkte vi förbi kyrkan och hälsade på vid Simons grav. Stenen var jättefin! Det är synd att någon så ung inte finns kvar, tänker på er alla i Gåvan!

Jag har inte kunnat blogga i helgen, för jag lämnade datorn hemma, dum som jag var! Men nu är Jocke back on the track och lagom till mitten av veckan kommer en ny design! Så håll utkik! Ska även designa Gabbes blogg! :)

Dagens blogg

Vill du bli dagens blogg? Klockan 16.00 (eventuellt senare) utser jag en vinnare som publiceras här idag. Bara att kommentera "Jag är med" eller liknande! :)

Stockholm

Sitter på tåget nu till Stockholm. Studiebesök med SSU på riksdagen och LO-borgen, kul! :) Bilder kommer ikväll!

Godnatt

Jag har en lång men rolig dag framför mig imorgon, men nu måste jag sova, godnatt! :)

Dagens blogg är:

Ebbas blogg!

Lunch

Citerar August "Dagen till ära serverar sodexo "mald sjömansbiff" dvs, Pressat tjernobylfoster i okänd sås."

Onsdag
Mald sjömansbiff, smörgåsgurka
Fiskbullar, citronsås, potatis
Vegetarisk pastagratäng

Burr!

Vaknade i morse av att jag frös, sällan jag ska kasta av mig täcket i sömnen. Jag vaknar nästan alltid utan täcke på fötterna och benen. Nedkyld kurade jag ihop mig och sov en timme till, skönt att snooza lite under ett varmt täcke. Ut till bussen, gaaah, -11°, inte kul! Snöigt och isigt. Tur att jag gick i tid, annars hade jag nog halkat och slagit ihjäl mig. Men nu fick jag vänta på bussen istället och halvt frysa ihjäl. Men på bussen var det trångt och varmt som vanligt ;) Fysik B lektion nu, jag ääääälskar fysik <3... (

Pustar ut!

Har precis skickat in min redovisning av romanen Dracula. Det känns riktigt skönt att ha det gjort. Det blev nog upp mot 1350 ord och då är det halva redovisningen, resten gjordes muntlig. Så nu känner jag mig stolt som har gjort den klar ;)

Sovtajm, dagens blogg imorgon kl 10. Kan skriva här redan nu om ni vill vara med! :)

Dagens blogg!

Dagens blogg är Ellens viktresa. Ellen är min körfröken och efter allt kämpande så förtjänar hon att vara dagens blogg! :) Kram på dig Ellen!

Vinterplugg på biblioteket

Sitter med Nattis på biblioteket och pluggar. Vi ska fixa med vårt PA som ska handla om etologi. Vi ska på ett vetenskapligt sätt bevisa att man kan urskilja olika intelligensnivåer hos hundar. Hur ska vi få ihop det? ;) Någon som känner någon hundexpert? :)

Ikväll ska jag äta på Helt enkelt. Där kan man snacka om god mat! Fetaostfylld kyckling med mangochilli-sås :)

Blä på er!


Luch på Max

Just nu: Lunch på Max med Carrobarro aka Blåsta baloo :)

Gävle is white

Idag kan man nog säga att det skulle ha varit julafton, jättefint ute. Det snöade nog hela natten och alla träden är vita. Solen skiner och det är inte så jättekallt. Julen kom hit idag med pepparkakor och glögg! :)

Jag ska nog baka någon dag, lussebullar och knäck. Jag och Gabbe har bestämt att vi ska göra ett pepparkakshus. Inte vilket pepparkakshus som helst, vi ska göra slottet i "Mysteriet på Greveholm". Haha det kan bli coolt!

Tjahapp, nu börjar lektionen snart, glöm inte Dagens blogg i inlägget under!!

Dagens blogg!

Vill du bli dagens blogg? Klockan 15.00 utser jag en vinnare som publiceras här idag. Bara att kommentera "Jag är med" eller liknande! :)

Godnatt för mig

Jag ska sova nu, tror att jag ska lyssna på någon ljudbok, finns bra såna att låna på biblioteket över internet! Nice! Någon som kan rekommendera någon bra bok? :)

Hoppas morgondagen blir bättre, för den här har varit ganska så usel. Snöar gör det också, massor. Skulle inte förvåna mig om jag vaknar upp imorgon och det är snökaos som 1998. Det blir att ta fram kängorna imorgon..

