bloglovin     

Haha!

Nu har jag lyckats igen! Jag har gjort ett jätteroligt grattiskort till Elin som ska firas ikväll! :D Haha hon kommer avlida när hon ser det, så jädrans klockrent! Det är riktig klass (claes) över det :)

Igår var jag med kompisar på Slick City, härligt! Blev bjuden på vin och en "dragon shot" eller vad den nu hette. Absint-tabasco-absint. Fy vad det brände! Men schysst av Pelle (Alexandras killes kusin) att bjuda, tack tack!

Nu måste jag faktiskt duscha och städa, sen in till stan och växla pengar, på tisdag åker jag till WIEN! :D

Lars Winnerbäck @ Gasklockorna Gävle



Helt AWSOME!


Sitter i kön nu till Lars Winnerbäck, tr...

Sitter i kön nu till Lars Winnerbäck, tror jag och gabbe hamnade i lite av en VIP kö, för vi fick nummer på händerna, inga andra ;) så vi får se var vi hamnar :)


Hemma!

Nu är jag hemma! Eller jag kom egentligen hem inatt runt 23, men jag har inte haft tid att skriva förens nu.

Taizé var underbart! Taizé var varmt! Taizé var blött! Taizé var kallt! Men för det mesta var allt bra! Vi hade många dagar med sol, men också några med riktiga hällregn och åska med dunderskurar! På nätterna var det ganska kallt, det regnade in i tältet också, men det gick finemang ;)

Jag träffade jättemånga härlig människor, de flesta som jag åkte med, men även några tyskar och engelsmän. Jag tror nästan att jag åker dit ett år efter gymnasiet, det skulle vara riktigt kul att jobba som volontär där!

Bilder kommer lite senare, är fortfarande lite trött efter bussresan på 36 timmar + att bilderna är osorterade!

Nu ska jag chilla lite med kompisarna, ha det bra så länge! :)

Update! Har varit i taizé nu i ungefär f...

Update! Har varit i taizé nu i ungefär fem dagar nu. Första dagarna var riktigt varma och härliga, men nu har det regnat och åskat massor. Inte så jättekul att man vaknar av att det droppar vatten i pannan för att tältet läcker ;) men de går det också. Annars är allt bara bra! Kan kanske skriva en gång till, det är ganska dyrt!


Taizé!

Svenka ringde mig idag, eller snarare igår eftersom klockan är över midnatt. Han hade blivit tipsad av Munter att jag ville åka till Taizé. Han sa att det fanns en plats över! Jag som har varit halvdeppig för att jag inte skulle åka dit i år. Men jag trodde knappast att mamma och pappa skulle gå med på det, eftersom jag skulle åka inatt. Men mamma sa att om jag vill så ordnar vi det, och på det viset är det. Har tokpackat idag, badat i stugan och åkt ring. Sagt hejdå till familjen och badat i trödjebadet/victoriabadet med Mathilda, Jennie och Elin, kört nedcabbat med forden och jäktat. Men om en halvtimme åker jag in till busstation för att åka till Taizé.

För er som inte vet vad Taizé är så är det en liten by i Frankrike. Jag åker dit med kyrkan, som massa andra ungdomar från hela världen. Förra året var det ca 5000 andra där när vi var i Taizé. Det är en kommunitet med bröder/munkar. Det låter kanske lite konstigt, men det är svårt att förklara. Åk dit och kolla ;)

Jag är överlycklig! Jag ska försöka blogga någon gång därifrån, men annars är jag tillbaka om 10 dagar. Det ska bli härligt att komma tillbaka. Dessutom fick jag kameran att fungera, men jag vet inte hur pass bra den fungerar, men jag tar med den!

Ha det så bra här hemma, medans jag drar till frankrike, viva la france! :)

Torsdag

Jag hamnade på stan igårkväll. Jag tänkte ta en kvällspromenad, men Alexandra sa åt mig att komma in till stan. Det är tur att det går så fort att komma in till stan, så man kan vara lite impulsiv! Det var trevligt, mycket folk, varmt och skönt. Synd bara att jag kom in så sent, det hade varit roligt att se sommarkväll. Men det bli fler gånger :)

Idag har jag hunnit åka ut till Elaine på Iggön. Jag var bara där en timme, men vi hann doppa fötterna på båda sidorna av "ön". Sen var Elaine tvungen att ta sig till stan för hon skulle jobba, så nu har jag inte så mycket att göra. Ikväll ska vi åka och bada någonstans, härligt med ett kvällsdopp!