Jag har bokat halkkörningen nu. Men jag och Gabbe har ett litet problem.. inte så litet heller. Vi ska köra en bit utanför Söderhamn, en bra bit bort alltså. Det är på en skoldag mitt i veckan och vi åker inte med minibussen dit. Skulle vi ha åkt med den så fanns det inte tid förens i slutet av januari. Nu ska vi åka i mitten av december. Får se hur de löser sig, åker vi med tåg så måste vi nog ta ett tåg runt 6 för vi ska börja köra klockan 8. Blä!

Nej, dålig energi flödar ut på min blogg, inte bra. Läs imorgon, klockan 11 blir det DAGENS BLOGG!!

Lunch

Måndag
Varmkorv, potatismos
Farmarbiff, brunsås, potatismos
Broccoligratäng med fetaost, potatismos
Nöt varmkorv, potatismos

Förra måndagen var det också korv med potatismos, roligt, jag äter inte korv. Biffen har olika namn men är samma sak, det är för att det ska se roligare ut på matlistan. Biffen rör jag inte. Jag brukar äta den vegetariska, det blir nog den och massor av sallad + kryddor. Sen är det religionskosten kvar, men det är också korv ;)

Hoppas det blir godare mat imorgon!


Härligt med sovmorgon!

Det är härligt med sovmorgon, speciellt på måndagar. Men man vaknar upp och blir påmind om att det är individuellt val idag i tre timmar tills klockan fem. Det är däremot inte härligt. Engelska C i tre timmar, jippie..

Men ja e int bitter

Efter skolan idag blir det möte med socialdemokraterna med omröstning. Vi ska rösta fram mig som ny partiledare. Haha, nej jag skojar bara :) Vi ska rösta om vilka som ska sitta i de olika nämderna. Ska bli intressant eftersom det är mitt första möte också.

Vad händer idag? :)

Lektion nu, höres senare :)

Mona: Jag avgår som partiordförande

För att underlätta detta har jag idag själv fattat beslutet att avgå. En ny partiordförande kommer att väljas på mellankongressen som kommer att hållas under vecka 12 nästa år. Jag tror och hoppas att partiet kommer att ge en ny ordförande det ordentliga förändringsmandat som krävs för att leda vårt parti i framtiden.

Mona Sahlin

Shit!!
Fick mailet precis..


Saw 7

Var ju som sagt på Saw igår. Den var rätt så bra, hade för höga förväntningar på den tror jag, men den var hyffsat bra. 3D effekterna kunde ha varit bättre, var ganska suddigt. Jag trodde att det var jag som hade fel på ögonen, men dom jag gick med sa detsamma.

Sitter och spelar gitarr just nu, hittade en riktigt bra app till iphonen så att jag kan stämma den. Gratis är den också! Snabb och smidig :) http://itunes.apple.com/au/app/tunertool-guitar-tuning-made/id341556074?mt=8
Jag är inte så bra på att spela gitarr, men det underlättar ju med en stämd gitarr. Kan de flesta enkla ackorden i alla fall :)

Jahapp, var har ni hittat på idag då? :)

Grattis Pappa!

 




Bror på akuten!

Lillebrorsan är på akuten. Han spelar hockey och fick en "... to the head", någon som vet vad det heter? ;) Är inte så insatt. Tycker att det är ganska onödigt att slåss på planen, man spelar vell inte för att slåss? Han kanske har fått en hjärnskakning.. får veta sen. Nu till det lite roligare, ska på bio snart. Nu ska jag äntligen få se Saw 7, har aldrig blivit av innan. Hoppas jag kan övningsköra dit! :)

Övernattning

Ska sova i kyrkan om några timmar, lite roligt och läskigt på samma gång. JAg, några faddrar och fjolårskonfirmanderna ska sova där efter tacos och filmmys. Hinner kanske skriva mer sen :)

Från höst till vinter på 45 minuter

Jag var inte precis rätt klädd för en snöstorm idag. Ett par tunna Converse är inte så optimalt i snö. Jag hade inga vantar heller, det enda jag hade var min vinterjacka. Efter skolan idag så hade jag, Nattis och Gabbe en "After-school" på Mingel & Bar med lite plugg och snack. Vi satt där i ungefär 45 minuter. Under tiden hann det bli vinter ute. Jag tycker att det är helt okej att det snöar (eller jag står ut med det), men när det blåser som det gör så är det inte roligt. Det känns som att det blåser från alla håll och hur man än vänder sig så får man snö i ögonen. Men man ska härdas, annars klarar man inte av vintern! Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa, härligt! :)

Haha!