Jag skulle vilja lägga upp lite bilder, men min kamera är fortfarande trasig, jag ska se om det går att laga den :(

Hej hopp!

Tråkot!

Får man ha såhär tråkigt?! Ingen kamera, inga vänner som är hemma/orkar göra något. Inget bra på tv. Inget som händer. I och för sig var det sommarkväll på stan, men jag hade ingen att åka med, jag är inte någon som åker in själv. Men men, sånt är livet. Man har sina tråkiga dagar, det är straffet för att jag hade så roligt igår!

Igår åkte jag, Elin och Emelie till Elin och Lina i Hedesunda. Det tog ett bra tag att ta sig ut dit!
Väl framme hos Lina blev vi bjudna på hemlagad paj och kladdkaka till efterrät :) När vi var "lite" lulliga begav vi oss till Ön. Där var det tisdagsdans, snacka om drag! Date, Arvingarna och Svenne Rubins. Det är inte precis min typ av musik, men några låtar hade man hört, och det var sånt drag så man hängde med ändå!
När Svenne Rubins körde sista låten "Långa bollar på Bengt" blev det slagsmål. En kille slog Linas en kompis i magen, hårt! Sen blev det lite slagsmål mellan killarna och killen som slog henne. Men jag tror det gick bra. Varför måste man slåss? Man kan vell lösa problem på bättre sätt. Nu tycker jag inte att det är okej att slåss alls, men om en kille slår en tjej är det ännu värre! En kille är naturligt starkare än en tjej.. Ruskigt lågt gjort av killen!
Men hon klarade sig bra tror jag!
Vi fortsatte våra upptåg på ön, sprang runt och dansade mm. Vi hade riktigt kul! Sen fick vi gå en liten bit, det var skönt i sommarvärmen på natten! Vi fick skjuts hem av Linas pappa = härligt det också eftersom det var ungefär fyra kilometer kvar om inte mer. Sen sov vi i tält på Linas gård, väldigt mysigt, obekvämt, varmt och roligt. Vaknade några gånger, men det gick bra :) Jag var så smart så jag hade glömt alla sovgrejer hemma, men det gick bra ändå eftersom jag fick låna av Lina. Tack för gårdagen! Den var helt otroligt härlig!

Får se om jag hittar på något mer idag. Har varit ute och övningskört med pappa, gick bra, börjar få lite flyt nu. Tankade en bil själv för första gången idag också ;) Undrar vad som händer nu..

GAAAAH!

Någonting värre än att subway har stängt har inträffat! Inte roligt alls! Min kamera har gått sönder! Den kunde inte läsa CF-kortet, blev felmeddelande. Provade ta ur och starta om kameran, inget fungerade. Då tog jag ut kortet och kollade i kameran, en av "guldpiggarna" som är kontakten mellan kameran och kortet är böjd, helt böjd. Så nu fungerar den inte! Jag har inte råd att laga den heller, kostar nog multum! Jag som måste ha den i Wien! Blä, varför!?

Haha!

Hahahah! Den måste jag se! Ojoj, jag dog nog ett av mina liv när jag tappade andan i en skrattattack!


Lite bilder

Så nu har jag laddat upp bilderna från förfesten vid hillesjön, där ser man hur vi egentligen är ;) Haha, det är lite flumbilder allihop.





Haha, jag gillar bilden på Frida med den enorma vinboxen!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, fick skjuts hem av Mathilda, även in till stan och lämnade några papper på banken och lönekontoret. Men ikväll ska jag gå på bio, får se vilka det blir med, men vi blir i alla fall jag, Frida och Elin, Elaine kanske skulle följa med. Eclipse blir det. Har man läst böckerna måste man se filmerna också :) Plus att jag har en gratis biobiljett :)


Hel-helg!

Har haft en helt underbart rolig helg! Började i Fredags med fest för Linda på söderhjielmska (stavning?). Jag blev lite drucken, men klarade det bra, inget illamående. Jag hade bara roligt och fick skjuts hem av Johan och Anton, härligt att slippa ta den sega bussen!

Igår hade vi förfest vid Hillesjön med boomboxen och gubbarna som tältade. Gubbarna skrattade åt oss när vi satt där på bryggan och drack ;) Lite senare skulle jag resa mig upp, men Frida var i farten och puttade i mig, med kläderna på! Det var tur för henne att det bara var en kilometer att gå, för det var inte speciellt varmt!

Idag ringde Mathilda och frågade om jag skulle följa med upp till stugan, så jag följde med. Första gången jag åker med henne, det gick bra.  Väl uppe provade vi att åka ring efter båten med den nya motorn, fort gick det! Jag lyckades välta ringen för Millan också, så hon ramlade i vattnet, haha vad roligt det såg ut! Jag kollade bort i någon sekund, sen när jag kollade tillbaks sa det plask!

Nu fortsätter kvällen, riktigt varmt och härligt. Ha det bra!

Sista jobbdagen!

Är det bra att man försover sig sista dagen man ska jobba? Jag fattar inte riktigt hur det gick till, men jag måste ha stängt av larmet på mobilen i sömnen när det ringde. Hur det än gick till så vaknade jag inte. Så ungefär en timme efter att jag skulle ha varit vaken ringde mammas kompis Agneta och väckte mig. Hon undrade var mamma var, så tur var det, annars hade jag inte vaknat! Men det gick bra ändå, de på jobbet blev mest oroliga att det hade hänt något.

Det kändes lite tråkigt att säga hejdå till alla idag när jag gick hem, men jag lovade att hälsa på någon gång och baka en ny sockerkaka :)

Efter jobbet kom Elaine och hämtade mig i bilen, hon fick körkort igår, GRATTIS!!
Vi åkte och hämtade Bella och Fredrik och begav oss till Victoriabadet i Trödjegropen. Jag badade bara fötterna, men det var varmt i vattnet, ångrade att jag inte tog med badkläder. Sen skulle Elaine hem och äta sin hemgjorda potatisgratäng, så hon skjutsade hem oss för att avnjuta sin delikatess.

Nu måste jag springa iväg till bussen, jag ska hem till Lina för hon har fyllt år, sen åker vi till Berggrenska gården för att fira henne, det ska bli kul!

Hoppas att du får en lika trevlig kväll som jag, för min ska bli superbra! :)

Nyklippt

Nu är jag nyklippt! Det blev kortare, men inte kort. Tunnade ut det också, väldigt mycket, ändå är det jättemycket kvar! Men det är skönt med lite kortare och somrigare frisyr, inte lika varmt heller!

Kvällen tillbringade jag med Elin, Elin, Frida och Lina i kvarnparken med fika och trevliga samtal. Vi började disskutera var vi är om 20 år, riktigt djupt ;) Så om 20 år är jag gift, har två barn. Barnen var det delade meningar om, antingen en flicka och en pojke, eller två pojkar. Sen har jag MINST två hundar, och jag har nog flyttat till Göteborg och bor där i ett kedjehus. Haha det var vad dom trodde om mig. Tiden visar vad som händer.

Imorgon jobbar jag sista dagen på Hilleborg, det kommer fatiskt att kännas lite vemodigt att säga hejdå. Dom är ju så härliga allihop. Men det tar bara fem minuter att gå dit, så jag får hälsa på med en nybakad sockerkaka någon gång, så får dom träffa "han med luggen" igen :)

Nu blir det sleeptime a lá Jocke, för imorgon är det jobb och fest för Linda på berggrenska gården! :)

Stadstur

Jag ska bege mig in till stan nu. Först av allt ska jag klippa mig! Jag har inte klippt mig sen den 12:e december, det var ett tag sen alltså! Men det känns alltid konstigt när man klipper sig. Det är tur att man vänjer sig efter ett tag :)

Efter klippningen ska nog jag och Erik äta något på stan, efter det blir det picknick/fika med klasskompisar i kvarnparken :)

Ha det bra så länge! :)


Sommarkväll

Jag hade inget att göra efter jobbet, så jag smsade Frida och Elin, frågade om dom skulle ner på stan till sommarkväll. Frida fick jag inget svar av (hon har aldrig mobilen med sig, även fast hon är hemma :P) och Elin skulle dela ut rosor på stan med SSU. Så jag följde med Elin ner och hjälpte till att dela ut, det var en rolig impulsgrej! Men det var inte så bra drag nere på stan, så vi åkte hem, tur att Elin har körkort så hon kunde köra mig hem :)

Jag var hos Elaine ute på Iggön i torsdags förra veckan, vi åt mat i solnedgången, riktigt sommarmys. Jag tog lite härliga bilder då, här kommer några, oredigerade som nästan alla andra bilder :)


Så, förlåt för alla soliga bilder, nu ska jag sova, godnatt! :)

Hard work work..

Jag jobbar på jag, egentligen är det inte så jobbigt, men man blir trött av att vara igång hela tiden. Jag beundrar dem som jobbar på Hilleborg, man måste verkligen ha många bollar i luften samtidigt. Men jag kan inte tänka mig ett roligare sommarjobb! Jag hör fortfarande störtsköna kommentarer var femte minut och eftesom jag har mitt hår som jag har det blir jag nu kallad för "luggen" av vissa. Riktigt roligt har jag!