Kollade på pensionärsdjälvar, riktigt roligt! Synd bara att det är så korta avsnitt. Kollade även på första avsnittet på kanal5play, lika roligt det! Om ni inte har sett det gå in och kolla på kanal5:s hemsida, det är gratis och asroligt!

Schoup!

Ja, ganska rolig dag! Umgicks med Gabbe och Linda efter skolan, nice! Sen nu har jag varit med Ullis och träffat Carro också, blev en liten promenad i iskalla Hille till Macken och tillbaka.

Ska kolla på Pensionärsdjävlar nu, verkar vara roligt.

Ganska trött, så de blev ett ganska innehållsfattigt och tråkigt inlägg, men det funkar ju det också :)

EMA

Kollar på EMA just nu. Härligt att jag börjar sent imorgon, går upp runt nio.

Asnice att det är Eva Longoria som är värdinna, snygg, ja!

Big (Y) för korta inlägg!

Back from the floor

Så, nu är jag tillbaka, hade en städsession. Det tog bara två dagar.
Om man läser min blogg så verkar det som att jag städar hela tiden, men det jag gör är nog att jag stökar till det hela tiden. Jag fattar inte riktigt hur jag gör, men stökigt blir det!

Igår följde jag med Gabbe och Sanna till Churchstreet och åt, riktigt gott, men man får betala för det också! Som vanligt så har jag lite otur och vår servitris lyckades glömma bort min beställning så jag blev utan mat när alla andra fick. Så jag fick vänta i tio minuter till, inte så farligt men inte så roligt heller.

Såg en riktigt bra film igår! "Devil" heter den. Den handlar om en grupp människor som blir instängda i en hiss och sedan börjar det spöka. Man får reda på att det är djävulen och en efter en dör i hissen på konstiga sätt. En bra och läskig film.






Nu blir det EMA på MTV!

 

 

 


God frunch!

Vaknade aningen sent idag. Jag hade ställt klockan på ringning vid 9, men jag fortsatte sova.

I onsdags var jag i Stockholm med Elin och Linnéa. Det var jättetrevligt! Eftersom Linnéa har köpstopp så gick vi på second-hand butiker och kollade. Jag hittade faktiskt en tröja. Men det var inte precis billigt, förstår nästan varför man köper en tröja på h&m istället.

Vi åt på en riktigt god restaurang! Jag kommer inte ihåg vad den heter, men den var grekisk. För 90 spänn fick jag riktigt bra mat, riktigt fin restaurangmat. Grillad halloumi med grillade grönsaker och tzatsiki. Mums!


Här är Linnéa och Elin, nöjda efter maten :)

Igår var jag och Gabbe på Alborgen med hennes lillebror och hans kompis. Vi hade riktigt kul! För er som inte vet så är Alborgen ungefär som "Fångarna på fortet" med massor av olika celler. Roligt! :)

Nu ska jag äta min frunch (försvenskning av brunch = breakfast + lunch).

Ikväll blir det utgång!!


Slapp dag

Ja, första dagen på höstlovet bjöd på en ganska så slapp dag. Sov ganska länge och sen åkte jag in till stan för att träffa Gabbe. Vi fixade hennes armband som hon fick i present av mig och några andra, sen åkte vi till Strömsbro och hämtade hennes lillebror och hans kompis.
Hemma hos Gabbe låg vi döda i soffan ett bra tag och kollade på Disneychannel ;) Haha, jag och Gabbe har ju 18-års kris, kollar på gamla disneyfilmer och Astrid Lindgren filmer.
Sen lagade vi mat, lax i någon god sås :)
Vi åkte in till stan och hälsade på Jakob i hans nya lägenet, riktigt snygg lägenhet! Låg bra till också. Vi spelade lite uno nere på "Munken" också och jag vann 30 kr i en spelmaskin! :)

Nu ska vi sova, godnatt! :)

Höstlov!

Härligt med lov! Man kan sova länge, göra i princip vad man vill och slappa :)
Ska åka in till stan om ett tag och träffa Gabbe. Ska fika med Erik senare också. Det blir nog Gabbe och Erik :)

På onsdag åker jag med Elin och Linnéa till Stockholm. Det ska bli roligt! Linnéa har ju köpförbud nu när hon lever miljövänligt, men hon får shoppa i second-hand, så det blir nog flera såna butiker. Härligt att få komma bort lite på ett litet "äventyr".

Måste gå till bussen nu!