I helgen var jag som sagt i Göteborg, väldigt roligt hade jag. Jag hade kameran med mig, men jag hann inte knäppa så många bilder, jag hade så kul så tiden bara rann iväg. Men här kommer några av de bilder jag knäppte:



Jag kände att jag inte orkade vara "jocke-noga" när jag knäppte korten, jag var ledig kan man säga ;) Nu måste jag sova, ska upp till jobbet igen imorgon :)


Hemma, aaa-aaaa

Det är riktigt skönt att vara hemma, men samtidigt hade jag nog kunnat stanna kvar några dagar till i Göteborg. Borta bra men hemma bäst, det stämmer.

Jag träffade Gabriella idag som kom hem från Spanien i fredags där hon varit i två veckor. Inatt åker hon till Gran canaria i tre veckor, hon är så äcklig ;) Det skulle vara skönt att åka utomlands, fast det är ändå lika varmt här just nu! Det är riktigt härligt varmt ute på kvällarna, men på dagarna klarar man nästan inte av att vara ute, det blir så himla varmt i solen, och i skuggan med, inte kyla någonstans!

Men jag ska inte klaga, för på vintern vill man ha sommar, och på sommaren vill man ha vinter, någon som känner igen sig? Jag har alltid varit så i alla fall. Haha, lite lustigt ändå.

Nej nu får vi se vad kvällen bjuder på, Björn skulle kanske komma hit och säga hej, sen får vi se :)

Godnatt, på förhand :)


Det gick fort dedär, hoppade av tåget fr...

Det gick fort dedär, hoppade av tåget från Gbg och hamnade på samma perrong som tåget till gävle kom till fem minuter senare, riktigt härligt! På det här tåget är det dessutom svalt och skönt. Snart är jag hemma :)


Nu sitter jag på tåget hem, som inte gå...

Nu sitter jag på tåget hem, som inte går speciellt fort. Det går tydligen inte att köra på full fart, men jag har 40 min på mig i Sthlm, så det känns bara bra, för då slipper jag vänta så länge på tåget hem. Jag har försökt att sova lite, men det gick inte så bra för jag har två syskon som sitter bakom mig och bråkar, jag för göra det ikväll istället. Min resa fortsätter, det skulle vara skönt att vara hemma nu, men snart så :)


Det fanns inte så mycket att skriva om ig...

Det fanns inte så mycket att skriva om igår, tågresan gick bra, läste ganska mycket. Kom fram sent, gick till vandrarhemmet med Karin, Jocke och Fredrik. Idag har det däremot hänt mer! Vi begav oss till fots till Liseberg dit vi hittade rätt så bra, Karin hittade lisebergstornet, men det var Ullevis lampor. Utanför Liseberg träffade vi alla andra GVF:are i den gassande solen, har nog aldrig varit med om att det har varit så varmt i Sverige! På Liseberg hade vi skitkul, eller jag i alla fall! Jag åkte nog allt, eller allt åkvärt, inte tornen, för det kändes inte värt att köa för. Jag, Jocke, Fredrik, Karin och viktoria fick gå Gasten ensamma, skitläskigt!! Vi var bara fem och jag gick sist, jag som är mörkrädd och allt ;) Karin flög bakåt när spökena drog förbi, och dom följde efter mig och slurpade mig i öronen och pickade på mig, läskigt!! Det tog aldrig slut heller! Det slutade med att vi sprang ut sista biten! Ute i värmen körde vi på flumride för att bli blöta i värmen, det behövdes! Nu är jag på vandrarhemmet efter en toppendag med 12 timmar på Liseberg med härligt folk! Jag säger godnatt nu, för ögonen går i kors;)


Snart åker jag! Det ska bli härligt att ...

Snart åker jag! Det ska bli härligt att komma iväg, att det dessutom är till Göteborg jag ska åka gör inte saken sämre! Det kommer bli lite kortare uppdateringar nu eftersom jag inte tar med mig, men kortare betyder oftare :) Nu ska jag ta lunch i en halvtimme, sen bär det iväg till traktormuséet med några kunder här, får se vad som bjuds :)


Baka baka liten kaka. Jag bakar sockerkaka...

Baka baka liten kaka. Jag bakar sockerkaka varje dag på jobbet, det uppskattas, men nu tror jag att den har blivit bränd, det är ju inte så kul. Men jag kommer att vara expert på att baka sockerkaka efter två veckor. Kaffeberoende gånger två kommer jag också vara :p nu måste jag fortsätta jobba, höres!